Friluftsland har i samarbejde med Naturstyrelsen opført et nyt shelter nord for København. Shelteret er bygget med ubeskårne midler fra salget af genanvendelige indkøbsposer. 

Har du handlet i Friluftsland mellem 2018 og 2019 og smidt en 20’er efter et grønt indkøbsnet, så har du med al sandsynlighed været med til at støtte opførelsen af et nyt shelter nord for København. Shelteret er nemlig opført med midler fra salget af de grønne, genanvendelige indkøbsposer. Beløbet for poserne er gået ubeskåret til opførelsen af det nye shelter. Ved det nye shelter er der i øvrigt både opsat vandpost, primitivt toilet og anlagt en bålplads.

Shelteret ligger på en lejrplads ved siden af endnu et shelter, som Naturstyrelsen selv har opført. Pladsen ligger i Jægersborg Dyrehave lige ved Mølleåens udspring, og er et oplagt lejrsted for både vandrende folk og dem, der ankommer i kano eller kajak.

Friluftsland shelter
Sammen med Naturstyrelsen har Friluftsland bygget et Shelter ved Mølleåens udløb i Skodsborg. Foto: Friluftsland / Uffe Weng

42.000 kroner indsamlet

Det er ikke småpenge det bliver til, når Friluftslands kunder har købt et genanvendeligt indkøbsnet ved kassen. Indkøbsposerne kostede 20 kroner stykket, hvor beløbet ubeskåret er gået til opførelsen af shelteret. Det betyder, at Friluftsland har smidt 42.000 kroner i projektet. Det koster nemlig ikke så lidt at opføre et shelter i god kvalitet, der kan holde i mange år fremover. Og takket være Friluftslands kunder, står der nu opført et lækkert shelter, der kan bookes via Naturstyrelsens hjemmeside.

Der er da også kun 10 poser tilbage i Friluftslands lagerbeholdning, hvilket betyder, at kunderne har været enormt villige til at støtte opførelsen af et nyt shelter – og samtidig få et genanvendeligt net med Friluftslands logo af den hvide bjørn med i købet – så tak for det!

Overnatning i shelter er da også populært som aldrig før – og det forstår vi i Friluftsland godt. Frisk luft, fuglekvidren, mad over bål, kaffe på kanden, stilhed og nærvær er bare nogle af de ting, en nat i shelter kan give. 

Læs også: Guide til overnatning i shelter

Nye poser – mere vild, dansk natur

Hvis du ikke nåede at købe en indkøbspose mellem 2018 og 2019, eller hvis du blot vil støtte en endnu en god sag, så sælger vi lige nu samme slags pose til 20 kroner. Ved køb af en pose sikrer du én kvadratmeter skov. Friluftsland donerer nemlig 12 kroner pr. pose til Den Danske Naturfond. Det beløb går ubeskåret til opkøb og udlægning af vild, dansk natur. 12 kroner sikrer én kvadratmeter – det er da win-win! Indkøbsposerne er fremstillet af 80 % genbrugsflasker og kan bruges igen og igen – på indkøb, shelterturen eller når du blot har brug for et stort net til at fragte dine ting i. 

.