Hanwag er kendt for at lave fodtøj med god komfort og høj slidstyrke. Det er netop også nogle af de ting, som Lhasa-støvlen er kendt for. Nu er den kommet i en ny og forbedret udgave, Hanwag Lhasa II, der uden tvivl bliver ligeså populær som sin forgænger. Den alsidige fuldlæderstøvle har fået låsehægte på pløsen, så den bliver holdt på plads. Derudover har støvlen fået en opgraderet indlægssål, der øger den ellers i forvejen høje komfort, når støvlen er i brug.

Hanwag Lhasa

Det er ikke uden grund, at Lhasa-støvlen fra Hanwag er en bestseller, når det kommer til vandrestøvler. Den bløde læderinderside og den gode pasform, med mulighed for at vælge den ekstra brede wide-udgave, gør den til et komfortabelt valg til de fleste fødder. En god, stiv sål og et mellemhøjt skaft giver støtte i al slags terræn og både med og uden oppakning. Endelig er Lhasa II imponerende let og adræt, for en fuldlæderstøvle, hvilket gør den enormt alsidig. Trods den gode støtte, føles Hanwag Lhasa II ikke lige så tung og klodset, som mange af de andre støvler på markedet i samme kategori.

Fordi fødder er forskellige, findes Lhasa II også i både en dame- og herremodel. Til de bredere fødder fås støvlen også i en wide-udgave til begge køn. Lhasa Lady II er specielt udviklet til kvinders anatomi, mens Lhasa II Wide er bredere i forfoden.

Hanwag Women
Hanwag Women’s Lhasa II Lady, kr. 2499,-

Slidstærk og åndbar overdel

Hanwag Lhasa II er ligesom forgængeren lavet i læder fra yakokser i Tibet. Yakokselæder er imponerende robust og slidstærkt, men er samtidig meget blødt og lækkert. Den høje slidstyrke skyldes, at yakokserne lever deres liv i Tibets bjerge, hvor de dagligt udsættes for ekstreme vejrforhold. Udover at bidrage til slidstyrke og holdbarhed, har yakokselæder også en helt unik tekstur, som gør hver eneste Lhasa-støvle unik i udtrykket. Men først og fremmest er det yakokselæderets gode egenskaber, der her skal fremhæves – selvom det æstetiske udtryk også er en vigtig faktor for mange, når de vælger vandrestøvler.

I modsætning til støvler med en vandtæt membran, har en fuldlæderstøvle som Lhasa II den fordel at være bedre til at temperaturregulere. Læderindersiden kan absorbere fugt fra fødderne, hvilket betyder øget komfort under mange forskellige vejrforhold. I varmt vejr kommer fødderne lettere af med fugt og varme, hvilket holder dem tørre og komfortable og minimerer risikoen for vabler. Den gode fugtregulering er også en fordel i koldt vejr, når fødderne begynder at svede under fysisk aktivitet.

Selvom en fuldlæderstøvle ikke yder den samme vandtæthed som en støvle med membran, vil den stadig kunne tåle rigtig meget vand uden at du får våde fødder. Der er også mulighed for at gøre en fuldlæderstøvle endnu mere vandafvisende ved at behandle den med voks eller læderfedt. Lhasa II vil dermed være et godt valg hele året rundt Vandtætheden og åndbarheden kan tilpasses til årstiden eller vejrforholdene og det er muligt at justere temperaturen med sokker i forskellig tykkelse.

Hanwag Men
Hanwag Men’s Lhasa II, kr. 2.499,-

Støttende og komfortabel sål med godt greb

Selve sålen på Hanwag Lhasa II er  bygget op omkring Hanwags “AW Integral”-sål. En mellemsål i PU-skum giver en god kombination af stabilitet og flex i hele sålens længde og sørger for rigtig god stødabsorbering. Rundt om hælen og langs det bagerste af foden, er der indlagt en støttende  TPU-afstivning. Afstivningen giver ekstra god torsionsstivhed (vridningsstivhed) og støtte omkring hælen. Ydersålen er i friktionsgummi fra italienske Vibram, der giver fantastisk greb på våd og tør klippe. Sålen har desuden et groft, selvrensende møsnter, der sørger for at du også har godt fæste i mudder og lignende.

Kombinationen af en fleksibel, stødabsorberende PU-sål, en TPU-forstærkning og en ydersål i friktionsgummi er nøglen til Hanwag Lhasas store alsidighed. Sålen er både blød og fleksibel nok til dagsture med let oppakning, og stiv og støttende nok til at kunne klare tung oppakning i krævende terræn. Sålen gør, sammen med den slidstærke og komfortable overdel og forholdsvis lave vægt, Hanwag Lhasa II til en helt suveræn støvle til langt det meste.

Lhasa II: En trofast følgesvend

En fuldlæderstøvle som Hanwag Lhasa II vil være din følgesvend i mange, mange år, såfremt du husker at pleje læderet. Som beskrevet ovenfor, kan du bruge fedt eller voks, der gør materialet mere vandafvisende. Men hvis den fulde åndbarhed skal bevares, anbefales det at bruge en læderbalsam i stedet.

Det unikke ved en støvle fra Hanwag er også, at de er produceret på en måde, så det er muligt at udskifte sålen, når den er nedslidt. Reelt set betyder det, at et par Hanwag-støvler kan følge dig praktisk talt hele livet, afhængig af pleje og brug. Der går forhåbentligt mange år, før det er nødvendigt at udskifte sålen, men den kan skiftes når det er nødvendigt. Det gør det muligt for dig at beholde de elskede støvler, der gennem mange år er gået til og tilpasset lige nøjagtig din fod.

Det gør både ondt på pengepungen og samvittigheden at smide et par støvler ud, der ikke fejler noget udover en slidt sål. Det er derfor både en stor fordel fra et bæredygtigheds- og forbrugerperspektiv, at man har mulighed for at skifte sålen. Det vil næsten altid være sålen der først giver op på en kraftig læderstøvle. I og med at den kan skiftes, vil støvlens levetid potentielt kunne mangedobles.

Her kan du læse mere om den unikke måde at producere støvlerne på, der gør det muligt at skifte sålen ud på dine Hanwag støvler.

Nye features, samme støvle

Den opgraderede version af den originale Lhasa-støvle har fået en hægte på pløsen for bedre snøring og fastgørelse. Det er måske en lille ting, men ikke desto mindreen detalje, der kan gøre en stor forskel for komforten på en vandretur.

Lhasa II har også fået en forbedret indlægssål, der lader foden ånde og hjælper med at transportere fugt væk. Ellers er støvlen ligesom du kender den fra forgængeren; Robust, slidstærk og komfortabel, men samtidig let og adræt. Det gør Hanwag Lhasa II til en god allrounder til eventyrere, vandrere og friluftsentusiaster. I skoven, på fjeldet, med dagsrygsæk eller flerdages oppakning med telt; Lhasa II er en vandrestøvle, der får dig komfortabelt gennem de fleste aktiviteter og udfordringer.

Du finder hele udvalget af Lhasa-støvler fra Hanwag her.