Osprey har til foråret 2017 opdateret deres Talon/Tempest- og Stratos/Sirrus-serier. Vi har haft mulighed for at sende et par af vores medarbejdere ud og prøve de nye rygsække af, og give deres vurdering af dem. I det følgende kan du læse Idas dom over den nye Sirrus 24:

Se Stratos- og Sirrus-rygsækkene i webshoppen


Osprey Sirrus 24. Utrolig komfortabel og nem taske til de korte dagsture!

Af Ida Mikkelsen, Friluftsland Lyngby

Jeg tog Sirrus 24 med på tur til Cypern for at teste den i bjergerne i det lune efterårsvejr. Planlagt var to dagsture i hhv. Trodos bjergene og Akamas kysten, med udsigt over middelhavet og varmen fra solens stråler. Min rejsemakker og jeg ankom til bjergene sent på aftenen, og vågnede næsten morgen op til flotte grønne bjerge med landsbyer fordelt som små klatter rundt i terrænet.

Vi pakkede en lille madpakke, købt fra den lokale kiosk, bestående af sandwich, frugt og nødder, et par liter vand og en trøje hver. Med solen i ryggen, fik vi hurtigt fundet den rette sti og begyndt vores tur. Mig med tasken, ham med kameraet om halsen.

Osprey Sirrus 24 - pakket med dagstursoppakning til to. Foto: Ida Mikkelsen.
Osprey Sirrus 24 – pakket med dagstursoppakning til to, og svært interessant for et par lokale katte. Foto: Ida Mikkelsen.

Tasken består af et hovedrum, en  toplomme, lille forlomme og et forrum. I det store rum havde vi trøjerne og frugt og kameraet. Formen på tasken er anderledes end mange tasker, ved at være bredere i toppen end i bunden. Det gjorde det dejlig nemt at stoppe ekstra ting i ved behov, som kameraet, der dog hurtigt kom op igen. Toplommen blev fyldt med pas, pung og bilnøgler og var nem at få adgang til, selv med hovedrummet fyldt. I forrummet blev sandwichene fint placeret, så de ikke blev mast af vandet eller trøjerne. Med begge vores ting blev tasken næsten fyldt op, men sad stadig godt og stabilt på ryggen.

Hoftebæltets to store lommer blev brugt til telefonen og nødderne. Hoftebæltet er forbundet med rygpanelet, som giver fornemmelsen af at tasken sidder skræddersyet til kroppen. Rygpanelet er støttet op af en stiv aluminiumsramme, som giver god ventilation der kan mærkes og er tiltrængt i 25 grader!

De ventilerede skulderremme på Sirrus 24. Foto. Ida Mikkelsen.
De ventilerede skulderremme på Sirrus 24. Foto. Ida Mikkelsen.
Foto: Ida Mikkelsen
Foto: Ida Mikkelsen
Foto: Ida Mikkelsen.
Foto: Ida Mikkelsen.

Vores rute førte os forbi et mindre (men populært) vandfald og videre op på en udsigtstop på 1630 meter, med udkig over hele Limasol dalen. Den faste ramme på rygsækken bidrog til at tasken holdt sin form og siddekomfort, selv efter vandet forsvandt og frokosten var fortæret. Lettere rygsække uden fast ramme, som Talon 22 og 33, kan let føles mindre stabile og faste når indholdet svinder ind. Til en tur som denne med både op- og nedstigning var den faste form et stort plus.

Det stive rygstykke gjorde det dog lidt sværrere at pakke, da pak-volumen nederst i tasken ikke er så stort som på andre rygsække. Det kunne især mærkes, da jeg senere på turen pakkede computer og mappe ned i.

Til dagsture på fjeldet, i skoven, byen eller bjergene er Sirrus en rigtig fed taske! Ventilationen og det komfortable (men ikke for brede) hoftebælte gør den behagelig at have på i mange timer, uden ryggen bliver for våd og skuldrene trætte. Rummene er overskuelige og nemme at få adgang til, og især det yderste forrum kan gemme på mange sager, der skal kunne tilgås nemt.

Alt i alt, en rigtig dejlig makker på min tur til Cypern!

Se Stratos- og Sirrus-rygsækkene i webshoppen

Foto: Ida Mikkelsen
Foto: Ida Mikkelsen