Enerplex Kickr IV: Let, robust og pålidelig solcelleoplader

Elektronisk udstyr er blevet en større og større del af hverdagen, og selv om det for mange er en stor del af charmen ved at komme ud i naturen, at man kan koble af og slipper for konstant at skulle forholde sig til emails og sociale medier, har de elektroniske apparater efterhånden også vundet indpas i turoppakningen. Telefonen kan agerer kamera, vækkeur og notesblok, ligesom den også ofte er togbilletten frem og tilbage, så selv når man er uden kontakt med omverdenen, vil en opladet mobiltelefon for mange være et praktisk værktøj. I forlængelse af de elektroniske apparaters stigende anvendelighed og udbredelse, har powerbanks og solceller også gjort deres indtog på pakkelisterne.

I Friluftsland har vi i år taget amerikanske Enerplex ind som leverandør af solceller og powerbanks. Enerplex leverer nogle af markedets bedste solceller til friluftsbrug, og modellen Kickr IV burde kunne løfte nogle øjenbryn blandt friluftsentusiaster rundt om i landet. I det følgende kan du læse mere om Enerplex Kickr IV:

Opbygning

Enerplex Kickr IV består af fire forbundne solpaneler à ca. 17 cm x 17 cm hver, det ene med en USB-udgang. Kickr IV måler 77,4 cm x 18,5 cm foldet ud og 22,5 cm x 18,5 cm foldet sammen. Selve solcellerne består af en tynd film, der er lagt på nogle fleksible plastikplader,. Bagsiden er beklædt med et slidstærk nylonmateriale. Alt i alt giver det en ekstremt let, fleksibel og slidstærk konstruktion. Enerplex Kickr IV kan således både tåle at blive tabt, stødt og spiddet uden at tage skade, hvilket I kan se demonstreret i videoerne længere nede. Selve solcelle-teknologien er blandt markedes mest innovative og effektive, og har været på Time Magazines top 50 over nyskabende opfindelser. På grund af den store overflade og de effektive solceller, kan Enerplex Kickr IV levere højt effekt selv i overskyet vejr. Man skal dog være opmærksom på, at Kickr IV ikke har et indbygget batteri, så i tilpas dårligt lys og tilpas lav effekt vil f.eks. Apple-produkter have svært ved at lade. Man kan evt overveje at bruge Kickr IV sammen med en powerbank hvis man vil være sikker på at have strøm til sine elektroniske produkter uanset vejret.

Kickr IV er desuden forsynet med fire fæstehuller - et i hvert hjørne - der giver god mulighed for at spænde den uden på rygsækken, teltet, eller hvor det nu måtte være pratisk at have den siddende.

_DSC7896_web

Performance

Enerplex Kickr IV er som sagt ganske imponerende effektivt. Kickr IV har et output på 1,2A, og under gode solforhold vil Kickr IV have en effekt på 6W, hvilket vil lade en smartphone, tablet eller powerbank lige så effektivt op som en almindelig stikkontakt. Selv i overskyet vejr vil den være anvendelig - omend med lavere effekt, længere opladningstid og forbehold i forhold til Apple-produkter. Den høje effekt, kombineret med en vægt på blot 295 g, gør Enerplex Kickr IV til et oplagt valg som strømkilde på friluftsturen, uanset om det er vandretur, cykelferie, kanotur, skitur eller klatring, der står på programmet.

042A4460_web

Slidstyrke

Noget af det mest imponerende ved Kickr IV, er hvor godt den håndterer stød, slag og generelt hårdhændet behandling. Fordi solpanelerne er en tynd film monteret på et fleksibelt materiale, vil solpanelet være ekstremt svært at beskadige, og skulle det alligevel lykkes at beskadige enkelte solceller, vil selve panelet stadig ikke miste ret meget af sin performance. I videoerne nedenfor kan I se Kickr IV blive udsat for forskellige former for imponerende brutal behandling, og stadig fungere over al forventning.

Endelig skal det bemærkes, at selvom solcellerne er fuldstændig upåvirkede af vand, vil USB-udgangen selvfølgelig ikke fungere, hvis den er våd, så lad være med at bruge Kickr IV som oplader under meget våde forhold, og sørg for at USB-udgangen er tør, hvis solpanelet har været vådt.