[ezcol_2third]Pakkeliste til Everest Base Camp trek

Kipling Travels bjergguider og Friluftslands grejeksperter er gået sammen om at skabe nogle udstyrs-/pakkelister, der sørger for at du får købt det rigtige udstyr til dit Everest Base Camp Trek (EBC). Ikke det dyreste eller mest ekstreme, men det rigtige!
I forhold til en helt simpel pakkeliste der f.eks. siger du skal bruge Gore-tex jakke, vandrestøvler, osv., giver vi dig et par billeder + beskrivelse af HVILKEN type Gore-tex jakke eller vandrestøvler der passer til netop Everest Base Camp trekket! Lidt på samme måde som en ekspedient i Friluftslands fysiske butikker ville gøre det.

Du kan klikke på billederne herunder samt på de forskellige links, for at komme direkte hen til det relevante udstyr og beklædning.

Udsigt fra kala Pattar, Everest Base Camp Trek
Udsigt fra kala Pattar, Everest Base Camp Trek

 

Hat / kasket
Solen er stærk oppe i højderne. En hat der kan spærre af for UV-strålingen er essentiel.
– Hatte
– Kasketter

Varm hue
Vigtig højt på bjerget. Gerne med en vis %-del uld i materialet.
Se alle huer

Solbriller
Et par gode solbriller er essentielle.
Se alle solbriller


Skaljakke
Det er vigtigt at have en god skaljakke til at klare både vind, regn og sne. Især vinden der kommer ned fra de enorme gletschere kan være bidende kold. Man kan fint klare sig med en let en af slagsen, da slidstyrken ikke behøver være ekstrem. Man kan vælge alt fra en god basismodel, til de mere fancy udgaver hvor der er kælet for detaljerne og åndbarheden er i top.
– Find skaljakkerne her

Skalbukser
Der gælder det samme for skalbukserne som for -jakkerne.
Se alle skalbukser

