Osprey har til foråret 2017 opdateret deres Talon/Tempest- og Stratos/Sirrus-serier. Vi har haft mulighed for at sende et par af vores medarbejdere ud og prøve de nye rygsække af, og give deres vurdering af dem. I det følgende kan du læse Bodils dom over den nye Tempest 9:


Se Tempest- og Talon-rygsækkene i webshoppen

Osprey Tempest 9

Af Bodil Pallisgaard, Friluftsland København

Mit indtryk af Tempest 9 er, at den er designet til at være en allround-rygsæk og jeg har i hvert fald brugt den til lidt af hvert: Den har været med på adskillige gåture på 3-5 timer, hvor der har været spejlreflekskamera, termoflaske, lidt kage og en skaljakke i den. Den har været med på længere mountainbiketure, hvor der bare har været en hue, en tynd overtræksjakke og lidt lappegrej og en pumpe i den. Den har været med på arbejde med computer, madpakke, vandflaske og lidt træningstøj. Den har været ude at løbe natorienteringsløb hvor det store batteri til min pandelampe lå i den. Og den har været med på indkøb, hvor den cirka har plads til 1/3 af en indkøbskurv (altså de små uden hjul) hvis man får det pakket godt. Og den fungerer rigtig udmærket til det hele!

Bæresystemet i Tempest 9 er ret avanceret og robust for så lille en rygsæk, med et bredt polstret hoftebælte, og er stort set magen til det, der findes i de større modeller. Den primære forskel er at ryglængden ikke kan indstilles på Tempest 9 og det kan den på de andre. Der er dog stadig to ryglængder at vælge imellem, så den kan komme til at sidde rigtig godt på de fleste og kan strammes helt tæt til kroppen, så den også kan bruges til at løbe med.

Udformningen af ventilationen er helt ny og virker umiddelbart endnu mere luftig end i de ældre modeller. Det har været lidt svært for alvor at teste her i november og december – men jeg har ikke umiddelbart haft problemer med at blive for varm og svedig, heller ikke når jeg har været oppe i tempo.

Tempest 9 på mountainbiketur. Foto: Bodil Pallisgaard.
Tempest 9 på mountainbiketur. Foto: Bodil Pallisgaard.

Der er ikke mange rum i rygsækken, men der er lige hvad jeg har brug for:

  • Et hovedrum hvor man kan lyne godt op, så det både er let at pakke og finde det, man skal bruge, og hvor der er plads til en computer eller et par sko.
  • Bag hovedrummet er der en lomme til en vandblære, som er nemt at komme i og fylde op.
  • En lille lynlåslomme på fronten som jeg bruger til pung og andre småting.
  • Lommer på hoftebæltet hvor jeg til hverdag har hhv. nøgler og telefon, mens jeg til mountainbike eller adventurerace fylder dem op med energibarer, vingummi og chokolade. De kan let både åbnes og lukkes med en hånd, hvilket ellers har været lidt besværligt på de ældre modeller.

Desuden er der netlommer på begge side hvor en almindelig 0,5 liter flaske passer i. Her bliver mine handsker, hue eller buff tit proppet i, hvis jeg får det for varmt, og de er til at komme i, mens tasken er på ryggen. De er dog ret slanke, så en større hånd end min vil måske få lidt svært ved at komme helt ned i lommen. Netstoffet der bliver brugt både på lommerne på hoftebæltet og sidelommerne virker robust, hvilket er rart, da det ellers har været et lidt svagt punkt på de tidligere modeller.

På forsiden har Tempest 9 et elastik-snørresystem med spænde i toppen. Der er præcis plads til min sammenrullede skaljakke, hvis den skal med som back-up på en tur. Det fungerer udmærket, men jeg kan nu bedre lide netlommen de større modeller har på fronten, da de er lidt lettere og hurtigere at få ting ned i og op af.

Tempest 9 med skaljakke i elastikken og drikkeflaske i sidelommen. Foto: Bodil Pallisgaard.
Tempest 9 med skaljakke i elastikken og drikkeflaske i sidelommen. Foto: Bodil Pallisgaard.

Rygsækken har også ”stow on the go”-systemet hvor man kan sætte sine vandrestave fast, men det har jeg ikke brugt endnu og ved heller ikke hvor relevant det bliver, for hvis jeg skal ud at gå længere ture hvor jeg har stave med, bliver det formentlig også med større rygsæk. Men det er jo en smagssag hvornår stavene skal med, så jeg vil gætte på at der er en del der vil få glæde af denne detalje også.

Samlet set er Tempest 9 en god, ret robust og samtidig let rygsæk, som sidder godt på ryggen, både når man går, løber og cykler med den. Det, jeg formentlig selv kommer til at bruge den mest til fremover, er adventureraces op til cirka 12 timer, hvor jeg har brug for at have lidt mad, en ekstra cykeljakke og et par skiftesko med, hvilket der er plads til nede i hovedrummet. Derudover er den let at have en vandblære med i og at fylde den op undervejs, fordi den har et separat rum til det. Samtidig sidder den så godt at jeg gerne vil både løbe og cykle med den.

Generelt vil rygsækken fungere rigtig godt til alle der har brug for en lille rygsæk, der kan bruges til lidt af hvert, bl.a. cykelpendling, gåture, løb, cykling og almindelig hverdagsbrug.

Se Tempest- og Talon-rygsækkene i webshoppen

Læs en gennemgang af de nye Talon- og Tempest-rygsække på bloggen