Selvom julen er en dejlig tid, og det er dejligt at give gaver til sine nærmeste, kan hele julegaveræset godt blive lidt for meget  – især hvis man ikke lige ved, hvad man skal finde på. Derfor har vi forsøgt at samle nogle gode forslag til julegaver i forskellige prisniveauer til forskellige friluftstyper, som man kan bruge som inspiration. I første omgang er det gaveidéer til grejnørden. Så hvis du skal købe julegave til en af de friluftstyper, der altid har styr på de nyeste gadgets og seneste påhit inden for udstyr, er det måske værd at kigge med her:


Se flere julegaveideer i vores julegaveguide i webshoppen


1. Ultralet køkkenudstyr til turkøkkenet

En gang imellem skal man bare have noget let og hurtig mad, når man er på tur, Og så er en simpel brænder, en kedel, en ske og en pose med frysetørret mad det eneste, man skal  bruge. Andre gange har man tid og overskud til at gøre lidt ud af madlavningen, og så er det rart at have lidt praktisk køkkenudstyr at gøre godt med, ud over brænder, gryder og pander. MSR Ultralight Kitchen Set består af en foldbar spatel, en foldbar grydeske, en lille salt/peberbøsse, en lille beholder til opvaskemiddel og et let, hurtigtørrende viskestykke. Det er et perfekt supplement til f.eks. Trangiasættet, når man skal lave mad til to-tre stykker, og det vejer blot 136 g!

MSR Ultralight Kitchen Set. 219,-
MSR Ultralight Kitchen Set. 219,-

Begiver man sig ud i lidt mere avanceret madlavning, kan man opgradere til det lidt større “Alpine Deluxe Kitchen Set”, der udover ovennævnte indeholder en si (der også kan rive ost), en køkkenkniv, et foldbart skærebræt, en lille opvaskebørste, en ekstra beholder til opvaskemiddel eller lignende, og en kombineret proptrækker/oplukker. Sættet kommer i en praktisk opbevaringsboks med lynlås.

MSR Alpine Deluxe Kitchen Set. 439,-
MSR Alpine Deluxe Kitchen Set. 439,-

Se hele vores udvalg af kogegrej i webshoppen


2. En lækker lommelærke

En gang imellem skal man have en lille en. Efter en lang, vellykket dag på tur, foran bålet om aftenen eller når man når toppen af den fjeldtop, man har kigget på hele ugen. Det skal selvfølgelig gøres med stil, og så er en god lommelærke et must! Stanley Master Flask er en superlækker og meget robust lommelærke i rustfrit stål med en mat pulverlakering, der gør den lettere at holde på, og en åbning, der både er til at hælde og drikke af. Hvis man mener en lommelærke ville være en passende julegave, fås de ikke meget federe ende den her.

Stanley Master Flask. 399,-
Stanley Master Flask. 399,-

Se hele vores udvalg af lommelærker


3. Kombineret pandelampe og lommelygte med imponerende meget lys

Især i den mørke halvdel af året er det et must at have lidt lys lige ved hånden. Uanset om man skal sætte snekæder på bilen på skituren, finde julepynten frem på loftet eller i garagen eller tager en aftenløbetur i skoven , er det godt med en ordentlig lyskilde. Olight H1R Nova Rechargeable Headlamp er en ekstremt let pandelampe med et output på imponerende 600 lumen. Det genopladelige batteri oplades via USB, og selve lygten kan tages af pandebåndet, så man også kan bruge den som superlet og kraftigt lommelygte. Og med en vægt på blot 52 g, er der ingen undskyldning for ikke at have den med sig overalt!

Olight H1R Nova. 799,-
Olight H1R Nova. 799,-

(OBS: Hvis man også skal bruge pandelampen til mountainbike, alpinski, eller andre aktiviteter hvor der er fart over feltet og det er buldermørkt om aftenen, bør man overvejer “storebroren” Olight H2R Nova Rechargeable Headlamp, der spytter hele 2500 lumen ud og stadig kun vejer 174 g)

Olight H1R Nova. 999,-
Olight H2R Nova. 999,-

Se hele vores store udvalg af pandelamper


4. Foldekniv i luksusklassen

En god kniv, er noget af det, man kan få et helt personligt forhold til. Der findes masser af praktiske foldeknive og multitools, der kan fungere glimrende i mange år, men en rigtig kvalitetskniv, der kan følge en praktisk talt hele livet, er en anden sag. Amerikanske Benchmade er blandt verdens absolut førende knivproducenter, og laver nogle meget lækre foldeknive, der hurtigt bliver en fast bestanddel i enhver grejnørds turoppakning. Stålkvaliteten er noget af det bedste, man kan få, og det ergonomiske håndtag og den stabile, men letbetjente, låsemekanisme gør kniven enkel, pålidelig og sikker i brug. Materialer og håndværk er i absolut topkvalitet, så en kniv fra Benchmade burde være på de fleste friluftsfolks ønskeliste.

benchmade
Benchmade North Fork Wood. 1499,

Se hele udvalget af knive fra Benchmade


5. Værktøjskasse som armbånd

Leatherman Tread Metric er måske den ultimative gave til grejnørder. Det er noget så usædvanligt som et armbånd, der samtidig fungerer som værktøjskasse! Designet er klassisk og armbåndet er lækkert udført, og ligner mest af alt et stort herreur, men bag det stilsikre udseende gemmer der sig et meget alsidigt multitool. Hvert enkelt led har to værktøjsfunktioner, der bruges ved at tage armbåndet af og folde det omkring det ønskede led, hvorved værktøjet blottes og resten af armbåndet kan bruges som håndtag. Leatherman Tread er udstyret med et bredt udvalg af de almindeligste skruetrækkere og værktøjer, og Leatherman laver også led med mere specialiseret værktøj, der kan tilkøbes, hvis man har særlige behov. Armbåndet tilpasses ens personlige behov og håndledsstørrelse ved at led fjernes eller tilføjes.

Leatherman Tread Metric. 1799,-
Leatherman Tread Metric. 1799,-

Se hele vores udvalg af multitools fra Leatherman


Se flere julegaveideer i vores julegaveguide i webshoppen