Tynd dun- eller fiberjakke/vest
På EBC er en dunjakke egentlig ikke nødvendig, da man altid sover og spiser i tehusene der er delvist opvarmede. men, En tynd dunjakke alligevel god at have, hvis man er en frossenpind, eller skal ud at kigge stjerner om aftenen.
Fleece eller merinouldtrøje
Især i trekkets sidste halvdel kommer du til at bo i disse! Flere tynde uden på hinanden er godt, men en god kraftig fleece falder også i god jord højt oppe.
– Fleece
– Merino
Skjorter og T-shirts
Der skal vandres mange timer i høj sol og vind, så skjorter er rigtig gode til at snuppe en del af vinden samt skærme arme og krop mod solen. Vælg skjorter uden for megen bomuld. T-shirts er også gode – både for sig og som inderste lag højere oppe på bjerget. Vælg uld eller kunststof udgaverne
Se alle skjorter Se alle T-shirts
Vandrebukser
Disse bukser kan klare en del mere end dine yndlingsjeans, tørrer meget hurtigere og har smarte, brugbare detaljer. Om du vil have en model med 100 lommer, aflynelige ben, osv. er op til dig. Vi anbefaler modeller af nylon eller polyester – evt. iblandet en smule bomuld.
Lange underbukser
Nætter og Kala Pattar udkigspunktet (5635 meter) kan være bidende kolde, så husk et par varme, lange underbukser. Vi anbefaler merinould eller tynd fleece.
Se alle lange underbukser af merinould
Vandrestøvler
Vandrestøvler er det nok vigtigste stykke grej på et Everest Base Camp trek. De skal hverken være for kraftige eller for lette. Der er en vis tendens til at vælge meget kraftige alpinstøvler, men det er der slet ikke behov for. Vælg et par mellem- til kraftige vandrestøvler med god ankelstøtte, der har en pasform der passer netop DIN fod perfekt.
– Se de egnede vandrestøvler
Vandresko eller sportssko
Gode til de lette vandredage og om aftenen, når fødderne gerne vil have en pause fra vandrestøvlerne.
Se alle vandreskoSe alle sportssko
Sandaler eller klip-klapper
Efter mange timer i støvlerne er det fantastisk at få lidt luft til fødderne… De er også gode før og efter turen samt på evt. efterfølgende strandferie.
Se alle sandalerSe alle klip-klapper
Sokker
Gode sokker er MEGET VIGTIGE. Sammen med gode støvler, nedsætter de risikoen for vabler betragteligt. Hav gerne vandresokker af forskellig tykkelse med. De første dage kan være meget varme, de øvrige dage ret lune, mens aftener/nætter samt Kala Pattar (udkigspunkt til Everest) morgenvandringen er pi**e kold.
Se alle vandresokker
Handsker & vanter
På Everest Base Camp trekket kan vinden være meget kold, så et par relativt tynde vindtætte handsker er nødvendige. Windstopper fleece eller softshell materiale er ideelt. Er du ‘god’ til at fryse hænderne, kan kraftigere handsker/vanter overvejes.
Se alle handsker & vanter
Sovepose
Den store højde giver overraskende kolde nætter, og der er ingen eller meget lidt varme i tehusenes soverum. Derfor skal man have en sovepose med en komforttemperatur på omkring minus 10 – 15 grader. Bemærk, at kvinder og mænds varmebehov varierer, så soveposer har typisk opgivet forskellige komforttemperaturer till hhv. kvinder og mænd.
Find flere soveposer
Liggeunderlag
En nok så varm sovepose er intet værd uden isolering mod jorden. På Kiplings EBC treks er der simple skummadrasser i tehusenes senge, men det kan være rart at supplere med et selvoppustende Therm-A-Rest liggeunderlag.
Se alle Therm-A-Rest underlag
Diverse sovegrej
Med enlagenposekan du skåne din sovepose og bare vaske den når den snavser til. Silke er lettest, lækkert og funktionelt. –Se alle lagenposer
Er din egen sovepose ikke varm nok, kan eninderpose/varmeforstærkeri f.eks. fleece lige give dig 5-8 grader ekstra. –Se inderposer
Stor bagage
Du skal kun bære på en mindre, dagtursrygsæk på EBC vandringen, så derfor kan din store rygsæk/taske være enrejserygsæk,duffelbag/pølsetaske/sportstaskeeller en storvandrerygsæk. De lokale bærere/sherpaer er ligeglade, men skal du ud at købe nyt, anbefaler vi en duffelbag eller rejserygsæk på 70-90 liter.
Organisering
Mindrepakposerer rigtigt gode til at holde orden i din bagage – både i dagtursrygsækken og ikke mindst i din hovedbagage. En større opbevaringsæk ellertaske, er god til at opbevare lidt civilt tøj, osv. der kan efterlades på hotellet i Kathmandu.
Dagturs rygsæk
Dette er rygsækken man selv bærer på i løbet af dagsetaperne. Der skal være plads til regntøj, en varm trøje, en hue, solcreme, en snack, de tynde handsker og hvad man ellers får brug for i løbet af dagen. Dvs. man har brug for enhverdagsrygsæk, enteknisk rygsækeller envandrerygsækpå omkring 30-45 liter. De sidstnævnte har som regel bedre bæresystemer og smarte detaljer. Jo mere man vælger at slæbe med, jo mere vigtigt bliver disse!
Vandrestave
En god måde at få ekstra balance og aflastning af sine knæ. Teleskop typen er nem at sætte fast på rygsækken, når de ikke er i brug. –Se alle vandrestave
Pandelampe
Uundværlig i lejrene/tehusene om aftenen, til nat-tisseturen og om morgenen på vej op mod Kala Pattar. En pandelampe med flere LED-diodetyper er bedst: en type med svagere lys i lejren og en kraftig type til toppen. –Se alle pandelamper
Håndklæde
Et hurttigttørrende håndklæde er praktisk på EBC og andre ture. Fylder også mindre end de klassiske af bomuldsfrotté. Det behøver ikke være kæmpestort, da brusebade ikke er så udbredte på bjerget 😉
Se alle håndklæder
Vandflaske/drikkesystem
Det er vigtigt, at få godt med væske i højderne. Vi anbefaler en kapacitet på omkring 2 liter, som kan bæres idrikkeflaskereller i etdrikkesystem. Et drikkesystem kan synes lidt mærkeligt, men er meget praktisk og gør, at man drikker mere end man ofte gør via drikkeflasker.
Lommekniv eller multitool
Praktisk til småreparationer, at dele et æble med din makker, osv.
Se alle lommekniveSe alle mulitværktøjer
Førstehjælp & Medicin
Et førstehjælpssæt er altid godt at have ved hånden. Husk Compeed, sportstape plaster osv. til evt. vabler og en løs ankel. Tal med din læge angående medicin til maven, mod højden, antibiotika, osv. –Se alle førstehjælpssæt
Diverse

  • Solcreme med høj faktor og læbepomade med solbeskyttelse
  • Toiletsager inkl. neglesaks
  • Kamera (og stort hukommelseskort)
  • Desinficerende håndsprit (gel)
  • Dagbog
  • Læsebog
  • Liste med kontaktadresser
  • Pas, penge, flybillet mm.

Se også Friluftslands uundværlige ‘praktiske rejseting‘, med masser af smarte småting der gør rejselivet nemmere, sjovere, osv.
[/ezcol_2third][ezcol_1third_end id=”” class=”” style=””]
Kipling Travel


Vis Kipling’s Everest Base Camp på et større kort

Rejs med Kipling
Rejs med Kipling Travel til Everest Base Camp og forøg komfort samt få de små, gode detaljer med!
Læs mere og se afgangsdato’er

Tak til

Kipling Travel guide: Juan Carlos

Pakkelisten er lavet i samarbejde med bl.a. Kipling bjergguiden Juan Carlos Gonzalez, der har flere ture til Everest Base Camp på samvittigheden.

[/ezcol_1third_end]