Julegaver til frossenpinden

Vinteren herhjemme kan være både kold, våd og mørk, men med lidt godt, varmt tøj kan man komme rimeligt komfortabelt gennem den. Og lidt ekstra varme til at komme gennem vinteren er en oplagt gave under juletræet. Vi har samlet lidt gaveidéer, du kan bruge som inspiration hvis du står og skal købe julegave til en rigtig frossenpind, der har det hårdt i den kolde tid!


Se flere julegaveideer i vores julegaveguide i webshoppen


Ordentlige sokker

Kolde, våde fødder er noget af det mest generende, og et godt sted at sætte ind, hvis man vil give sig selv en bedre vinterhverdag, er at gå i ordentlige sokker. I Friluftsland er vi mildest talt pjattede med sokker i merinould, og Smartwools tynde indersok i merinould er et godt valg, både som indersok under en tykkere sok og som lækker, temperaturregulerende sok til hverdagsbrug gennem vinteren. Uld regulerer temperaturen meget bedre end bomuld, varmer selv hvis det bliver fugtigt eller vådt og kommer ikke så let til at lugte, så et par uldsokker på fødderne er en oplagt opgradering af frossenpindens hverdagsgarderobe. Til de af kvinderne, der går i strømpesokker og støvletter, vil et par kortskaftede uldsokker være helt geniale uden på strømpebukserne. De giver ekstra varme til de kolde fødder, uden at man kan se dem stikke op af støvletterne.


Se hele vores store udvalg af sokker med merinould i webshoppen


Et par gode luffer

De fleste kender til kolde fingre i vinterhalvåret, og for deciderede frossenpinde, kan det være lidt af en udfordring at holde fingrene varme. Man kan få masser af dyre handsker, der både giver varme og tillader en vis grad af fingerspitzgefühl, men hvis det bare gælder om at holde fingrene så varme som muligt, er luffer vejen frem. I et par luffer har fingrene mulighed for at varme hinanden op, og kan desuden få hjælp fra selve hånden, hvor man i et par handsker er afhængig af blodcirkulationen i de enkelte fingre. Hestra Leather Box Mitt er et par klassiske læderluffer med inderluffer i varm og blød fiberpels, og selvom de ikke synes voldsomt tykke, har de mere end rigeligt isolering til at holde de fleste frossenpindes fingre varme - både til hverdag og på ski. Læderet kan desuden imprægneres, så lufferne bliver kraftigt vandfavisende, og med lidt pleje


Se hele vores store udvalg af handsker og luffer i webshoppen


En undertrøje eller T-shirt i merinould

Undertrøjen er en gammel klassiker i vintergarderoben, både den ærmesløse og T-shirt-versionen, og en undertrøje i merinould er en god måde at skrue lidt op for varmen og komforten til vinter, uden at det føles som om man har taget en masse ekstra tøj på. En tynd, tætsiddende undertrøje eller T-shirt i merinould vil hjælpe kroppen med at holde varmen når man sidder eller står stille, og temperaturregulere når man er aktiv - f.eks. på cykelturen til og fra skole eller arbejde - og passer perfekt under en skjorte eller en bluse. Og så er merinould så utroligt blødt og behageligt direkte mod huden, at det næsten bør betragtes som stærkt vanedannende.

 


Se hele vores store udvalg af uldundertøj til kvinder i webshoppen


 

 


Se hele vores store udvalg af uldundertøj til mænd i webshoppen


Lange uldunderbukser

Man kommer ikke uden om et par lange underbukser, når temperaturen kryber ned under 0 grader, og også her vil uld være at foretrække for langt de fleste. Et par gode, tætsiddende uldunderbukser holder benene og underlivet varme, og kan fint passe under selv et par tætsiddende jeans. Icebreakers Bodyfit-serie er merinould i højeste kvalitet og noget af det lækreste, der er at få på markedet. 200 g/m2-tykkelsen vil være det perfekte inderste lag til benene, både til hverdag, på langrendsturen, alpinpisten, vinterløbeturen eller til en kold spadseretur i skoven.


Se hele vores udvalg af uldunderbukser til kvinder i webshoppen


 

 


Se hele vores udvalg af uldunderbukser til mænd i webshoppen


 

En varm frakke til de rigtig kolde dage

Det hjælper utroligt meget at have godt, temperaturregulerende undertøj, men når det bliver tilpas koldt, er der ikke andet at gøre end at tage en stor frakke på. Canadiske Arc'teryx er kendt for at lave nogle af markedets absolut bedste produkter når det kommer til kvalitet og finish, og deres vinterfrakker er ingen undtagelse. Bag et elegant og stilsikkert ydre gemmer der sig en vandtæt GORE-TEX-membran og en varm og let isolering med gåsedun med en fill power på hele 750, så frakken vil både holde dig varm og tør, uanset vind og vejr. I varme, vandtætte jakker oplever man ofte, at noget af den fugtige varme, kroppen afgiver, kondenserer på indersiden af den vandtætte membran og sætter sig i dunfyldet, hvilket reducerer varmen en lille smule. Arc'teryx er kommet dette problem til livs ved at laminere et tyndt lag af syntetisk Coreloft-isolering på indersiden af GORE-TEX-membranen. Coreloft-isoleringen bliver ikke påvirket af den smule fugt, der kan samle sig på indersiden af membranen, og er med til at beskytte de varme lette dun, og sørge for at isoleringen fungerer optimalt, også selvom man skulle svede lidt. Du finder næppe en frakke, der kan prale af den samme suveræne kombination af fuldstændig vandtæthed, høj varme, lav vægt og elegance som Arc'teryx' Patera Parka til kvinder og Therme Parka til mænd.

 


Se hele vores store udvalg af varme, vandtætte jakker til kvinder i webshoppen


 

 


Se hele vores store udvalg af varme, vandtætte jakker til mænd i webshoppen


Se flere julegaveideer i vores julegaveguide i webshoppen