[ezcol_2third]Pakkeliste til kilimanjaro

Kipling Travels bjergguider og Friluftslands grejeksperter er gået sammen om at skabe nogle udstyrs-/pakkelister, der sørger for at du får købt det rigtige udstyr til din Kilimanjaro tur. Ikke det dyreste eller mest ekstreme, men det rigtige!

I forhold til en helt simpel pakkeliste der f.eks. siger du skal bruge Gore-tex jakke, vandrestøvler, osv., giver vi dig et par billeder + beskrivelse af HVILKEN type Gore-tex jakke eller vandrestøvlerder passer til netop Kilimanjaro turen! Lidt på samme måde som en ekspedient i Friluftslands fysiske butikker ville gøre det.

Du kan klikke på de forskellige links, for at komme direkte hen til det relevante udstyr og beklædning.

Leg med pandelampe i Kilimanjaro lejr
Leg med pandelampe i Kilimanjaro lejr

Hat / kasket
Beskytter mod den skarpe, afrikanske sol. (Husk nakke, næse og ører)
– Hatte
– Kasketter

Varm hue
Vigtig højt på bjerget. Gerne med en vis %-del uld i materialet.
Se alle huer

Solbriller
Et par gode solbriller er essentielle. Du behøver ikke tætsluttende gletscherbriller.
Se alle solbriller

Skaljakke
Det er vigtigt at have en god skaljakke til at klare både vind, regn og sne. Man kan fint klare sig med en let en af slagsen, da slidstyrken på en Kilimajaro-tur ikke behøver være ekstrem. Man kan vælge alt fra en god basismodel, til de mere fancy udgaver hvor der er kælet for detaljerne og åndbarheden er i top.
– Flere skaljakker

Skalbukser
Der gælder det samme for skalbukserne som for -jakkerne.
Se alle skalbukser

Tynd dun- eller fiberjakke/vest
Selvom vi er tæt på ækvator, kan det blive overraskende koldt om aftenen og mod toppen – en let dun-/fiberjakke eller vest er ikke strengt nødvendig, men virkelig rar. Ikke mindst fordi mange er lidt ekstra pylrede pga. højden.
– Find lette, varme jakker her
Se vores varme veste

Fleece eller merinouldtrøje
Flere tynde er bedre end en tyk! Dog kan du, hvis du ikke tager en dunjakke med, med fordel tage en ordentlig basse med til aftenerne og top-dagen.
– Fleece
– Merino

Skjorter og T-shirts
Der skal vandres mange timer i høj sol og vind, så skjorter er rigtig gode til at snuppe en del af vinden samt skærme arme og krop mod solen. Vælg skjorter uden for megen bomuld. T-shirts er også gode – både for sig og som inderste lag højere oppe på bjerget. Vælg uld eller kunststof udgaverne
Se alle skjorterSe alle T-shirts

Vandrebukser
Disse bukser kan klare en del mere end dine yndlingsjeans, tørrer meget hurtigere og har smarte, brugbare detaljer. Om du vil have en model med 100 lommer, aflynelige ben, osv. er op til dig. Vi anbefaler modeller af nylon eller polyester – evt. iblandet en smule bomuld.

Lange underbukser
Nætter og især topnatten/dagen kan være bidende kold, så husk et par varme, lange underbukser. Vi anbefaler merinould eller tynd fleece.
Se alle lange underbukser af merinould

Vandrestøvler
Vandrestøvler er det nok vigtigste stykke grej på en Kilimanjaro tur. Vælg IKKE meget kraftige vandre- eller alpinstøvler – det er der slet ikke behov for. Ideelt er et par mellem- til kraftige vandrestøvler med god ankelstøtte, der har en pasform der passer netop DIN fod perfekt.

Vandresko eller sportssko
Gode til de lette vandredage og om aftenen, når fødderne gerne vil have en pause fra vandrestøvlerne.
Se alle vandresko Se alle sportssko


Sandaler eller klip-klapper
Gode til før og efter turen samt på evt. efterfølgende safari/strandferie. På bjerget er de for kolde.
Se alle sandaler Se alle klip-klapper


Sokker
Gode sokker er MEGET VIGTIGE. Sammen med gode støvler, nedsætter de risikoen for vabler betragteligt. Hav gerne vandresokker af forskellig tykkelse med. De første dage kan være ret varme, mens topnatten/dagen er kold.
Se alle vandresokker

Handsker & vanter
På Kilimanjaro kan det blæse meget og topnatten/dagen er bidende kold. Det er derfor nødvendigt, med et par tynde (inder)handsker samt et par varme vanter i sådan ca. skihandske/-vante tykkelse.

Sovepose
Selvom man er meget tæt på ækvator, giver den store højde overraskende kolde nætter. Derfor skal man have en sovepose med en komforttemperatur på omkring minus 9 – minus 15 grader. Bemærk, at kvinder og mænds varmebehov varierer, så soveposer har typisk opgivet forskellige komforttemperaturer till hhv. kvinder og mænd.

