Forårsnyheder! Bukser fra Arc’teryx.

Forårsvarerne er ved at være landet i vores butikker rundt om i landet, og forårsvejret er efterhånden også ved at være over os. Overgangen fra vinterhalvåret til sommerhalvåret betyder for rigtig mange at en noget større del af hverdag og fritid rykker udendørs. Uanset om det er havearbejde, vandreture i skovene herhjemme eller måske en længere klatre- eller vandretur udenlands, man har i tankerne, vil et par gode bukser være en tro følgesvend ud i naturen. I det følgende gennemgår vi vores udvalg af bukser til forårets eventyr fra canadiske Arc'teryx.

Vi har syv par nye vandre-/klatre-/fritidsbukser fra Arc'teryx i forårssortimentet. Tre par til damer og fire par til herrer. Enkelte er bukser, vi har haft tidligere, i opdaterede versioner eller nye farver, mens andre er helt nye modeller. Det drejer sig om følgende modeller:

  • Psiphon SL (Damer)
  • Psiphon SL (Herrer)
  • Gamma LT (Damer)
  • Palisade (Herrer)
  • Pemberton (Herrer)
  • Emoji (Damer)
  • A2B Commuter (Herrer)

I det følgende kan du læse mere om de enkelte modeller (i ovenstående rækkefølge):

Softshell til sommerens eventyr: Arc'teryx Psiphon SL Pant (damer og herrer)

Psiphon-SL_W

Materiale: Cresta – 89 % nylon, 11 % elastan

Vægt: 300 g (str. M, damer), 315 g (str. M, herrer)

Pris: 1099,-

Hvad kan de?

Psiphon SL er et par lette, strækbare softshell-bukser, der er designet med henblik på klatring og sommeralpinisme. Cresta-materialet beskytter mod den værste vind, men tillader samtidig at kroppen kan komme af med en del varme, mens en DWR-behandling afviser let regn og smuds. To almindelige håndlommer, en flad lynlåslomme på venstre lår og to baglommer – én med lynlås og én uden – giver fin mulighed for at have lidt småting på sig, uden at lommerne kommer i vejen for f.eks. en klatresele. Et integreret bælte med metalspænde holder bukserne på plads uden at sidde i vejen, og en indstramning i benet giver mulighed for justering.

Hvem kan bruge dem?Psiphon-SL_M

Psiphon SL bukserne er tænkt som lette alpinklatrebukser til sommerhalvåret, men er lidt af en allrounder. Man forestiller sig at en solbeskinnet junidag i 3500 meters højde i alperne, er noget nær dét, Arc’teryx har haft i tankerne, da de designede disse bukser, og bukserne vil helt sikkert være på hjemmebane en sommerdag i alperne. Det er dog langt fra det eneste sted, de vil excellere. Det simple design og det slidstærke, bløde og strækbare materiale vil gøre det mindst lige så godt på en kølig sommerdag på Hardangervidda – evt. med et par lange underbukser under, hvis temperaturen er lav – og de vil også være oplagte som træningsbukser i klatrehallen. Endelig kan bukserne fint bruges som turbukser på langrendsski – her bør man dog have et par lette hardshellbukser i tasken på længere ture, hvor man risikerer at vejret slår om.

Se Arc'teryx  Psiphon SL Pant i webshoppen


 

En decideret allrounder til kvinderne: Arc'teryx Gamma LT (damer)

Gamma-LT

Materiale: Fortius 1 – 84 % nylon, 16 % elastan

Vægt: 320 g (str. M)

Pris: 1199,-

Hvad kan de?

Gamma LT er en lidt kraftigere version af Psiphon SL-bukserne. Fortius-materialet er let, blødt og strækbart, men har høj vindresistens og slidstyrke, mens en DWR-behandling afviser let regn og smuds. To håndlommer og en enkelt flad lårlomme, alle med lynlås, holder styr på lidt småting. Et integreret bælte sikrer at de sidder til i livet og en indstramning nederst i benet sørger for at bukserne sidder tæt om f.eks. støvlerne.

Hvem kan bruge dem?

Gamma LT er ligesom Psiphon SL en decideret allrounder, om end i den lidt kraftigere klasse. Materialet er stadig blødt og behageligt nok til at bukserne kan bruges til f.eks. indendørs klatring, og vil være vindtætte nok til at være et par glimrende turbukser på langrendsski, også i lidt hårdere vejr. De excellerer til aktiv brug i blandet vejr og temperaturer mellem ca. 0 og 15 grader, med et par lange underbukser under, når temperaturerne kryber ned mod nul. På alle slags vandreture i Skandinavien i sommerhalvåret vil de være på hjemmebane. Er man f.eks. ikke til Fjällrävens lidt tungere og stivere G-1000-bukser, vil Gamma LT give praktisk talt samme funktionalitet og vejrbeskyttelse i en lettere, blødere pakke, og desuden tilbyde væsentlig bedre bevægelsesfrihed.

Se Arc'teryx Gamma LT Pant i webshoppen


 

Bukser til sommervandreturen: Arc'teryx Palisade Pant (herrer)

Palisade

Materiale: TerraTex. 94 % nylon, 6 % elastan

Vægt: 300 g (str. M)

Pris: 999,-

Hvad kan de?

