Vandresæsonen starter for alvor, når bøgeskoven springer ud og anemonerne pibler frem i skovbunden. Og i år ser det endnu en gang ud til, at forårets og formentlig også sommerens vandreferier i stor stil kommer til at foregå på de danske stier. Vi guider til de bedste vandrestøvler og vandresko til brug i Danmark henover foråret og sommeren. 

Når den står på vandring herhjemme, stilles der som regel ikke de samme krav til vandrefodtøj, som hvis turen går til mere bjergrige og kuperede egne. Ofte kan et par gode vandresko give rigeligt med støtte på dagsture på danske vandrestier. På længere ture med oppakning og på mudrede trampestier kan et par vandrestøvler dog være mere velegnede. Det kan eksempelvis være, hvis du skal vandre Hærvejen, Kyst til Kyst Stien, Øhavsstien, Sjællandsleden, Gendarmstien, Trækstien eller andre af Danmarks længere vandreruter. Men også på de kortere weekendture med telt, sovepose og liggeunderlag kan det give mening med mere støtte til fødder og ankler.

Vi har allerede skrevet en stor guide til vandrestøvler, som hjælper dig med at vælge de rigtige slags vandrestøvler ud fra en lang række kriterier som terræn, oppakning, klima og fysisk form. 

 Her får du i stedet nogle konkrete bud på vandrestøvler og vandresko til brug på vandreturene inden for Danmarks grænser i sommerhalvåret. Dermed ikke sagt, at de ikke kan bruges til vandring i udlandet. Efterhånden findes der nemlig en del alsidigt vandrefodtøj, der kan bruges både herhjemme og til hårdere fjeldvandring. 

De bedste vandrestøvler til vandring i Danmark

The North Face Women’s Hedgehog Mid Futurelight

Let, pålidelig og vandtæt vandrestøvle til kvinder, der foretrækker fleksibiliteten fra en sko, men samtidig ønsker støtten fra en støvle.

Bedste vandrestøvler til vandring i Danmark

Beskrivelse: Denne vandrestøvle er nærmest en hybrid mellem en vandresko og vandrestøvle. Den er let og anvendelig, men giver alligevel nok støtte til, at den kan bruges i terræn af varierende sværhedsgrad. Den vandtætte, men imponerende åndbare Futurelight membran gør støvlerne velegnede til vandreture i det ustadige danske forårsvejr. Men også på sommerdagene vil støvlerne føles rare at have på – både når du passerer sumpede skovområder eller render ind i en solid omgang sommerregn. 

Pris: 1.099,-

Vægt: 714 g pr. par

 

 

 

Asolo Men’s Finder GV

Utroligt let, vandtæt og åndbar vandrestøvle til mænd. Perfekt til mange former for vandreture i Danmark. 

Bedste vandrestøvler til vandring i Danmark

Beskrivelse: Når det danske forårs- og sommervejr viser sig fra sin våde side, er det rart med en vandtæt støvle, der holder fødderne tørre. Støvlen her er udstyret med en åndbar GORE-TEX membran, der gør støvlen velegnet til en bred vifte af aktiviteter i ustadigt vejr. Støvlen er let og komfortabel, men giver samtidig god støtte, når du boltrer dig i de danske skove eller prøver kræfter med mere kuperede vandrestier i Mols Bjerge eller på Bornholm. 

Pris: 1.399,-

Vægt: 1120 g pr. par

Køb Asolo Men’s Finder GV

Hanwag Men’s Banks SF Extra LL + Hanwag Women’s Banks SF Extra Lady LL

Alsidige og komfortable vandrestøvler med ekstra plads i forfoden. Findes i en version til både mænd og kvinder, der skal bruge en åndbar støvle til både dagsvandreturene og de længere ture i let til moderat terræn.

Beskrivelse: Støvlen er en videreudvikling af den populære Banks, med ekstra bredde i forfoden og god plads omkring storetåen. Den er ekstremt velegnet til lettere terræn og varmt vejr takket være overdelen i nubuck og læder. Støvlen vil være ideel at bruge på sommerhalvårets vandreture i Danmark, og kan bruges både til dagsture og længere ture med en mellemtung rygsæk. Det kan fx være, hvis du vandrer Hærvejen og sover på herberger undervejs. Eller hvis du har et let setup med hængekøje, tarp eller overnatning i shelter. 

Pris: 1.899,-

Vægt: Herremodel: 1.250 g pr. par. Damemodel: 1.050 g pr. par

Køb Hanwag Men’s Banks SF Extra LL

Køb Hanwag Women’s Banks SF Extra Lady LL

De bedste vandresko til vandring i Danmark

The North Face Women’s Vectiv Exploris Futurelight

Hybrid mellem trailløbesko, sneakers og vandresko. Et par komfortable sko til den aktive kvinde, der leder efter et let stykke fodtøj til vandreturene i Danmark.

Bedste vandresko til vandring i Danmark

Beskrivelse: Her får du et par utroligt lette og komfortable sko til alt fra fritid og løb til vandring og rejser. Skoen kombinerer de bedste egenskaber fra trailløbesko, sneakers og vandresko, så du får en virkeligt alsidig vandresko, der egner sig godt til forårets og sommerens dagsture med let oppakning herhjemme. Som en bonus er skoen udstyret med vandtæt Futurelight membran, så du ikke får våde fødder, når du går gennem vådt græs eller træder i en vandpyt. Perfekt til det vekslende danske vejr. 

Pris: 1.199,-

Vægt: 640 g pr. par

Køb TNF Women’s Vectiv Exploris Futurelight

The North Face Men’s Activist Futurelight

 

Et par stabile og støttende vandresko til mænd, der har komfort og udseende som et par hverdagssneakers. Perfekt til både varme og våde vandredage. 

Bedste vandresko til mænd til vandring i DanmarkBeskrivelse: Let, åndbar og vandtæt vandresko til mænd. En vandresko med komforten fra sneakers, men med støtte og stabiliteten fra en vandresko. Brug vandreskoen til ture i Danmark med let oppakning. Den vandtætte Futurelight membran sørger for at holde fødderne tørre, når du vader gennem vandpytter og græs, der stadig er vådt fra morgenduggen. Det klassiske design gør dem desuden oplagte til fritidsbrug, hvilket gør dem enormt alsidige at have med på den aktive Danmarks-ferie. 

Pris: 1.099,-

Vægt: 786 g pr. par

Køb TNF Men’s Activist Futurelight

 

 

Guide | Vælg de bedste vandrestøvler til dit behov

 

Indholdsoversigt