Vind et par bjergstøvler og en guidet tur til Tysklands højeste bjerg, Zugspitze!

Har du mod på et alpint eventyr med alt betalt? Hanwag giver hvert år heldige kunder og samarbejdspartnere mulighed for at bestige Tysklands højeste bjerg, Zugspitze (2962 m), gennem Hanwag Alpine Experience – og du kan blive den heldige vinder en plads på holdet!

Alt, du skal gøre, er at tilmelde dig med navn og e-mail-adresse*, så er du med i lodtrækningen! Vi trækker en vinder af konkurrencen mandag d. 19. august 2019.


KONKURRENCEN ER AFSLUTTET!


(*Ved at tilmelde dig konkurrencen, siger du samtidig ”ja tak” til at modtage Friluftslands nyhedsmail. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsmailen, hvis du ikke længere ønsker at modtage den.)


Om præmien

Hanwag Alpine Experience giver dig mulighed for at bestige Zugspitze som en del af en lille, guidet gruppe. Hanwag Alpine Experience foregår fra d. 29. september til d. 2. oktober 2019, med bestigning af Zugspitze d. 30. september og 1. oktober. Der er mulighed for a bestige bjerget ad en af fire klassiske ruter, så der er udfordringer for både almindelige vandrere, der er i god grundform og erfarne alpinister. Du kan læse mere om de fire ruter nedenfor.

Præmien inkluderer:

  • Fly til og fra München (fra Kastrup eller Billund)
  • Transport fra og til lufthaven
  • Guidet 2-dages bestigning af Zugspitze
  • Forplejning og logi alle dage (overnatning i bjerghytte under bestigningen)
  • Et par Hanwag-støvler til bestigningen

Det eneste, du skal sørge for, hvis du er så heldig at vinde, er at tage et par dage fri og være i form (samt ordentligt klædt på!) til nogle fantastiske dage i storslået bjergterræn.

De 4 ruter

Skulle du være så heldig at vinde, kan du vælge mellem en af fire ruter til toppen af Zugspitze. Alle ruterne kræver god form og erfaring med vandring i bjerge, men den tekniske sværhedsgrad varierer. Den letteste rute er en lang, krævende vandretur, men uden tekniske udfordringer. De tre andre ruter byder på enten Via Ferrata-passager, gletsjerkrydsning eller decideret klatring. Læs mere om de 4 ruter nedenfor:

Rute 1: Reintal

Den teknisk letteste rute til toppen af Zugspitze går gennem Partnach-kløften og Reintal-dalen. Ruten er 20 km og der er 2200 højdemeter at forcere, så den kræver stadig god form, samt at du er sikker på fødderne på stejle bjergstier.

Rute 2: Höllental

Selvom navnet betyder ”Helvedesdalen”, er Höllental-ruten måske den smukkeste og mest sceniske af de fire ruter. Ruten har både Via Ferrata- og gletsjer-passager, så udover god form og sikre fødder, er det godt at være vant til højder og have lidt alpin-erfaring. Og så stiger den, ligesom Reintal-ruten 2200 højdemeter.

Rute 3: Stopselzieher

”Proptrækker”-ruten går som den eneste fra den østrigske side, og er den korteste og mest direkte rute til toppen af Zugspitze. Ruten byder ”kun” på 1700 højdemeter – til gengæld er de stejlere, og i noget vanskeligere terræn end rute 1 og 2. Store dele af Stopselzieher-ruten er Via Ferrata, så udover god form og sikre fødder, kræver den Via Ferrata-erfaring.

Rute 4: Jubiläumsgrat

Den teknisk vanskeligste og mest berømte rute til toppen af Zugspitze går over ”jubilæumsgraten”. Det er en klassisk alpin klatrerute, der byder på klatring op 3. grad og kræver alpinklatreerfaring. Selve klatringen på ryggen tager ca. 8 timer, så du skal også have form og psyke til lange dage i eksponeret terræn.