Selvom Kenneth Jensen kom til verden en varm sommerdag i 1985, så sætter han alligevel pris på en kold vinterdag på isen oppe i bjergene.

Det hele startede lige efter gymnasiet, da han uden forudgående kendskab til højderne besteg Europas højeste bjerg Elbrus som træning til militæret. Her har han efterfølgende gjort tjeneste i små ti år i såvel Hæren som Søværnet. Han har både været udsendt til Afghanistan og Somalia, og er bl.a. uddannet som fysisk træner hos ”Center for Militær Idræt” og i arktisk overlevelse ved Norsk militær.

Kenneths passion er alpin bjergbestigning og træningen frem mod konkrete bjerge og ruter. Om sommeren er der primært fokus på klippeklatring, om vinteren er det isklatringen som trækker. Men også de høje bjerge har en helt speciel tiltrækningskraft, hvilket Kenneth viste i sommeren 2016, hvor han besteg tre bjerge i Tajikistan på mellem 6230 og 7495m inden for 25 dage i base camp - alle med tekniske passager og uden brug af "fixreb".

Bjergene er halvdelen af fornøjelsen. Analysen af målet, barberet ned til daglige træningspas i klatrehallen, på løbestierne og hjemme på stuegulvet er den anden halvdel. Med fokus på detaljerne, lige fra de rigtige vitaminer, sund kost og yoga for sportsfolk til minutiøst planlagt træning, bestræber Kenneth sig på at få det maksimale ud af anstrengelserne.

Kenneth har sat sin militære karriere på pause de næste par år for at kunne dedikere sig fuldstændigt til den alpine klatring, hvor drømmen – i første omgang - er at klatre de seks klassiske nordvægge i alperne i alpin stil.

Du kan følge med i Kenneths forskellige eventyr på Instagram(kennethjensenclimbing) og fra hans hjemmeside www.morethanclimbing.com hvor du også vil kunne få tips og tricks fra forskellige ture samt forberedelsen til bjergene.

Foto: Henrik Palshøj

Foto: Henrik Palshøj

Foto: Henrik Palshøj

Foto: Henrik Palshøj