Liggeunderlag
En nok så varm sovepose er intet værd uden et liggeunderlag. På Kiplings Kili-ture er simple skumunderlag inkluderet, men det anbefales at tage et bedre, mere komfortabelt et af slagsen med. Et selvoppustende Therm-A-Rest liggeunderlag er sagen. Se alle Therm-A-Rest underlag


Diverse sovegrej
Med en lagenpose kan du skåne din sovepose og bare vaske den når den snavser til. Silke er lettest, lækkert og funktionelt. – Se alle lagenposer
Er din egen sovepose ikke varm nok, kan eninderpose/varmeforstærkeri f.eks. fleece lige give dig 5-8 grader ekstra. – Se inderposer

Stor bagage
Du skal kun bære på en mindre, dagtursrygsæk på vandringen, så derfor kan din store rygsæk/taske være en rejserygsæk, duffelbag/pølsetaske/sportstaskeeller en stor vandrerygsæk. De lokale bærere er ligeglade, men skal du ud at købe nyt, anbefaler vi en duffelbag eller rejserygsæk på 70-90 liter.


Organisering
Mindre pakposer er rigtigt gode til at holde orden i din bagage – både i dagtursrygsækken og ikke mindst i din hovedbagage. En større opbevaringsæk eller taske, er god til at opbevare lidt civilt tøj, osv. der efterlades på hotellet.


Dagturs rygsæk
Dette er rygsækken man selv bærer på i løbet af dagsetaperne. Der skal være plads til regntøj, en varm trøje, en hue, solcreme, en snack, de tynde handsker og hvad man ellers får brug for i løbet af dagen. Dvs. man har brug for en hverdagsrygsæk, en teknisk rygsæk eller en vandrerygsæk på omkring 30-45 liter. De sidstnævnte har som regel bedre bæresystemer og smarte detaljer. Jo mere man vælger at slæbe med, jo mere vigtigt bliver disse!

Vandrestave
En god måde at få ekstra balance og aflastning af sine knæ – ikke mindst ned fra toppen og videre ned i 3100 meter . Teleskop typen er nem at sætte fast på rygsækken, når de ikke er i brug. – Se alle vandrestave


Pandelampe
Solen går ned nærmest på slaget kl. 18, og der er meget mørkt på bjerget! Uundværlig i lejrene om aftenen, til nat-tisseturen og ikke mindst på topnatten/dagen. En pandelampe med flere LED-diodetyper er bedst: en type med svagere lys i lejren og en kraftig type til toppen. Husk ekstra batterier.
Se alle pandelamper


Håndklæde
Et hurttigttørrende håndklæde er praktisk på Kilimanjaro og andre ture. Fylder også mindre end de klassiske af bomuldsfrotté. Det behøver ikke være kæmpestort, da brusebade ikke er så udbredte på bjerget 😉
Se alle håndklæder

Vandflaske/drikkesystem
Det er vigtigt, at få godt med væske i højderne. Vi anbefaler en kapacitet på omkring 2 liter, som kan bæres i drikkeflaskereller i et drikkesystem. Bemærk, at man med et drikkesystem, skal puste vandet tilbage/væk fra slangen på topnatten, da det ellers fryser til.


Lommekniv eller multitool
Praktisk til småreparationer, at dele et æble med din makker, osv.
Se alle lommeknive Se alle mulitværktøjer


Førstehjælp & Medicin
Et førstehjælpssæt er altid godt at have ved hånden. Husk Compeed, sportstape plaster osv. til evt. vabler og en løs ankel. Tal med din læge angående medicin til maven, mod højden, malaria, antibiotika, osv.
Se alle førstehjælpssæt


Diverse

  • Solcreme med høj faktor og læbepomade med solbeskyttelse
  • Toiletsager inkl. neglesaks
  • Kamera (og stort hukommelseskort + ekstra batteri)
  • Desinficerende håndsprit (gel)
  • Dagbog
  • Læsebog
  • Liste med kontaktadresser
  • Pas, penge, flybillet mm.

Se også Friluftslands uundværlige ‘praktiske rejseting‘, med masser af smarte småting der gør rejselivet nemmere, sjovere, osv.

[/ezcol_2third][ezcol_1third_end id=”” class=”” style=””]

Kipling Travel


Vis Kipling’s Kilimanjaro på et større kort

Rejs med Kipling
Rejs med Kipling Travel til Kilimanjaro og forøg både komfort og topchancer!
Læs mere og se afgangsdato’er

Tak til

Pakkelisten er lavet i samarbejde med bl.a. Kipling guiden Frank Wiwe, der har flere bestigninger af Kilimanjaro i bagagen.

[/ezcol_1third_end]