Fontainebleau

Bouldering i Fontainebleau

Fontainebleau, som ligger 50-60 km sydøst for Paris, er et af verdens mest udviklede, og højst sandsynligt verdens ældste, boulderområde. Der har været klatret i "Bleau" (som franskmændende kalder det, englændere kalder det gerne "Font") siden slutningen af 1800-tallet, og i første halvdel af 1900-tallet fungerede området primært som træningsområde for tidens bjergbestigere.

I dag er bouldering en selvstændig klatredisciplin, og Fontainebleau er kendt som verdens måske bedste bouldering-område. Klippen er sandsten, og man kan finde alle typer klatring, i alle grader. Området er dog især kendt for varieret og teknisk udfordrende klatring. Fontainebleau er på mange mådet stedet at tage hen, uanset om man er begynder eller eliteklatrer, på grund af det store og varierede udvalg af problemer, og den lette tilgængelighed._MG_5920_web

Fører:
Der findes en række førere til Fontainebleau. På http://www.rockrun.com/wp/font-which-guide/ findes en introduktion til de forskellige guidebøger, og ellers er bleau.info et godt sted at kigge (siden er pt. under ombygning).

Ankomst:
Det er oplagt at flyve til Paris og leje en bil. Man kan med fordel flyve til Charles de Gaulle, for at undgå at skulle køre igennem eller udenom hele Paris først! Det er også muligt at tage offentlig transport fra Paris til Fontainebleau, og der er enkelte campingpladser i gåafstand fra nogle af sektorerne, men en bil er helt klart at anbefale.

Overnatning:
Der findes campingpladser i området, og der er også mulighed for at leje en lejlighed eller bo på hotel. Det kan anbefales at orientere sig i klatreområdet hjemmefra, og forsøge at finde overnatning i nærheden af de sektorer, man regner med at bruge mest tid i.

5_web

 

_MG_5874_web