Af Rasmus Normann Levin Larsen

DSC04694Small

Hej alle sammen

Mit navn er Rasmus Normann, og jeg har fået æren af at skrive her inde i løbet af det næste stykke tid. Til jer der ikke kender mig, så er jeg 23 år gammel og kommer fra Silkeborg. Jeg bruger mere eller mindre al min tid, og alle mine penge, på at dyrke mine hobbyer, som efterhånden er rigtig mange forskellige adventure sports. Jeg vil dog ikke komme ind på dem alle lige nu, men i stedet koncentrere mig om den jeg har mest fokus på lige p.t. Det sidste års tid har jeg brugt meget tid på white water kajak og rafting.

Det startede med at jeg sidste år boede et helt år i Canada, hvor jeg stod på ski hele vinteren, og var så heldig at få et job som rafting-guide i Rocky Mountains, hvor jeg lærte en masse om floder, og fik padlet en del kajak, dog ikke helt lige så meget som jeg havde håbet på. Men vigtigst af alt følte jeg at jeg var blevet komfortabel med sikkerhed på floder.
I vinters var jeg i Patagonien, Chile, for at padle WW kajak og se på mulighederne for at starte rafting på nogle af de utallige floder, som der også lå nogle videoer af på Friluftsland Facebook-side, men som jeg vidst også nævnte der, gik det ikke helt som det skulle og vi fik kun padlet en lille smule.

Nå og hvad så nu? Jo, min plan i mange år har været at jeg ville studere friluftsliv i 3 år i Bø i Telemark i Norge, og fordi jeg virkelig blev bidt af jobbet som rafting guide sidste sommer og gerne lige vil have mit norske fintunet, har jeg været så heldig at få et job som rafting-guide i Norge denne sommer ved Lom og Skjåk Adventure. Området omkring hvor jeg bor er intet mindre end en padlers paradis! Der er inden for en times kørsel mange forskellige floder med over 30 forskellige sektioner, man kan padle i kajak, og det er alt lige fra store vandfald til store åbne floder med kæmpe store huller og bølger samt stille og rolige begyndervenlige sektioner. Jeg har nu været her i næsten 20 dage og har kun haft 2 dage hvor jeg ikke har været på vandet, og det er fandeme fedt! Der er jo kun en måde man bliver bedre på og det er timevis af træning, som med alt andet!

Og hvorfor så bruge så meget tid og så mange penge på at padle en lille kajak ned af en rasende flod? For mig er det det, at der er så mange ting i det. Ikke blot kræver det en lille smule mod, men det kræver at man er sindsygt opmærksom på alt hele tiden; hvordan ser floden ud længe fremme og hvordan gør jeg bedst det, hvor er de andre du padler med (Regel nummer 1: man går aldrig på floden alene) og hvad laver de, er der andre farer på floden? Træer, sten osv. Og oven i det skal man også have god fysisk form, den rigtige teknik og god balance. Sidst, men ikke mindst, er det også en helt fantastik måde at se naturen på og man kommer nogle gange tæt på de dyr der holder til tæt ved floden.
Jeg slutter for denne gang med skal nok vende stærkt tilbage med nogle gode røverhistorier, og hold øjne og ører åbne, jeg har snart noget lækker video og nogle billeder på vej!

Rasmus Normann

891A3801Small