Glamping. Du er sikkert stødt på ordet i løbet af den seneste tid i et magasin, artikel eller på. Glamping er nemlig en voksende trend i friluftsverdenen. Men hvad er glamping egentlig for noget? Hvad koster glamping? Kan man tage på glamping i Danmark? Læs med i denne artikel, hvor vi går i dybden med glamping som tema og kigger nærmere på ovenstående spørgsmål.


Indenfor i et glamping-telt

Hvad er glamping?

Glamping er en relativt ny trend i friluftsverden, der går ud på at komme ud og nyde naturen uden at gå kompromis med den luksuriøse oplevelse, man kender fra f.eks. hoteller og toplækre feriehjem. Glamping-ture foregår ved at man tager på tur i et naturskønt område, hvor man overnatter i et stort og rummeligt telt med højt til loftet, der giver en følelsen af et luksuriøst værelse. Glamping-telte vil ofte være kraftige bomuldstelte i stil med de større gruppetelte fra Nordisk:

.

I teltet findes gerne store, ekstra komfortable liggeunderlag, behagelige stole, praktiske borde,  og andre luksuriøsiteter såsom hyggelige puder og tæpper i en god kvalitet – lækkert grej – i en kaliber, der nok ville være lidt “overkill” på f.eks. en camping- eller vandretur. Med andre ord, kan glamping altså beskrives som en form for luksuscamping.

Ordet “glamping” kommer også fra en blanding af de engelske ord “glamour” og “camping”. På en glamping-tur får du en god portion af den luksuriøse komfort fra et hotelværelse, samtidig med at du kan slappe helt af og komme i kontakt med naturen omkring dig.


Køb dit eget glamping-telt

Tag på glamping-tur med dit eget telt

Det vigtigste ved en glamping-tur er et telt, der giver god plads og en følelse af et rigtigt “hjem” ude i naturen. Gruppeteltene – eller skal vi sige, glamping-teltene –  fra Nordisk kommer i forskellige design, men fælles for dem alle er, at de er store, rummelige og skabt med øje for detaljen:

.

I praksis er teltene alle bygget op omkring en rummelig opholds- og sovekabine, hvor det ofte er muligt at stå oprejst. Nordisk-teltenes store åbninger giver nem ind- og udgang til kabinen, mens den specielle bomuld/polyester-blanding giver et dejligt, luftigt indeklima. Teltene er perfekte til glamping-ture, hvor man ønsker den ekstra plads, som fællesareal i en teltlejr eller som robust, rummeligt og komfortabelt campingtelt.


Eksempel på glamping-telt

Udstyr til turen

Udover teltet, er der også noget fedt over at have grejet til selv at kunne tage på glampingture. Og selvom det måske ikke bliver mahogni-lænestolen og dobbelt-sengen, man tager med på sin selvforanstaltede tur, findes mange liggeunderlag og feltsenge, borde og stole, samt kogegrej i luksuriøser udgaver, der er vil egne sig perfekt til glamping-ture:

.


glampingtelt

Glamping i Danmark

Der findes flere udbydere af glamping-ophold, også i Danmark og Sverige, med priser på omkring 800 – 1200 kr. per overnatning for 2 voksne uden børn. Fordelen ved at betale for et ophold er naturligvis, at alt det praktiske bliver klaret for dig, men prisen for 1 uges glamping løber hurtigt op i hvad der svarer til et spritnyt, topkvalitets-telt fra Nordisk, som kan bruges mange år frem, til glamping- og camping-ture, øvrige friluftsture og alskens forskellige sociale arrangementer hjemme i haven.

Se denne video fra Nordisk, hvor de danske eksperter gennemgår Nordisk Asgard 12.6 teltet:


Start planlægningen af din egen glamping-tur

.