Osprey har til foråret 2017 opdateret deres Talon/Tempest- og Stratos/Sirrus-serier. Vi har haft mulighed for at sende et par af vores medarbejdere ud og prøve de nye rygsække af, og give deres vurdering af dem. I det følgende kan du læse Jonas’ dom over den nye Osprey Stratos 24.

Se Stratos-rygsækkene i webshoppen


Af Jonas Severinsen, Friluftsland Lyngby

Bedømmelsesgrundlag

Tasken er primært blevet brugt, som hverdagsrygsæk, hvor den snildt kan indeholde en 15” Macbook Pro samt bøger og en madpakke. Det buede rygpanel kan besværliggøre pakningen en smule.

Derudover har tasken tjent som dagtursrygsæk, hvor den gør det særdeles godt. Der er plads til det, jeg har brug for (kamera, ekstra tøj, mad, væske og grej). Derudover er der et rum, som jeg primært har brugt til enten beskidt/vådt tøj, der er adskilt fra hovedrummet.

Osprey Stratos 24 med hverdagsindhold. Foto: Jonas Severinsen.
Osprey Stratos 24 med hverdagsindhold. Foto: Jonas Severinsen.
Osprey Startos 24 med turindhold. Foto: Jonas Severinsen.
Osprey Startos 24 med turindhold. Foto: Jonas Severinsen.

Bæresystemet

Jeg har tidligere brugt og været stor fan af Stratos 34, så jeg havde store forventninger til bærekomforten, som på nuværende tidspunkt lever op til mine forventninger. Det har været koldt på mine ture, så ventilationssystemet er ikke blevet testet helt endnu pga. jakker og andet overtøj. Tasken føles rar og komfortabel at bære på, selv uden på en stor jakke kan man mærke, at bæresystemet har været i fokus. En del af tiden er tasken blevet brugt under cykling, hvor den stadig ligger behageligt i ryggen selvom dette falder udenfor designfokus.

Bæresystemet på Stratos-rygsækken. Foto: Osprey
Bæresystemet på Stratos-rygsækken. Foto: Osprey

Lommer og detaljer

Hovedrummet og det forreste rum har begge gode størrelser, de resterende lommer, er jeg ikke vildt begejstret for. Lommerne på hoftebæltet er i sig selv okay, jeg bruger dem ikke selv specielt meget. Toprummet er lavet i net, ligesom på storebroren (Stratos 34), hvilket jeg ikke er helt vild med, der ryger let småting igennem, såsom sand fnuller osv. Derudover fungerer rummet fint, og giver relativt hurtig adgang til telefon, pung, multitool, nøgler eller hvad man ellers ikke gider have i lommerne. Rummet er dog relativt stort og hvis det bliver fyldt for godt, kan det være svært at få computeren til at være der.  Det lille rum på fronten har jeg ikke fundet så brugbart. Jeg har haft brugt det til et par kuglepenne, men det er også det.

Foto: Jonas Severinsen
Foto: Jonas Severinsen

Der er integreret opbevaringssystem til vandrestave, hvilket er fedt, hvis man har dem med men ikke altid bruger dem. Der er plads til vanddunke uden på rygsækken i siderne, hvilket er forventet af en dagtursrygsæk.

Sammenligning

Jeg har haft adskillige tasker i omtrent samme størrelse, ingen af dem har kunne måle sig med bærekomforten i Stratos 24. Der er dog en begrænsning i form af den buede form i rygpanelet, som gør det sværere at pakke grej ned, til en vis grænse.

Fordele og ulemper

Det integrerede regnslag er jeg særligt glad for, også at lommen til det er ventileret, hvilket gør at man kan pakke det vådt sammen og så tørrer det alligevel. Bærekomforten er helt i top, meget positivt, og selvom det ikke er testet til fulde endnu, er jeg sikker på at ventilationen også er i særklasse. Der er plads til forbedring af de ekstra rum, hvilket ville gøre den mere alsidig og fleksibel i brug.

Anbefalinger

Tasken egner sig særdeles godt til vandring – især dagsture under varmere himmelstrøg, ventileringssystemet taget i betragtning.

Tasken kan også bruges som hverdagsrygsæk, men man rammer begrænsninger ved de eksisterende lommer/mindre rum, og evt. manglende rum.

Se Stratos-rygsækkene i webshoppen

 

Indholdsoversigt