Palisade Pant er Arc’teryx' bud på et par lette, hurtigtørrende bukser til vandre og rejsebrug i sommerhalvåret. TerraTex materialet tager en del vind, ånder fremragende og tørrer hurtigt, hvis det bliver vådt. Desuden har det en smule stretch, for bedre bevægelsesfrihed. Fem lommer med lynlås (to håndlommer, to lårlommer og en baglomme) holder styr på småting og integreret bælte sørger for at de sidder som de skal.

Hvem kan bruge dem?

Palisade Pant vil være velegnede til alle, der vandrer eller rejser i sommerhalvåret – både under sydlige himmelstrøg og i Skandinavien. Materialet er let og behageligt mod huden og vil være behageligt mod kroppen i varmt vejr, men giver stadig ganske glimrende vindbeskyttelse, så det kan også fint bruges i køligt, blæsende vejr – evt. med et par lange underbukser under. Palisade Pant er lidt mindre kraftig end Psiphon SL Pant, og har et mere ”hverdagsvenligt” look, så på ture hvor bukserne både skal kunne bruges på vandrestierne og til et restaurantbesøg, vil Palisade være oplagt.

Se Arc'teryx Palisade Pant i webshoppen


 

Til hverdag, klatring og fritid: Arc'teryx Pemberton Pant (herrer)

Pemberton

Materiale: Bomulds-/nylonkanvas med stretch – 69 % bomuld, 29 % nylon, 2 % elastan

Vægt: 390 g (str. M.

Pris: 899,-

Hvad kan de?

Pemberton Pant er tænkt som en klatre- eller hverdagsbuks, og tilbyder en god blanding af høj slidstyrke og god bevægelsesfrihed i et par behagelige bukser med et klassisk look. Blandingen af bomuld og nylon giver både komfort direkte mod huden og høj slidstyrke, mens en lille smule elastan giver lidt ekstra stretch. Formsyede knæ og en kile i skridtet giver samme gode pasform og bevægelsesfrihed som i de mere ”tekniske” bukser. Bukserne har to håndlommer og to baglommer, og et integreret bælte sørger for at de sidder som de skal.

Hvem kan bruge dem?

Pemberton Pant er et par robuste allround-fritidsbukser, der dog hverken føles tunge eller stive. Bukserne er oplagte til sportsklatring eller bouldering, men vil også være et godt bud, hvis man er ude efter et par hverdagsbukser med en god, behagelig pasform, eller som et par pæne fritidsbukser til brug i f.eks. skoven eller haven.

Se Arc'teryx Pemberton Pant i webshoppen


 

Afslappet klatre- og fritidsbuks: Arc'teryx Emoji Pant (damer)

Emoji

Materiale: Bomulds-/nylonblanding.

Vægt: 310 g

Pris: 799,-

Hvad kan de?

Emoji Pant er, ligesom Pemberton pant, designet med henblik på lidt blandet klatre- eller fritidsbrug. Materialet er en blød og slidstærk blanding af bomuld og nylon, og en løstsiddende pasform med bl.a. formsyede knæ og en kile i skridtet sikrer både god bevægelsesfrihed og gør bukserne luftige og behagelige i varmere vejr. Et bredt elastikbånd i taljen holder dem på plads, og en indsnøring i benene giver mulighed for at justere eller trække dem op ad benet, f.eks. til klatring.

Hvem kan bruge dem?

Emoji Pant er et par behagelige, men slidstærke fritidsbukser, der vil gøre det godt på bouldervæggen, i haven eller som en casual hverdagsbuks. De vil være værd at overveje for alle, der er på udkig efter et par behagelige, funktionelle bukser til blandet fritidsbrug.

Se Arc'teryx Emoji Pant i webshoppen


 

Hverdagsbukser til cykelpendleren: Arc'teryx A2B Commuter Pant (herrer)

A2B

Materiale: Stretch twill i en blanding af bomuld og strækbart polyester, med en DWR-behandling. 60 % bomuld, 40 % polyester.

Vægt: 440 g

Pris: 1199,-

Hvad kan de?

A2B Commuter Pant er, som navnet antyder, lavet med cykelpendlere i tankerne. Bukserne ligner et par almindelige hverdagsbukser, og er også tænkt til helt almindelig hverdagsbrug, men har en masse detaljer, der vil gøre dem særligt velegnede til cykelturen til og fra arbejde eller skole. Først og fremmest er de formsyede, for maksimal bevægelsesfrihed, ligesom materialet har en smule stretch. DWR-behandlingen gør dem vandafvisende og vil også holde smuds og snavs på afstand. Polyesterindholdet sørger desuden for at de tørrer hurtigt, hvis de skulle blive våde. Endelig er der et par små genistreger til cykelfolket: En skjult og diskret trykknap og refleks på indersiden af benet fungerer som cykelklemme og giver mere synlighed i trafikken, og en diskret refleksklap i den ene baglomme kan også foldes ud og give ekstra synlighed.

Hvem kan bruge dem?

A2B Commuter Pant kan bruges af alle, der har brug for et par behagelige hverdagsbukser i god kvalitet, og vil især være oplagte til dem, der cykler frem og tilbage til skole eller arbejde hver dag, og vil have glæde af et par bukser, der er lavet til cykling, men heller ikke cykler langt nok til at vælge at have decideret skiftetøj med til cykelturen.

Se Arc'teryx A2B Commuter Pant i webshoppen