Friluftsland har i november 2019 indgået et samarbejde med den Den Danske Naturfond, der arbejder for at skabe mere naturskov i Danmark. I det følgende kan du læse mere om fondens arbejde med at sikre den vilde, danske natur, samt hvordan du kan være med til at støtte – enten privat eller når du handler i Friluftsland.

Vild natur i Danmark

Den danske natur er presset. Befolkningstilvækst og landbrug har været med til at den danske natur i dag er fortrængt til små kroge af landet – bogstaveligt talt. Vi har fældet den danske urskov, og i dag er under 2 % af de danske skove sikre, urørte fristeder for dyr, insekter og planter. Det betyder, at der mangler levesteder for de mange sjældne dyr og planter, der lever vildt i de danske skove,  og mere end 2000 arter er i fare for at forsvinde.

Den Danske Naturfond

Den Danske Naturfond er en non-profit-organisation, der arbejder på at sikre den vilde natur i Danmark. Fonden er stiftet i januar 2015 med støtte fra den danske stat, VILLUM FONDEN og Aage V. Jensen Naturfond. Fonden arbejder for at skabe et Danmark med bedre plads til dyr og planter, hvor alle kan opleve storslået natur på naturens betingelser.

Strategien er ganske enkelt at opkøbe jord, hvor naturen bliver genoprettet, plejet og sikret for eftertiden. Alle opkøb sker gennem frivillige aftaler med private lodsejere, og fordi fondens administrations- og driftsudgifter allerede er dækket, går 100 % af dit bidrag til at opkøbe jord, der efterfølgende bliver “omlagt” til naturskov. 12 kr køber 1 kvadratmeter jord, så ved at støtte Den Danske Naturfond, kan du altså på meget simpel og direkte vis være med til at vende den triste udvikling, den danske natur er inde i.

Læs mere på ddnf.dk

Hvordan kan du støtte Den Danske Naturfond?

Først og fremmest kan du støtte Den Danske Naturfond privat ved at blive “naturbeskytter”: Du vælger et månedligt antal kvadratmeter, du gerne vil sikre – svarende til en fast månedlig donation. Herefter får du en konto, hvor du kan følge med i hvor mange kvadratmeter naturskov, du har været med til at sikre, og hvor der er købt jord.

Bliv naturbeskytter

Hvis du ikke er interesseret i at støtte med et månedligt beløb, kan du også støtte når du handler i Friluftsland:

Black Friday 2019

På Black Friday 2019 støtter du Den Danske Naturfond, hvis du køber et Fjällräven-produkt i Friluftsland. Fjällräven er undtaget vores Black Friday-rabat på 20 % – til gengæld går 20 % af de penge, du betaler for Fjällräven-produkter på Black Friday, til Den Danske Naturfond.

Genbrugspose i 2020

I 2019 går alle indtægter fra salg af vores genbrugspose til at opføre et offentligt shelter i Danmark. Fra januar 2020 giver vi i stedet 12 kr pr. genbrugspose til Den Danske Naturfond. 12 kr. køber én kvadratmeter jord, så hvis du køber vores genbrugspose i stedet for en engangsplastikpose i 2020, har du – ud over at være med til at nedsætte vores fælles forbrug af plastik – været med til at sikre én kvadratmeter mere naturskov i Danmark.

Se vores genbrugspose i webshoppen