Læs om amerikanske Ospreys nye rygsæk-serie, der egner sig perfekt til cykelpendlere og andre, der har ledt efter en rygsæk, der sidder lige så godt på ryggen som vandrerygsækkene, men har lidt mere hverdagspraktiske detaljer – f.eks. en ordentlig lomme til en laptop. Den nye ”Radial”-serie, der består af rygsækkene Osprey Radial 26 og Radial 34, opfylder netop dette behov, og har potentiale til at blive lidt af en favorit herhjemme. I det følgende gennemgår vi nogle af de vigtigste detaljer ved den nye Radial-serie:

Radial-26
Bæresystemet på Radial-serien – her på Radial 26. Foto: Osprey.

 

Køb Osprey Radial 26 og 34 i webshoppen

Ventileret og komfortabelt bæresystem

Ryggen og bæresystemet på den nye Radial-serie er det, der for alvor skiller den ud fra resten af Ospreys hverdagsrygsække. Ryggen og bæresystemet på Radial-rygsækkene er simpelthen designet med aktiv brug, og især cykling, for øje. Selve ryggen er med Ospreys ”AirSpeed”-system, der bruger en såkaldt trampolinkonstruktion med et netmateriale, der slutter tæt til ryggen, men hvor selve rygsækken er løftet et lille stykke væk fra ryggen. Det giver suveræn ventilation uden at gå på kompromis med stabilitet og bærekomfort. I både skulderremmene og hoftebæltet har man indsyet et lille stykke elastisk materiale, der giver bæresystemet lidt ekstra fleksibilitet og gør at rygsækken bliver siddende tæt til ryggen, selv når man laver vrid i hoften og skuldrene. Fordi rygsækken primært er designet til cykelbrug, og ikke til at bære tunge læs i mange timer, har man valgt et minimalistisk hoftebælte, der giver den støtte og balance der er brug for, og let og hurtigt kan tages af, hvis man ikke har brug for det til hverdag.

RADIAL_26_LAVA_RED_04©OspreyEurope2016_web
AirSpeed-bæresystemet sikrer fremragende ventilation og bærekomfort. Foto: Osprey.

Selvstående design

I bunden af de nye Radial-rygsække har Osprey lavet en konstruktion med en let aluminiumsramme, der gør at rygsækkene bliver stående oprejst, når man stiller dem fra sig. Det er en lille detalje, men ganske praktisk, at rygsækken ikke vælter eller falder sammen, hvis man skal have fat i et eller andet fra en lomme i toppen, eller hvis man har brug for at stille rygsækken fra sig. ”kickstand”-funktionen er et glimrende eksempel på den grundighed Osprey har lagt i at designe er rygsæk, der er ekstremt behagelig og praktisk til hverdagsformål.

RADIAL_26_LAVA_RED_05©OspreyEurope2016_web
Den polstrede laptop-lomme er let at komme til og rygsækken er selvstående. Foto: Osprey.

Simpel, men fuld af praktiske detaljer

Radial-rygsækkene er holdt i et clean, simpelt design, men har alligevel masser af praktiske lommer og rum. Rygsækken har hele tre store rum med lynlåsadgang. Det bagerste hovedrum har en stor, let polstret lynlåslomme til papirer og andre flade ting. Det midterste rum har en polstret laptop- og tabletlomme og to elastiske netlommer til småting. Det lidt mindre forreste rum har en række små organiser-lommer. Den store version, Osprey Radial 34, har yderligere to små lynlåslommer på fronten. Derudover har rygsækken en stor elastiklomme på fronten og en elastiklomme på højre side. Venstre sidelomme er lynlåslukket. Derudover har rygsækkene en lille lomme øverst til solbriller og elektronik og en lomme i bunden med et raincover.

Køb Osprey Radial 26 og 34 i webshoppen

Radial 34 i sort. Fotos: Osprey.
Radial 34 i sort. Fotos: Osprey.