[ezcol_2third]

Bouldering på Kjugekull

Kjugekull ligger i Sydvestsverige, i sydvestenden af Ivösjön, få timers kørsel fra København. Her findes teknisk bouldering på alle niveauer. Der er både slabproblemer, highballs, overhængende problemer, siddestarter, og hvad man ellers måtte ønske sig. Klatringen er for det meste teknisk og friktionspræget, og på hård, fast granit. Kjuge er et godt sted at stifte bekendtskab med bouldering på klippe, enten på en dagtur eller en weekendtur.

_MG_5608_web

Føreren giver dig fotos og udfordringer

Føreren til Kjugekull, “Kjugekull med mera”, kan bestilles på www.kjugebeta.blogspot.se, hvor der også er en liste over samtlige problemer på Kjugekull, en liste med nye og ændrede problemer, og en række videoer fra området. Den kan også købes i caféen på Kjugekull, når den er åben, men de tager kun kontanter.

Ankomst

Fra København følges E22 mod Kalmar. Tag afkørsel 41 mod Fjälkinge, og kør først mod Fjälkinge og siden Kiaby. Fortsæt gennem Kiaby ad Barumsvägen, og drej til højre ad Kjugevägen. Drej til venstre og parker på parkeringspladsen umiddelbart før Kjugekull.

Det er også muligt at komme til Kiaby med offentlig transport (tog til Kristianstad, tog til Fjälkinge, bus til Kiaby), og gå fra Kiaby til Kjugekull (ca. 45 min), men det er noget mere tidskrævende og besværligt. Find billetter på www.sj.se.

Overnatning

Kjugekull er et naturreservat, så det er ikke tilladt at overnatte på selve Kjugekull. Der findes en campingplads ved Ivösjön (www.ivo-camping.nu) og Bromölla (www.bromollacamping.se), og “allemansrätten” tillader overnatning i nogle af de omkringliggende skovområder, men det kræver at man er i bil.

_MG_5361_web

_MG_5580_web

[/ezcol_2third]

[ezcol_1third_end]

Andre bouldering-områder:

Læs også:

[/ezcol_1third_end]