Julegaver til vandreren

Julegaveindkøbet kan hurtigt blive en stressende omgang - især hvis man ikke lige ved, hvad man skal finde på. Derfor har vi forsøgt at samle nogle gode forslag til julegaver i forskellige prisniveauer til forskellige friluftstyper! I denne omgang gælder det julegaver til vandrere i alle afskygninger.


Se flere julegaveideer i vores julegaveguide i webshoppen


Et par gode vandresokker

Vandresokkerne spiller en vigtig rolle, når man skal gå langt. Fodtøjet sørger for støtte, aflastning og stabilitet, mens sokkerne står for komforten omkring foden - og komforten omkring foden er essentiel når man er ude at gå langt! Et par gode vandresokker i merinould vil både være bløde og behagelige at have på og regulere temperaturen omkring forden i både koldt og varmt vejr. Og så håndterer uldsokker fugt omkring foden langt bedre end syntetiske sokker. Vandresokker i merinould få med forskellig tykkelse polstring under foden og hælen, og forskellig tykkelse over foden og i skaftet. Et par mellemtykke vandresokker med "medium cushion" vil være varme nok til at man kan bruge dem til vandring i vinterhalvåret og til langrend, polstrede nok til at give aflastning til foden i stive, kraftige støvler, og tynde nok til at de også kan bruges til sommerens vandreture. Smartwool laver nogle af markedets absolut bedste vandresokker med merinould, og sådan et par burde falde i enhver vandrers smag!


Se hele vores udvalg af vandresokker i webshoppen


En ordentlig drikkeflaske

En god, pålidelig drikkeflaske er noget af det mest grundlæggende friluftsudstyr. En god drikkeflaske kan tåle både tæv, frost og kogende vand, og så skal den ikke afgive skadelige stoffer. En ståldrikkeflaske fra Hydro Flask er et godt bud på en praktisk og stilsikker drikkeflaske, der kan alt det, den skal kunne. Det slanke design passer godt i sidelommerne på en rygsæk og flasken kan både tåle hård frost, kogende vand og generel hårdhændet behandling uden at afgive hverken smag eller skadelige stoffer. Flasken er desuden dobbeltvægget, så den kan også bruges som termokande - enten til at holde den varme te varm på de kolde dage, eller holde det kolde vand koldt når sommersolen bager.


Se hele vores udvalg af drikkeflasker i webshoppen


Et godt multitool

En god kniv bør altid være med på tur, og med et multitool har du desuden lidt værktøj og andre praktiske funktioner lige ved hånden. Især er det godt at have en tang, hvis man skal lave lidt småreparationer. Leatherman Wingman er, som navnet lægger op til, en pålidelig rejsekammerat, der både skærer spegepølsen og klarer de vigtigste småreparationer af udstyret, hvis det skulle blive nødvendigt.


Se hele vores udvalg af lommeknive og multitools i webshoppen


Et god, alsidig uldtrøje, der kan bruges hele året

Uld er ganske enkelt et formidabelt materiale på en vandretur. Det hjælper kroppen med at regulere temperaturen, både i koldt og varmt vejr, varmer selv om det bliver fugtigt og kommer ikke til at lugte af sved. Du kan have den samme uldtrøje på som inderste lag fra morgen til aften hele vejen gennem Jotunheimen uden at ende med at tage livet af dine teltkammerater med din kropslugt, og ulden vil både transportere sveden væk fra kroppen når du går, og holde dig varm når du holder pauser. Aclimas WarmWool Mock Neck er oplagt som inderste lag i koldt vejr og kan også bruges som let mellemlag uden på en helt tynd uld-T-shirt på sommerens ture. Lynlåsen i halsen giver mulighed for at lukke til omkring halsen i koldt vejr, og åbne op og lukke overskudsvarmen ud når man får pulsen op. En superlækker og alsidig uldtrøje til al slags friluftsliv.Se hele vores store udvalg af uldtrøjer til kvinder i webshoppenSe hele vores store udvalg af uldtrøjer til mænd i webshoppen


En ordentlig skaljakke

Når vejret viser sig fra sin værste side, er en god skaljakke fuldstændig uundværlig. En let og åndbar, men fuldstændig vandtæt og robust 3-lags-konstruktion er at foretrække, hvis man bruger jakken til lidt af hvert, og både har brug for, at den ikke fylder og vejer for meget i rygsækken, når vejret er godt, og at den kan holde til den belastning f.eks. en tungt pakket rygsæk vil udsætte den for. Fjällrävens Keb Eco-Shell lever op til alt dette. Jakken er i en blød og let, men slidstærk, 3-lags-polyesterkonstruktion. Fordi hele jakken er i polyester, kan den genanvendes, så den belaster miljøet mindst muligt, og imprægneringen af jakkens yderside er uden fluorocarbon-stoffer. Måske den ultimative kombination af funktion, stil og bæredygtighed.


Se alle vandtætte jakker til kvinder i webshoppen


 


Se alle vandtætte jakker til mænd i webshoppen


Se flere julegaveideer i vores julegaveguide i webshoppen