Kom godt igang med vores guide til bouldering – her på siden, og guiderne til specifikke bouldering-destinationer herunder:

_MG_5608_web

Pakkeliste | Klatring – bouldering

Guide til Bouldering. Interview med Ida og Maria, Friluftsland København

Introduktion til bouldering

OBS: Alle former for udendørs klatring indebærer en vis risiko og er på eget ansvar. Opsøg vejledning og uddannelse, hvis du er i tvivl om du har den nødvendige erfaring. Der udbydes en lang række kurser hos Dansk Klatreforbund (www.dklaf.dk) og i klatreklubberne.

Bouldering er klatring uden sikringsudstyr, på store sten og klippeblokke – ”boulders”. Indendørs bouldering er for de fleste vejen ind i klatresporten. Indendørs bouldering kræver ikke andet end et par klatresko, for at komme i gang, og boulderhallen er et godt sted at lære basal klatreteknik og opbygge noget styrke. Udendørs bouldering er oplagt for dem, der ønsker at tage skridtet videre fra plastik til klippe. Her kan sele, hjelm, reb og quickdraws få lov til at blive hjemme. Sikkerhedsudstyret til bouldering udgøres af en madras, crashpad, der placeres strategisk, så klatreren lander på den i tilfælde af et ukontrolleret fald. To, eller endda tre, crashpads giver bedre mulighed for at sikre problemer med særligt udsatte landinger, og er man en større gruppe, kan det klart anbefales at have flere crashpads med. De fungerer også glimrende som bænk eller madras til frokosten og kaffepausen.

Udendørs bouldering er ganske ligetil, men man skal være forberedt på at blive udfordret på styrke og teknik, da bouldering i naturen ikke altid tilbyder helt den samme mængde begyndervenlige problemer som klatrehallen.

Med verdensklassebouldering ved Kjugekull, under to timers kørsel fra København, og glimrende bouldering på Bornholm, er der gode muligheder for at komme ud i naturen og klatre, hvis man har en weekend fri og vejrudsigten er god.

_MG_5675_web

Bouldering i webshoppen:


Læs også: