Selvom man ofte hører at nutidens børn og unge altid sidder foran en skærm, bør de fleste børn vel regnes som deciderede friluftsmennesker, hvis man tænker på hvor mange timer mange børn bruger på at lege og gå på opdagelse udendørs! Der er i det hele taget al mulig grund til at tage sit barn med ud i naturen. Børn har enorm glæde af vandreture, skiture, kanoture, shelterture og andet klassisk friluftsliv, og en god friluftsopdragelse har os bekendt aldrig gjort skade. Vi har fundet et par gode gaveidéer frem, du kan bruge som inspiration, hvis du står og skal købe julegaver til børn, der elsker udendørs eventyr!


Se også alle vores julegaveidéer til voksne i webshoppen


En god drikkeflaske

Uanset om man er friluftsmenneske eller ej, burde en god drikkeflaske være et sikkert hit. En robust drikkeflaske, der er let og betjene og ikke afgiver hverken dårlig smag eller skadelige stoffer har sin plads i ethvert barns rygsæk – uanset om det skoletasken, turrygsækken i børnehaven eller oppakningen til en rigtig vandretur. Clean Kanteens stålflasker har et slankt design og en simpel åbne-/lukkemekanisme, der egner sig godt til små hænder, og så er de lette at drikke af uden at spilde.

Clean Kanteen Classic 532 ml. 179,-

Se hele vores udvalg af drikkeflasker


En halsedisse i merinould fra Buff

En halsedisse er ganske enkelt noget af det mest praktiske, man kan have i sin garderobe i vinterhalvåret, og kombinationen af en hue og en halsedisse er et godt alternativ til den klassiske “elefanthue”. Buffs børnehalsedisse i merinould er varm, let og komfortabel og passer perfekt til små hoveder og halse. Det er godt nok en af de “bløde pakker”, der ikke altid skaber den største jubel på juleaften – til gengæld kan vi næsten garantere at den nok skal blive brugt flittigt. På legepladsen, i skolegården, i skoven, på skiferien, eller på en kølig dag på sommerens vandreture…

Buff Kids Lightweight Merino Wool Buff. 219,-

Se hele vores udvalg af beklædning til børn


Et multitool til børn

Et godt multitool fra Leatherman er velsagtens et af de mest ikoniske stykker friluftsudstyr, og der findes også en version, der er designet specielt til børn. Leatherman Leap har alle de praktiske funktioner, man kender fra deres multitools til voksne, men i en størrelse og et design, der passer små hænder. En særligt genial feature er, at kniven kan tages ud, hvis man ikke helt synes ens barn er gammelt nok til at håndtere sådan en endnu. Og så kan den selvfølgelig sættes i igen, når barnet har lært at bruge både multitool og kniv ansvarligt på tur.

Leatherman Leap Box. 599,-

Se også vores udvalg af spejderknive


En god turrygsæk

Større børn kan godt begynde at bære lidt oppakning på tur, og mange børn sætter en vis stolthed i at bære deres dagtursoppakning på vandreture, skiture og andre “ekspeditioner” ud i den store natur. Problemet er, at de fleste vandrerygsække til voksne vil være for lange i ryggen og for brede omkring hofter, nakke og skuldre til at de sidder godt på en barnekrop. En god turrygsæk, der er lavet til børns anatomi er derfor et must, hvis børnene skal til at bære lidt af deres eget udstyr. Osprey Jet er designet efter samme principper og i samme kvalitet som Ospreys suveræne rygsække til voksne, men er tilpasset børns kroppe og størrelse. Den er designet til at kunne passe til børn i mange størrelser og aldre, og de 18 liter er en god størrelse til dagsture og hverdagsbrug. Husk dog, at børn ikke bør bære tungt, så selv om der er god plads i rygsækken, skal den ikke pakkes kompakt. Man kan f.eks. pakke regntøj og en let, varm trøje eller jakke løst i rygsækken, så den bliver godt fyldt op uden at den bliver tung at bære på.

Osprey Jet 18. 599,-

Se vores udvalg af rygsække til børn


En ordentlig sovepose

Hvis man sover udendørs på andet end en varm sommernat, har man brug for en ordentlig sovepose. En sovepose til børn skal passe i størrelsen, så barnet ikke skal varme en masse kold luft op inde i soveposen, og så skal den være ordenligt isoleret, så man kan bruge den på en sheltertur forår eller efterår, en kanotur, eller en sommertur på fjeldet. Marmot Kids Banzai Trestles 30 er en lækker fiberisoleret sovepose i Marmots sædvanlige høje kvalitet, der passer børn op til 120 centimeters højde, og kan holde dem varme og komfortable ned til 2 graders varme. Det gør den perfekt til de fleste typer friluftsliv forår, sommer og efterår.

Marmot Kids Banzai Trestles 35. 749,-

Se vores udvalg af soveposer til børn


Se også alle vores julegaveidéer til voksne i webshoppen