Jorden rundt på motorcykel. Del 2: At rejse med børn.

Frode Kjems Uhre er 56 år gammel, far til fire, tidligere pilot i SAS og nu fuldtidseventyrer. Han er medlem af Eventyrernes Klub, De Berejstes Klub samt Dansk Kano Ekspeditionsklub og noget af en globetrotter: Frode har som den første dansker nogensinde besøgt samtlige af verdens 193 lande og alle syv kontinenter! Han har dykket i 125 lande og har padlet kano eller kajak i alle syv verdensdele, bl.a. på havkajakekspeditioner i Alaska og kanoekspedition i Nordvestterritoriet i Canada.  Frode er uddannet dykkerinstruktør og skiinstruktør, og har desuden arbejdet som både dykkerguide og havkajakguide på Antarktis. Lige nu er han ved at køre jorden rundt på motorcykel. Undervejs har han på skift haft sine børn med på etaper af turen. 

Frode er netop nu i gang med at færdiggøre etapen gennem Asien, og så mangler hans stort set bare etapen gennem Nordamerika, for at have været jorden rundt på motorcykel.

I kan følge Frodes tur her på bloggen, hvor han giver indblik i forskellige aspekter af turen gennem Mellemøsten og Asien. Denne gang fortæller Frode om, hvordan det var at have femårige Oliver med på motorcyklen. I kan også følge hans færd løbende på Facebook-siden ”Frode Uhre adventure”.


Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

At rejse med børn

 Af Frode Uhre

Mine børn har efterhånden rejst med mig mange steder i verden, og vi har rejst på mange forskellige måder.  Vi har været på månedlange kanoekspeditioner i den canadiske vildmark, dykket på koralrev over hele verden og rejst som backpackere i rigtig mange lande, men det er første gang jeg har kørt på motorcykel med dem.

Oliver, der kun er fem år, kørte med mig i Iran, Kirgisistan og Mongololiet.  Det gav fantastiske oplevelser, men der var også udfordringer. I Kirgisistan var temperaturen over 40 grader celsius, og Oliver og jeg svedte helt vildt i vores motorcykeltøj.  Jeg havde selv indbygget drikkesystem i min rygsæk og kunne drikke, mens jeg kørte, men for at kontrollere hvor meget Oliver fik at drikke, stoppede jeg hver halve time og hældte et glas vand op til ham. På den måde undgik jeg, at han blev dehydreret, og han klarede varmen fint. Oliver kan godt blive køresyg, hvis han kører i bil, men på motorcyklen er der ingen problemer. Han sidder foran mig på motorcyklen, mellem mine arme, og på den måde har han fint udsyn. Jeg har installeret intercom i vores hjelme, så jeg kan sidde og fortælle ham om de ting, vi ser undervejs.  I Mongoliet kørte vi tre uger sammen og var langt nede i Gobiørkenen.  Det var i september måned, og selvom det var lunt om dagen, så var nætterne kolde i ørkenen. Vi sov nu godt i Hilleberg-teltet i vores dejlige, lune dunsoveposer fra Western Mountaineering.

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre

Foto: Frode Uhre