Fotokromiske linser fra Julbo

Franske Julbo er blandt markedets førende producenter af fotokromiske linser til solbriller og goggles. Fotokromiske linser er linser, der skifter farve efter lysforholdene. En god fotokromisk linse vil gøre, at man ikke behøver at bekymre sig om at skifte linser eller skifte til et par andre solbriller/goggles i løbet af dagen, hvis lysforholdene ændrer sig. Der kan være ganske stor forskel på, hvordan man laver en fotokromisk linse, og forskellige typer fotokromiske linser vil derfor opføres sig forskelligt. Der kan f.eks. være forskel på, hvordan den fotokromiske effekt påvirkes af temperatur, ligesom der kan være forskel på hvor hurtigt linserne reagerer på ændrede lysforhold. Oftest gøres en linse fotokromisk ved at lægge en belægning på – på samme måde som en polarisering. Julbo bruger imidlertid et andet materiale end det ”almindelige” polycarbonat i deres linser, og har derfor mulighed for at indføre det reaktive stof i selve det materiale, linsen laves af. Det giver en langt mere holdbar fotokromisk effekt, og giver dem desuden mulighed for at lave en række forskellige typer fotokromiske linser med forskellige egenskaber. Julbo laver i alt 6 fotokromiske linser – alle med dyrenavne – der vil have forskellige styrker, svagheder og optimale anvendelsesområder. Fire af dem bruges i goggles: Snow Tiger, Cameleon, Zebra og Zebra Light.


 • Snow Tiger

  Snow Tiger er Julbos mest ski-specifikke linse. Snow Tiger dækker beskyttelseskategori 2 og 3. Den har et orange glas for at give en optimal blanding af kontrast i skarpt lys og og mulighed for at se konturer i fladt lys. Desuden har den en 57 % polarisering, hvilket er med til at filtrere det meste genskin væk, men stadig lukker nok ind til at man også kan se konturer i fladt lys. Snow Tiger har også Julbos NTS-teknologi (Non Temperature Sensitive), så den fungerer lige godt under alle temperaturforhold. Endelig har den en ”antifog”-belægning på indersiden af glasset, for at forhindre at den dugger. Hvis man skal have én linse til alle slags skiforhold, og aldrig tager sine goggles af, er Snow Tiger et suverænt bud!

Julbo Snow Tiger

 


 

 • Cameleon

  Cameleon er Julbos linse til højalpine forhold, og den af de fotokromiske linser, der giver bedst beskyttelse. Cameleon dækker kategori 2-4. Den har brunt glas, for at give maksimal beskyttelse i høj sol, men stadig mulighed for at se kontraster i fladt lys. Desuden har den en 80% polarisering, hvilket giver høj filtrering af genskin, men kan være med til at gøre den lidt mørk, hvis det er meget overskyet. Den har også NTS-teknologien, og vil ikke påvirkes af temperaturændringer, ligesom den også har ”antifog”-behandlingen. Bruger man det meste af sin tid på ski i alperne, og vil man have en ekstremt alsidig goggle, der er giver maksimal beskyttelse og komfort i høj sol, er Cameleon svaret.

Julbo Cameleon

 


 

 • Zebra

  Zebra er Julbos allrounder til alle discipliner. Den har et gul-brunt glas for høj beskyttelse og god kontrast i skarpt lys, men stadig med god mulighed for at se kontraster i fladt lys. Zebra dækker kategori 2-4, men er lidt lysere end Cameleon – dvs. den går længere ”ned” i kategori 2, og ikke helt så højt ”op” i kategori 4. den har ingen polarisering, og er ikke med NTS-teknologien, så i ekstremt kolde forhold, vil Zebra skifte farve lidt langsommere. Til gengæld er Zebra-linserne suverænt de hurtigste til at reagere på skiftende lysforhold under "normale" temperaturer, og vil gå fra beskyttelseskategori 2 til 4 på bare 22 sekunder (hvis det ikke er ekstremt koldt). Zebra har også Julbos ”antifog”-behandling. Hvis man vil have en linse til alle forhold, der dækker et lidt bredere beskyttelsesspektrum end Snow Tiger, og reagerer lynhurtigt på skiftende lysforhold, er Zebra et godt valg.

Julbo Zebra

 


 

 • Zebra Light

  Zebra Light er, som navnet antyder, en lysere version af Zebra. Den dækker kategori 1-3, har et gult glas, der giver den bedste mulighed for at se konturer i fladt lys, og også beskytter udmærket i skarpt lys. Zebra Light reagerer ikke lige så hurtigt på skiftende lysforhold som sin ”storebror” Zebra, men har til gengæld NTS-teknologien, så den ikke vil blive påvirket af ekstreme temperaturer. Den har selvfølgelig også ”antifog”-behandlingen. Hvis man står mest på ski i Norge eller Sverige, eller primært bruger sine goggles når vejret ikke er fantastisk, og tager et par solbriller på i bragende sol, er Zebra Light ganske enkelt formidabel linse. Og med beskyttelse op til kategori 3, er man også fint beskyttet på en dag med høj sol.

Julbo Zebra Light

 


Se Julbos skibriller med Zebra Light-linsen

 


Se alle goggles fra Julbo i webshoppen