Frode Kjems Uhre er 56 år gammel, far til fire, tidligere pilot i SAS og nu fuldtidseventyrer. Han er medlem af Eventyrernes Klub, De Berejstes Klub samt Dansk Kano Ekspeditionsklub og noget af en globetrotter: Frode har som den første dansker nogensinde besøgt samtlige af verdens 193 lande! Han har dykket i 125 af dem og har padlet kano eller kajak i alle syv verdensdele, bl.a. på havkajakekspeditioner i Alaska og kanoekspedition i Nordvestterritoriet i Canada.  Frode er uddannet dykkerinstruktør og skiinstruktør, og har desuden arbejdet som både dykkerguide og havkajakguide på Antarktis. Lige nu er han ved at køre jorden rundt på motorcykel. Undervejs har han på skift haft sine børn med på etaper af turen.

Frode er netop nu i gang med at færdiggøre etapen gennem Nordamerika, og når den er oversået, mangler han kun et lille stykke gennem Europa, og så  har han været jorden rundt på motorcykel!

Her på bloggen giver Frode i fire små indlæg indblik i forskellige aspekter af etapen gennem Mellemøsten og Asien. I kan også følge hans færd løbende på Facebook-siden ”Frode Uhre adventure”.


Lego

78 2.del 00.40 Mongoliet Oliver rutcher
Foto: Frode Uhre

Af Frode Uhre

På turen har vi haft en masse små poser LEGO-byggesæt med. Dem har Oliver og Olivia hevet op af sidetaskerne, når vi har mødt børn på deres alder.  Når Oliver og jeg f.eks. i Kirgisistan eller Mongoliet sidst på eftermiddagen skulle til at finde et sted at sove, så kunne vi stoppe tæt ved en gruppe af yurter, og når børnene nysgerrigt løb ud af teltene og kom os i møde, så har Oliver sat sig ned i græsset og delt nogle LEGO-poser ud til børnene og begyndt at lege med dem. Når forældrene opdager, at deres børn sidder og leger med en lille lyshåret dreng ved siden af en stor motorcykel, kommer de selvfølgelig over til os, og inden vi har set os om, er vi inviteret til både middag og overnatning i deres yurt. For både Oliver og jeg har det været meget sjovere end at bo på et stort dyrt hotel. Og en dejlig måde at møde lokalbefolkningen på.

67 21.02 Kirgisistan Oliver med barn
Foto: Frode Uhre
66 20.57 Kirgisistan bygger lego
Oliver og de lokale leger med LEGO. Foto: Frode Uhre
65 20.53Lego venner
Oliver med nogle af sine nye venner. Foto: Frode Uhre