Vi har forsøgt at samle nogle gode forslag til julegaver i forskellige prisniveauer til forskellige friluftstyper, som man kan bruge som inspiration til julegaveindkøbet.  I denne omgang er det globetrotteren, det gælder. Så hvis du står og skal købe julegave til en rigtig globetrotter, der altid har rygsækken pakket og er på vej ud i den store verden, er det måske værd at kigge med her:


Se flere julegaveideer i vores julegaveguide i webshoppen


Et let, hurtigtørrende håndklæde

Man slipper ikke uden om at skulle pakke et håndklæde, men almindelige bomuldshåndklæder er lidt af en bagagekatastrofe: De vejer og fylder en masse, og de er altid våde når man skal til at pakke dem sammen. Med et let, hurtigtørrende håndklæde i en fornuftig har man et håndklæde til badet eller til stranden, der ikke tager meget plads i oppakningen, tørrer væsentligt hurtigere end et almindeligt håndklæde, og er let lige at vaske, hvis der er behov for det på en længere rejse. Et simpelt, men utrolig praktisk rejse-accessory, der fortjener en plads i rygsækken på enhver længere tur ud i den store verden.

Naschem Sports Towel 60×120 cm. 139,-

Se alle vore hurtigtørrende håndklæder og andre praktiske hygiejneprodukter i webshoppen


Et let, kompakt vandrensningsfilter

Hvis man rejser i områder hvor rent drikkevand ikke er en selvfølge, er et lille kompakt vandrensningsfilter nærmest et must, og uanset hvor man er, vil det være en gave at kunne gør tvivlsomt vand til drikkevand på et øjeblik. MSR Trailshot er et lille, kompakt filter med en indbygget håndpumpe, der enten kan bruges til at drikke direkte af en sø eller et vandløb, eller til at pumpe vand op i din drikkeflaske eller dit drikkesystem. Det avancerede filter fjerner 99,9999 % af alle bakterier og 99,9 % af protozoer (f.eks. Giardia), samt urenheder. Filteret kan filtrere 2000 liter vand og kan udskiftes, hvis man en dag skulle få behov for det. Og så vejer det blot 153 g, hvilket gør det enormt let at have med sig nærmest overalt.

MSR Trailshot Microfilter. 399,-

Se alle vores vandrensningsprodukter i webshoppen


En kompakt, genopladelig lampe

En let, lille lampe, man altid kan have ved hånden er en god ting, når man kommer lidt væk fra de pæne hoteller og større byer. BioLite Powerlight Mini er en superlækker lille lampe, der enten kan stå selv eller klipses fast på en trøje, eller en rygsæk. Det bløde, behagelige lys gør den oplagt som læselampe på natbordet, som teltlampe eller lejrlampe udendørs, eller bare hvis man skal bruge lidt lys til at finde toilettet om natten. Den kan oplades via USB, så man er ikke afhængig af at kunne købe batterier, man skal bare have en powerbank med sig, eller komme i nærheden af en stikkontakt en gang imellem. Og så fylder den ikke mere end en lille telefon og vejer blot 80 g.

BioLite Powerlight Mini. 499,-

Se alle lygter og lamper i webshoppen


En T-shirt i merinould

Merinould er en absolut favorit i Friluftsland – både hos personale, samarbejdspartnere og kunder – og også til rejsebrug er merinould fuldstændig oplagt. Merinould kommer ikke så hurtigt til at lugte af sved, hvilket gør det oplagt til længere rejser, hvor man ikke har mulighed for at have så meget tøj med, og der kan være langt mellem vaskemulighederne. Derudover er merinould suverænt til at hjælpe kroppen med at temperaturregulere – det varmer i koldt vejr, køler i varmt vejr og er både svedtransporterende og hurtigtørrende. endelig er det et pænt materiale, der er lige så velegnet til aktiv brug som til pæn, hverdagsbrug. Så på en lang rejse, hvor man kommer ud for lidt af hvert, vil en T-shirt i merinould være det mest alsidige stykke beklædning, man kan have med sig. Icebreakers tynde merinould-T-shirts er nærmest genredefinerende, og vil være et sikkert hit i enhver globetrotters garderobe.

Icebreaker Sprite S/S Crewe Women’s. 529,-

Se hele vores udvalg af merinouldundertrøjer til kvinder i webshoppen


 

Icebreaker Anatomica S/S Crewe. 529,-

Se hele vores udvalg af merinouldundertrøjer til mænd i webshoppen


Læs mere om hvorfor merinould er oplagt i varmt vejr


En god dagtursrygsæk

En god kuffert, vandrerygsæk eller rejsetaske er selvfølgelig et must på en længere rejse, men en god dagtursrygsæk er ofte mindst lige så vigtig: Til hverdagsbrug i storbyerne, på dagsture til stranden eller til vandreture og som håndbagage. En god, let rygsæk, der sidder godt på ryggen er og kan bruges til lidt af hvert, er det oplagte supplement til den store rejsetaske. Ospreys Talon-serie, og den damespecifikke søster-serie, Tempest,  har i mange år været blandt verdens mest brugte og elskede dagtursrygsække, og 22 liters-udgaven er en rigtig god størrelse til langt det meste. Talon 22/Tempest 20 er let, velventileret, udstyret med alle de nødvendige detaljer, og så sidder den ganske enkelt imponerende godt på ryggen.

Osprey Tempest 20. 999,-
Osprey Talon 22. 999,-

 


Se hele vores store udvalg af dagtursrygsække i webshoppen


Se flere julegaveideer i vores julegaveguide i webshoppen