Sæsonen for camping og telture er på sit højeste. Hvad enten turen går sydpå eller foregår under skandinaviske himmelstrøg, er det næsten altid muligt at finde nyt gear, der forsøder camping- eller teltoplevelsen. Det smarte er, at lidt ekstra luksus findes i mange udgaver, der både passer til campinglivet eller vandreturen  med telt på ryggen.

Sommer er lig med camping og nye telteventyr. Det er en en fremragende måde at opleve nye omgivelser på, og så betyder det masser af frisk luft og gode sommerminder med hjem i bagagen.

Der er naturligvis mange måder at campe på. For nogle kan det ikke blive primitivt nok, mens andre foretrækker luksusudgaven, hvor man kan trække sig tilbage i en campingvogn. Mange ligger midt imellem, hvor det handler om autentiske naturoplevelser, men stadig med lidt flere fornødenheder end den helt primitive version.

Uanset hvad, er det altid muligt at forsøde campingtilværelsen på den ene eller den anden måde. Vi giver her et bud på fede accessories, der gør camping- eller teltturen endnu mere fornøjelig.

1. Sea to Summit Aeros Premium Pillow

Hovedpude til camping- og telttur
En god hovedpude er et must på camping- og teltturen. Foto: Sea to Summit

Der er ikke noget som en god hovedpude, der kan redde nattesøvnen. Sea to Summit Aeros Premium Pillow er en oppustelig hovedpude, som giver overraskende god komfort. Den findes i flere størrelser, men den største fylder stadig ikke meget mere end en håndfuld i pakket tilstand. Uanset om det er luksusudgaven af camping, eller om det er en vandretur med telt og minimal oppakning, fungerer hovedpuden perfekt. Især hvis man gerne vil slippe for at slæbe store hovedpuder med i bagagen.

2. Primus Primetech Stove Set 2.3 l.

Med et stærkt og let stormkøkken i aluminium, er der lagt op til gode hjemmelavede måltider på både campingferien eller telturen. Foto: Primus

Et godt hjemmelavet måltid mad er bestemt ikke en umulig opgave på hverken camping- eller telturen. Det behøves oven i købet ikke at veje eller fylde alverden. Medmindre man foretrækker et helt enkelt set-up, der kun skal kunne koge vand, er dette stormkøkken perfekt til mange former for camping- og teltferier. Selv på campingpladser, hvor der er mulighed for at låne et køkken, giver det bare en helt anden oplevelse at sidde uden for teltet og forberede aftensmaden. Primus Primetech Stove Set 2.3 l. passer til 2-5 personer, og den lave vægt skyldes konstruktionen i aluminium, der holder til mange års brug.

3. Leatherman Rev Box

Et godt multitool er praktisk talt uundværligt, hvad enten det er på campingpladsen eller med telt ude i naturen. Det er aldrig dumt at have både kniv, oplukker og dåseåbner lige ved hånden. Foto: Leatherman

Et let og kompakt multitool er næsten et uundværligt lille stykke værktøj, uanset hvor camping- eller telturen går hen. Der vil altid være plads til det i tasken, og så har man en masse hjælpemidler lige ved hånden. Leatherman Rev Box indeholder både kniv, skruetrækkere, tang, dåseåbner, flaskeåbner og flere andre brugbare funktioner, som man nemt står og mangler på turen ud i både vildmarken og på campingpladsen.

4. Biolite Sitelight with USB Adapter

Opnå en hyggelig stemning i lejren eller i campingvognens fortelt med små, kompakte LED-lamper. Foto: BioLite

Skab hygge i lejren med disse kompakte LED-lamper, der fungerer lidt ligesom en lyskæde. De vejer ikke meget, og kan pakkes sammen, så de fylder meget lidt. De kan bruges både i teltet og campingvognen, hvor de vil gøre sommeraftenerne langt mere indbydende.

