Eat. Ski. Sleep. Repeat.

- powderdays i Japan.

Af Camilla Hylleberg - www.allimac.dk

 

Ude foran vinduet daler sneen stilfærdigt ned. Vi sidder ved morgenbordet, og “sluger” i ægte japansk stil vores morgenmad. Morgenmad på japansk er rå fisk, creme-nudler, æggestand, diverse syltede ting, ris, frugt i gelé, og mange små kopper tynd kaffe. Altså ganske utraditionelt for os.

Fem skiløbere, tre senge, to sivmåtter, og et el-varmeapperat. Vi er indlogeret på vores 20 kvt. meters værelse på Highland Tekegen Lodge i Myoko. En eftermiddagslur, og så til bords til aftensmaden. En spændende kulinarisk og udfordrende oplevelse. Vi tog en tur i Onsen. Onsen er det japanske udtryk for varme kilder, og er “badstuen”. Der er varme kilder overalt i Japan pg.a. den vulkanske aktivitet, og Onsen er en traditionel måde at bade på i naturlige kilder.

Efter en god nats søvn, var det i skistøvlerne, og op med den lokale lift, 200 meter fra vores lodge. Skiområderne i Japan er små, sammenlignet med europæiske områder. Men sneen er så meget bedre! Solens Rige viser sig fra sin bedste Kong Vinter side. Sneen lå tyk i lærkeskoven, og der var ikke “tid” til en opvarmningstur. Det var bare afsted ud i den meterdybe puddersne, som stod op om ørerne på os. Den snorkel, vi hjemmefra havde joket med, ville ikke have været overflødig i dette powder-paradis.

_DSF1146

Tre dage inde i turen kom det første store “dump”. De foregående dage havde det sneet om dagen og/eller om natten, så hver morgen var det frisk sne. Vi tog til Seki Onsen, 20 minutters taxi-kørsel længere ind i dalen. Her er der kun to lifter. En to-personers lift, og en én-persons lift, som var lukket. Det var faldet 100 cm frisk, luftig pudder natten over, og sneen dalede stadig. Store, meget store fnug, den total kontrast til de små japanere. Det sneede endnu 50 cm sne i dagens løb. Det er helt umuligt, at forestille sig, at der kan være så meget sne, at man ikke kan stå på ski i det, men dette var faktum.

Dagene fortsætter. Mere sne falder. Mere fantastisk skovskiløb i dyb, dyb sne. Flere oplevelsesrige måltider. Herligt selskab. Stemningen er høj, og skiløbet er svært, at forestille sig bedre …

_DSF1094

_CAH5995

_CAH6061