Fjeldkongerne på Filefjeld

Vi sidder fire venner en aften i den lokale klatreklub og taler om vores sidste tur og hvor fedt det generelt er, at være på tur. Ens verden bliver helt enkel og man er fri for dagligdagens ræs.
Planlægningen af næste tur starter den aften. Alle er tændte på at komme ud: ”Vi tager til Jotunheimen og bestiger nogle bjerge til vinter!”. ”Ja Fjeldkongerne har noget unfinished business i Hurrungane” lyder det kækt. Planen er, at tage til den sydvestlige del af Jotunheimen en uge i februar og lave nogle skibestigninger.

Da turen begynder at nærme sig, følger vi godt med i vejret, men det ser desværre ikke for godt ud. Der er en ret høj lavinefare grundet vejrforholdene op til turen og kort tid før afrejse er vi nødt til at ændre planerne. Efter en snak med kollegaerne i Friluftsland og en gennemfræsning af nettet, beslutter vi at tage en uge på turski på det mere flade Filefjeld i stedet.

SLE1

Første morgen
Vi ankommer lidt sent, men det er godt vejr og vi bevæger os ud på fjeldet. Lejren bliver slået op i mørke og jeg vælger den lette løsning ikke at bruge snekanterne på teltets dør. Det blæser selvfølgelig op i løbet af natten og min teltmakker Stefan og jeg, får konsekvensen af mærke, da vi vågner næste morgen. Det sner nærmest inde i teltet og alt mit grej er dækket af sne, der er føget ind under døren.

Gang i sneskovlene

Gang i sneskovlene
Vi fortsætter rundt på fjeldet og ankommer en dag til et perfekt lejrsted i Suleskaret. Placeringen mellem to toppe og den fantastiske udsigt kan ikke være bedre, så vi beslutter at lave en lejr hvorfra vi kan bevæge os op på et par nærliggende toppe.

Kold morgen

Kold morgen

Kold morgen
Man sætter virkelig pris på en god dunjakke, når man skal ud af posen en råkold morgen. Den blå Summit Jacket fra The North Face til højre i billedet har efterhånden et par ture på bagen. Den er fra efteråret 2001 og still going strong!

Perfekt vejr til en toptur

Perfekt vejr til en toptur

Perfekt vejr til en toptur
På vej mod toppen af Sulefjellet. Man skal ikke langt ud på fjeldet for at være helt alene om vinteren, vi ser ikke et spor fra andre i flere dage, trods den forholdsvis korte afstand til Tyinkrysset og de præparerede spor.

Fire legebørn på toppen

Fire legebørn på toppen

Fjeldfest

Fjeldfest

Fjeldfest

En succesfuld toptur med masser af frisk luft, fejres med Travellunch og Johnnie Walker. Hvad kan man ellers forlange?

Indtryk

Indtryk

Turen fortsætter og vi nyder livet på vinterfjeldet.
Hurrungane denne vinter?

Hurrungane denne vinter?

Hurrungane denne vinter?

Efter en uges tid, er vi nødt til at vende tilbage til Tyinkrysset, hvor vi startede ud. På vejen får vi en flot udsigt over Hurrungane fra en top. Måske det bliver destinationen den kommende vinter, vi skal i hvert fald samles til en planlægningsaften snart!

Sune