Theis og Clara har valgt at bytte vinter på den nordlige halvkugle ud med sommer på den sydlige. Mere præcist har de besluttet sig for at bruge de næste 5 måneders tid på at vandre på langs af New Zealand, fra Cape Reinga i nord til Bluff i syd.  I det følgende kan du læse mere om Te Araroa – “den lange sti” – som ruten hedder.

Følge Clara og Theis’ tur gennem New Zealand på Instagram

Te Araroa – “den lange sti”

Tekst og billeder: Clara Arnbjørn og Theis Clausen

Tilbage i 2014 tog vi på vores første vandretur til New Zealand. Vi valgte et trek tæt på vandet ved halvøerne på spidsen af sydøen. Det var dog mere held end forstand, at vi kom igennem. Efter 8 dages vandring med et udslidt Roskilde-telt, sandaler og alt for meget bagage, kom vi dog sejrrigt i mål. Vi sad overvældet tilbage, forsøgte at tage landskabet ind og oplevelsen af at flytte sig til fods rundt i dette smukke land. Vi ville mere, og da vi på et lille bibliotek i byen Pickton faldt over en bog om ”Te Araroa – the long pathway” formede en ide sig mellem os – en masse forberedelse, tvivl og træning senere er vi nu, 5 år efter, klar til den største udfordring hidtil.

Fra midt oktober og 6 måneder frem vil vi prøve at gennemføre et af verdens længste treks; Te Araroa. Navnet betyder oversat “den lange sti” og er New Zealands store langdistance-vandrerute. Den strækker sig omkring 3.000 kilometer på tværs af landets to hovedøer og vil tage os fra Cape Reinga i nord til Bluff i syd. Ruten er relativt ny, da den åbnede i 2011, og den består af en blanding af ældre stier, gangbroer, nye spor, forbindelsesdele, langs veje og tager typisk 5-6 måneder at gennemføre. Undervejs kommer man tæt på storslåede skove, vulkaner, bjerge, svovlsøer og måske derfor oplever ruten stigende opmærksomhed – der var mere end 1000 vandrere, der gennemførte turen sidste år.

Ide & hvem er vi

At vandre i naturen kan på mange måder sammenlignes med at være en snegl. Man kommer langsomt frem og man bærer hele sit hus på ryggen. Når man vandrer, er der selvfølgelig de stunder, hvor man bare føler sig i live i den smukke natur, men der er naturligvis også masser af udholdenhed, kedsomhed og smerte forbundet med at vandre de lange treks. Men forventningen til det konkrete mål, nemlig at gå fra det nordligste punkt til det sydligste punkt i et land, der ligger på den anden side af jorden – er ikke desto mindre lige hvad vi drømmer om!

Theis (32år) er vild med dårlige krimier, sin oppustelige kajak, og er klart bandens pragmatiker. Clara (27 år) er optimistisk og foruroligende klodset og ikke dus med insekter. Sammen har vi vandret i Danmark, Spanien og New Zealand. Vi ser denne tur som et helt klart eksperiment, hvor vi ikke kender resultatet, men hvor vi trækker stikket fra hverdagen og tager en pause fra voksenlivet – og gør det sammen. Der vil selvfølgelig være gode og mindre gode oplevelser, men vi lærer noget af det hele.

Udstyr og overvejelser

Vi har helt klart grebet denne tur mere ”professionelt” an end på tidligere ture. Det har vi, da vi på så lang en tur skal klare flere sæsoner og al slags terræn. Tidspunktet for afrejse er nøje valgt ud fra trekkets beskaffenhed, hvorved vi går i forår, sommer og sensommer i løbet af turen. Især på øens sydlige bjergkæder minimerer det chancen for lukkede strækninger og sne. Under pakkeprocessen har lav vægt og høj kvalitet været nøgleord. Lidt overordnet har vi valgt at bygge vore oppakning op omkring vandrerygsække fra Fjælræven, Marmot Hydrogen dunsoveposer, MSR Hubba Hubba telt og Primus Lite+ kogegrej. Derudover har vi fokuseret meget på navigation, og har både fysiske kort og for første gang en GPS med – Garmin eTrex20. Så håber vi ikke at vi skal gå alt for meget i ring!

Vi glæder os til at komme med updates!

Følge Clara og Theis’ tur gennem New Zealand på Instagram

Indholdsoversigt