Guide til 10 af Danmarks smukkeste vandrestier

På trods af, at Danmark er et af Europas mest opdyrkede lande per m2, har vi stadig masser af smuk natur at gå på opdagelse i inden for landets grænser. I denne artikel sætter vi fokus på 10 af Danmarks – efter vores vurdering -–smukkeste vandrestier. Stierne giver muligheder for ture af fin længde, som man enten kan lave flerdages overnatningsture ud af, eller blot udforske på hyggelige dagsture.

1. Bornholms Kyststi – ca. 125 km

Bornholms Kyststi strækker sig omkring 125 kilometer rundt om Solskinsøen med smukke og varierede landskaber gennem skove, langs strande, over klipper og gennem hyggelige landsbyer. En perfekt tur til en forlænget weekend eller længere tur med kulturelle stop undervejs i de lokale miljøer.

Læs mere om Bornholms Kyststi

Se vandrekort over Bornholm i webshoppen


2. Camønoen – ca. 175 km

Caminoen tager dig igennem noget af Danmarks fantastiske natur med Møns Klint som turens absolutte højdepunkt. Undervejs byder turen også på smukke kyststrækninger, bølgende marker, skov og vildnis, og hyggelige landsbyer. 

Læs mere om Camønoen

Se vandrekort over Møn og Camønoen i webshoppen


3. Sjællandsleden – ca. 400 km (stisystem)

Sjællandsleden er en samling af en masse forskellige sjællandske stier, og det er derfor rig mulighed for at sammensætte en helt unik rute til din tur. Igen, vil du opleve en smuk variation af marker, dybe skove, vandløb, strande og smukke kyststrækninger.

Læs mere om Sjællandsleden


4. Nordkyststien – ca. 61 km.

Nordkyststien byder på idylliske omgivelser med udsigt til havet langs den smukke kyststrækning fra Hundested til Helsingør. I solskinsvejr er Nordkyststien en afsindig flot oplevelse. Stien kan også cykles.

Læs mere om Nordkyststien


5. Gendarmstien ca. 80 km

Gendarmstien er et stykke dansk kulturarv, der byder på masser af billedskøn natur oveni i form af kyster, bakker, marker og et rigt dyre- og planteliv. Stien blev brugt af danske grænsevagter helt frem til 1950′ erne og der er rig mulighed for at udforske Danmarkshistorien langs denne sti.

Læs mere om Gendarmstien

Se vandrekort over Gendarmstien i webshoppen


6. Øhavsstien – ca. 220 km (stisystem)

Øhavsstien omfatter flere stier, der snor sig gennem Sydfyn, Langeland, Ærø og andre øer. Stisystemet tager dig gennem smuk og varieret natur, og der også rig mulighed for at opleve en masse arkitektur i form af slotte, herregårde og landsbyer. Med udsigt til det Sydfynske Øhav er det garanti for en unik og særpræget naturoplevelse.

Læs mere om Øhavsstien

Se vandrekort over Øhavsstien Syd i webshoppen

Se vandrekort over Øhavsstien Nord i webshoppen


7. Hærvejen – ca. 500 km. (stisystem)

Hærvejen er en dansk vandreklassisker, der løber som en rygrad gennem Jylland fra Hirtshals til Padborg. På Hærvejen kan du opleve nærmest alt hvad den danske natur har at byde på; engdrag, åer, mark- og bakkelandskaber, skove og kyststrækningen helt i nord.. Ruten er fint afmærket, er rig på overnatningsmuligheder, og der er god mulighed for bryde turen op i etaper.

Læs mere om Hærvejen

Se vandrekort over Hærvejen i webshoppen


8.Kyst-til-Kyst-stien – ca. 130 km

Kyst-til-Kyst-stien tager dig tværs over Jylland fra Blåvands Huk til Vejle. Stien byder på istidslandskaber, bakkedrag og ådale med en smuk afslutning ved enten Vesterhavet eller Vejle Fjord. Med gode parkeringsmuligheder tæt på stien, samt et væld af primitive overnatningspladser langs stien, er stien oplagt som gruppe-. eller familietur.

Læs mere om Kyst-til-Kyst-stien

Se vandrekort over Kyst-til-Kyst-stien Vest i webshoppen

Se vandrekort over Kyst-til-Kyst-stien Øst i webshoppen


9. Mols Bjerge-stien – ca. 60 km

Mols Bjerge tager dig gennem nationalparkens unikke istidslandskab, der giver stien sit karakteristika. Der er mulighed for både primitiv overnatning og overnatning på hoteller, campingpladser eller på mindre pensioner.

Læs mere om Mols Bjerge-stien

Se vandrekort over Mols Bjerge i webshoppen


10. Nationalpark Thy

Nationalpark Thy er egentlig ikke en decideret sti, som de øvrige på listen, men vi synes alligevel, at den skulle med, fordi naturen her ikke er til at gå glip af. Området giver både mulighed for at vandre i skove, på heder, i klitter og indeholder en myriade af veje og stier, som kan føre dig gennem forskellige varierede og storslåede landskaber. Der både noget at komme efter for de besøgende, som foretrækker en kortere tur på en afmærket rute, og for de mere erfarne vandrere, som har lyst til at opleve det øde landskab til fods.

Læs mere om Nationalpark Thy

Se vandrekort over Nationalpark Thy i webshoppen

Indholdsoversigt