Man kan lave mad over bål på mange måder – fra de simple og klassiske snobrød på pind, til den helt store treretters menu. Uanset hvad menuen står på, kræver det selvfølgelig noget forberedelse at bringe køkkenet ud i naturen. Til gengæld er der noget helt særligt over at lave mad udendørs, og nyde den foran det knitrende bål. Med lidt øvelse, måske en huskeliste og nogle gode opskrifter, bliver det hurtigt lige så nemt som at stå hjemme ved køkkenbordet.

Opskrifter

Her finder du forskellige gode opskrifter på mad der kan laves over åben ild. Der er både gode sommer- og vinterretter, alt derimellem og retter, der bruger ingredienser samlet i naturen.

Udstyr til friluftskøkkenet

Her finder du artikler om udstyr til friluftskøkkenet på tur i fjeldet såvel som på shelterpladsen. Læs artikler om alt fra små og store brændere, køkkengrej i materialer fra støbejern til titanium, og smarte tricks til turmaden.

Mad fra naturen

Urter, kantareller, ramsløg. Naturen har masser af skønne ingredienser at byde på til friluftskøkkenet. En lille håndfuld friske urter kan virkelig spice godt på i turmaden!

Gode råd

Få gode råd til friluftskøkkenet og madlavning på tur –uanset hvilken type tur.