Vi har forsøgt at samle nogle gode forslag til julegaver i forskellige prisniveauer til forskellige friluftstyper, som man kan bruge som inspiration til julegaveindkøbet.  I denne omgang er det skiløberen det gælder. Der kan selvfølgelig være rigtig stor forskel på skiløb, så vi har prøvet at finde lidt til både pistefræsere, freeridere, langrendsløbere og fjeldtursfolk.


Se flere julegaveideer i vores julegaveguide i webshoppen


Et par gode skistrømper

Kolde fødder og vabler er noget af det, der kan være med til at ødelægge fornøjelsen ved skituren for rigtig mange. Det kan heldigvis afhjælpes i mange tilfælde, og et par gode skistrømper er det oplagte sted at sætte ind. Strømper i merinould, der kan absorbere noget fugt fra foden uden at blive kolde og klamme at have på, vil gøre en stor forskel i forhold til kolde fødder på pisten. I alpinskistøvler er det primært inderstøvlen, der skal give isoleringen, mens strømpen skal håndtere fugt omkring foden, og det gør merinould ganske enkelt bedre end praktisk talt alle andre materialer. På langrendsture er det vigtigt med en god, tætsiddende strømpe med passende polstring, hvis man vil undgå vabler. Også her er fugtregulering nøglen, da fugtige fødder meget hurtigere får vabler. Husk at strømpen ikke skal være så tyk, at støvlen kommer til at sidde for stramt – så får man kolde fødder alligevel. En tynd skistrømpe, der passer i støvlen er bedre end en tyk strømpe, der kun lige nøjagtig kan være der.

Smartwool PhD Outdoor Ski Light Pattern Socks. 249,-

Se hele vores udvalg af skisokker i webshoppen


En god termokande

Varme drikke er noget af det bedste på en kold vintertur, og her er en ordentlig termokande virkelig en god ting at have. Thermos’ Light & Compact-serie er nogle af markedets bedste termokander og vejer ikke alverden. Uanset om man er stoppet ind på en fjeldstue for at få varmen på en vindblæst højfjeldstur på langrendsskiene, eller om man har fundet et sted i solen at nyde udsigten fra toppen af liften, vil termokanden være en værdsat turkammerat.

13615
Thermos Light & Compact. 239-329 kr. (Findes i 0.35, 0.5, 0.75 og 1.o liter)

Se hele vores udvalg af termokander i webshoppen


En let, kompakt sneskovl

En ordentlig sneskovl er måske ikke umiddelbart det stykke skiudstyr, der har størst “wow-effekt”. Til gengæld er det noget af det vigtigste at have med sig, når man kommer lidt ud i terrænet. På fjeldet vil sneskovlen, sammen med en vindsæk og en varm trøje eller jakke, være det vigtigste overlevelsesudstyr, hvis man skulle blive fanget i et uvejr og være nødsaget til at grave sig ned i sneen og vente på hjælp. På offpiste-skiture udgør sneskovlen, sondestangen og lavinebipperen det basale lavinesikkerhedsudstyr, der bør være i tasken lige så snart man bevæger sig lidt væk fra pisterne. En let sneskovl i aluminium med teleskophåndtag giver den optimale blanding af lav vægt i tasken og pålidelighed når det gælder, og bør være en del af praktisk talt enhver skiløbers udstyr.

Black Diamond Transfer 3 Shovel. 419,-

 


Se vores udvalg af sneskovle og lavineudstyr i webshoppen.


Undertøj i merinould

Skiundertøjet er noget af det vigtigste, når det kommer til at holde kroppen varm og tør. Undertøjet skal både sørge for at lede sved og fugt væk fra kroppen, når du giver den gas i langrendssporet, på pisten eller i offpisten, og holde dig varm, når du stopper op for at spise frokost på fjeldet, eller når du sidder i liften. Her er merinould ganske enkelt helt uovertruffent. Ud over at være formidabelt til at hjælpe kroppen med at temperaturregulere, har merinould den fremragende egenskab, at det kan varme selv når det er vådt, så hvis du er blevet lidt rigeligt svedt, behøver du ikke være bekymret for at blive for hurtigt kold når du stopper op. Endelig kommer merinould ikke så hurtigt til at lugte, så du behøver ikke bekymre dig om at være til gene for de andre hjemme i hytten, selvom du har haft en dag med fart på og høj puls! Undertøj i merinould er en helt oplagt gave til alle der står på ski, uanset om det er langrend, vinterfjeldtur, freeride, pisteski eller skitouring, der er i kalenderen.


Se vores udvalg af uldundertøj til kvinder i webshoppen


Se vores udvalg af uldundertøj til mænd i webshoppen


 


Se vores udvalg af uldunderbukser til kvinder i webshoppen


Se vores udvalg af uldunderbukser til mænd i webshoppen


Et par gode skihandsker

hestra-3-finger
Hestra Army Leather GTX. 1299 kr.

Det kan være rigtig svært at finde de perfekte skihandsker. De fleste foretrækker at have et par handsker på, der ikke er alt for store og voldsomme, så man stadig føler man kan bruge fingrene. Omvendt er luffer varmere end handsker, så for de kuldskære er et par luffer ofte eneste udvej. Hestras geniale 3-fingerhandsker, hvor pegefingeren er alene, mens lange-, ringe- og lillefingeren er samlet i en luffe, er en rigtig god mellemting mellem handsker og luffer, der holder fingrene væsentlig varmere end handsker, men stadig giver mulighed for at bruge pincetgrebet mellem tommel- og pegefinger, og derfor i de fleste henseender føles som en almindelig handske. En toplækker vandtæt GORE-TEX-handske med rigtig god varme. (Findes også som almindelig 5-finger-handske til de lidt mindre kuldskære)


Se hele vores store udvalg af handsker i webshoppen


Læs også: Gadgets til skituren (Eksternt link)