Forårsnyhed: Liggeunderlag fra Exped

Et godt liggeunderlag er en vigtig forudsætning for en god nats søvn, og en god nats søvn kan være uvurderlig. I Friluftsland har vi i mange år solgt liggeunderlag fra Therm-a-Rest, der laver noget af det bedste på markedet. Det bliver vi selvfølgelig ved med, men til foråret har vi udvidet sortimentet af liggeunderlag med et par modeller fra schweiziske Exped, der et af de få firmaer, der formår at hamle op med Therm-a-Rests kvalitet. Exped har en lidt anden designfilosofi end Therm-a-Rest, og det gør at Exped kan tilbyde nogle gode tilføjelser til Therm-a-Rests fremragende sortiment. Til foråret har vi fået tre modeller hjem fra Exped: Den populære SynMat 7, der er et behageligt og godt isoleret oppusteligt liggeunderlag, og en bestseller verden over, Synmat Hyperlite Duo, der er et let og kompakt oppusteligt 2-personers-liggeunderlag til brug i sommerhalvåret, og endelig SynCellMat, der er et kompakt, let og fleksibelt underlag, der især vil gøre sig godt i hængekøjer. I det følgende kan du læse mere om de nye underlag fra Exped.


SynMat 7 - Isoleret oppusteligt liggeunderlag

SynMat-7

SynMat er en serie af oppustelige underlag med integreret pumpe og syntetisk isolering (modsat Expeds ”DownMat”-serie med dunisolering). Det giver lette, kompakte underlag med meget høj isoleringsevne og komfort. SynMat 7 har syntetisk isolering lamineret til indersiden af luftkanalerne, og det er med til at give den høje isoleringsevne. Isoleringstykkelsen er 160 g/m2 og det giver en R-værdi på hele 4,9. Tallet ”7” angiver tykkelsen i cm i oppustet tilstand. SynMat 7 kommer i størrelserne ”M” (medium) på 183 cm x 52 cm og ”LW” (long, wide) på 197 cm x 65 cm.

SynMat-serien er ikke de letteste underlag på markedet, men tilbyder ekstremt høj komfort i en relativt lille og let pakke. 75 denier polyester på ydersiden gør dem ekstra slidstærke, og en børstet overflade på oversiden er blød og behagelig at ligge på. Den integrerede pumpe er let at betjene, og sørger for at man slipper for at puste underlaget op med munden. Det forhindrer desuden at der kommer fugt ind i underlaget.

SynMat 7 vil være et godt bud på en komfortabel helårs-allrounder til alle dem, der prioriterer en god og behagelig nats søvn højere end at spare de sidste gram i rygsækken.

Se Expeds gennemgang af liggeunderlaget i videoen herunder:

Se Exped SynMat 7 i webshoppen


SynMat Hyperlite Duo - dobbelt liggeunderlag

Hyperlite-Duo

Her er det især ordet ”Duo”, der er værd at bide mærke i: SynMat Hyperlite Duo er noget så sjældent som et dobbelt-liggeunderlag, og vil passe to personer! Underlaget er fra SynMat-serien, og har en tykkelse på 7 cm. ”Hyperlite” angiver at underlaget er mindre isoleret og har et tyndere ydermateriale, og derfor er væsentlig lettere, end de ”almindelige ” SynMat-underlag. Ydermaterialet er 20 denier polyester og fiberisoleringen er 60g/m2 mod SynMat 7’s 75 denier og 160 g/m2. R-værdien er 2,9, hvilket er rigeligt i sommerhalvåret, men er for lidt, hvis man skal sove direkte på sne. Til gengæld er vægten for dobbeltunderlaget nede under 800 g! Exped har delt underlaget op i to halvdele, der pustes op separat, så man slipper for følelsen af at ligge på en hoppeborg, hvis partneren bevæger sig lidt vel meget i søvne. Det giver også mulighed for at man hver især kan tilpasse sin sides hårdhed efter præference. Desuden er Expeds "Flatvalve"-ventilsystem værd at bemærke. Ventilen er let at puste op, let at regulere i løbet af natten, og let at få luften ud af igen. Ventilsystemet er afgjort et punkt, hvor Exped direkte er foran Therm-a-Rest, og selv om det er en lille detalje, vil man hurtigt komme til at værdsætte de simple og brugervenlige ventiler.

SynMat Hyperlite Duo er et genialt underlag hvis man er på tur med kæresten og vil spare plads og vægt i rygsækken, og sove tæt uden at den ene triller ned mellem de to underlag. Det er også et oplagt underlag, hvis man vil have en seng i luksusstørrelse med på solo-turen, men stadig forsøger at holde vægten nede.

Se Outsites gennemgang af liggeunderlaget i videoen herunder:


SynCellMat 5 - Med luftkamre

 

Syncellmat

SynCellMat 5 adskiller sig fra resten af Expeds oppustelige underlag ved at have en masse små pudeformede luftkamre, i stedet for lange kanaler på langs. Det giver nogle fordele: For det første får man et mere fleksibelt underlag, hvilket især vil gøre sig godt i en hængekøje. Det vil også være velegnet til lidt ujævne underlag, da liggeunderlaget bedre kan tilpasse sig små ujævnheder. Desuden gør de mange små fordybninger at soveposens isolering ikke vil blive mast lige så flad når man ligger på den - især hvis man har en dunsovepose - hvilket vil give en mere effektiv udnyttelse af soveposens varme.

SynCellMat har ligesom de andre underlag i “Syn”-serien en syntetisk isolering. Her er ligesom i hyperlite Duo tale om 60 g/m2, der er lamineret til både under- og oversiden af de små luftkamre. Ydersiden er, ligesom på SynMat 7, 75 denier polyester, hvilket giver høj slidstyrke. Desuden kan Expeds fremragende ventilsystem igen fremhæves - det er meget let at have med at gøre, og giver god mulighed for at regulere hårheden på madrasserne.  SynCellMat 5 kommer i størrelserne ”MW” (medium, wide) på 183 cm x 65 cm og ”LW” (long, wide) på 197 cm x 65 cm.

Se Expeds gennemgang af liggeunderlaget i videoen herunder:

Se Exped SynCellMat 5 i webshoppen


Læs mere om liggeunderlag i udstyrsguiden

Se vores udvalg af liggeunderlag i webshoppen