Jakob Urth er født i 1976 og bosat i København. Han er en af Danmarks mest aktive og succesfulde bjergbestigere. Jakob har besteget tre bjerge over 8000 meter (Gasherbrum II, Cho Oyu og Shishapangma) – alle uden brug af kunstig ilt og to af dem som første dansker (Gasherbrum II og Shishapangma). Dertil har han et utal af hhv. 5, 6 og 7000m-toppe på sit klatre-CV.

Jakob har gennem mere end 20 år været bjergbestiger og eventyrer. Han har klatret bjerge på de fleste kontinenter samt arrangeret og deltaget i ekspeditioner fra Himalaya til Arktis. Han har en passion for bjergene og de udfordringer de byder på – forberedelserne, træningen, ekspeditionerne og drømmen om at nå de mål han sætter sig… Live Your Dream!

Jakob har gennem de sidste 12 år arbejdet som turleder/guide hos det danske adventure-rejsebureau Topas Travel, hvor han er ekspeditionsleder samt guide på deres bjergture. Derudover er Jakob ejer af et konsulent/event-firma som tilbyder skræddersyede forløb og rejser. Jakob hjælper private og virksomheder med at nå deres mål – i hverdagen eller på bjergtinder overalt i verden. Jobs, som bringer ham på rejser og i bjergene mere end 150 dage om året. Når han er hjemme i København, og ikke er optaget af at planlægge ture og foredrag, sætter han meget gerne nogle dage af til at vejlede kunder i Friluftsland København.

Følg med i Jakobs projekter her på bloggen.

Følg Jakob på hans Instagram-profil www.instagram.com/urth_adventure

Jakob Urth