5. Therm-A-Rest Trekker Chair 20

Den mest kompakte måde at medbringe en stol på. Trekker Chair forvandler liggeunderlaget til en komfortabel stol. Perfekt til telturen. Foto: Therm-A-Rest

Selvom man er på vandretur med telt, hvor oppakningen helst skal være så let som muligt, er der ingen der siger, at det er umuligt med lidt ekstra komfort. Therm-A-Rest Trekker Chair gør det muligt at forvandle sit liggeunderlag til en komfortabel stol. Det kan være guld værd efter en lang dag, hvor bentøjet er udmattet efter dagens strabadser. Et sted at sidde ned gør lejrlivet lidt sødere, og giver også en bedre læsestilling.

6. Nigor Table

Et foldbart bord er praktisk at have med, hvis lejren ikke er alt for langt væk fra bilen. Foto: Nigor

På de mere luksuriøse ture, hvor man ikke bevæger sig så langt væk fra bilen, er det slet ikke en dum idé at unde sig selv lidt ekstra komfort. Med et foldbart bord øges komforten betragteligt, hvad enten frokosten skal indtages, eller familien samles om et slag matador. På campingpladsen giver det absolut mening at investere i et bord, der nemt kan foldes sammen og proppes ind i bilen. Nigor Table findes i to størrelser afhængig af behov.

7. Nigor Woodpecker Chair

En luksusudgave af campingstolen, der med garanti forsøder campinglivet. Foto: Nigor

Medbringer man et bord på campingferien, giver det også mest mening at medbringe stole. En campingstol der gør det ekstra godt, er Nigor Woodpecker Chair. Stolen er foldbar og er lavet i bøgetræ og bomuldskanvas. Det giver sig selv, at det ikke er sådan en stol, man slæber med på en lang vandretur. Men til de ture, hvor der slås lejr tæt på bilen, og ekstra høj siddekomfort prioriteres højt, er stolen helt genial. Stolen kan oven i købes pakkes sammen i en pose, som kan tages over skulderen. Så helt u-handy er den heller ikke.

8. Naschem Nano Easy Chair

Til de teltture, hvor bagagen ikke skal veje for meget, er en lille foldestol et super alternativ til de store tunge stole, der ikke er til at have med i vildmarken. Foto: Naschem

Hvis man gerne vil sidde ned, selvom oppakningen skal være let, kan en lille foldestol på kun 300 g. være løsningen. Stolen kan foldes sammen, så den fylder meget lidt, og så giver den bare noget ekstra komfort til teltturen. Selvom det måske er mere retvisende at kalde det for en minimalistisk taburet end en stol, løfter Naschem Nano Easy Chair dig væk fra den kolde jord, og giver lige præcis nok komfort til, at benene får lidt velfortjent aflastning.

9. Black Diamond Voyager Lantern

Kortspil eller aftenlæsning. Når skumringstiden nærmer sig, er det nødvendigt med noget mere lys. En praktisk og kompakt lanterne klarer arbejdet i både telt og campingvogn. Foto: Black Diamond

Lys skal der til! Og uanset hvor turen går hen, er det rart med en kompakt løsning, der samtidig giver nok lys til aftenlæsning og kortspil. Den smarte Voyager Lantern fra Black Diamond er sammenklappelig, og så er det også muligt at hænge den op i teltet, hvis man ikke lige har et sted, hvor den kan stå. Der er forskellige lysindstillinger, hvilket gør den oplagt at medbringe på mange forskellige slags camping- og telture. Der er oven i købet også en indbygget lommelygte, så den også kan bruges mobilt.

10. Wacaco Nanopresso

En god kop espresso er ikke kun de cafébesøgende forundt. Med Wacaco Nanopresso er det muligt at lave god kaffe næsten uanset, hvor man befnder sig. Foto: Wacaco

Der skal selvfølgelig også være noget for kaffeelskeren. Med Wacacaco Nanopresso er det muligt at lave en god kop espresso – hvor som helst og når som helst. Den ultra kompakte espressomaskine sørger for at holde kaffetrangen i skak på både camping- og teltturen, hvor man gerne vil opgradere fra den frysetørrede slags. Der er nu heller ikke noget som en god kop kaffe i de tidligere morgentimer eller efter en endt dag, hvor både krop og sind trænger til ny energi.