X

Guide | Leave No Trace – drop engangsemballage

Som en del af naturen, er det vores pligt at passe på den. Leave No Trace omfatter syv principper, der overordnet handler om at efterlade så få spor som muligt, når vi færdes i naturen. Et led i dette, er at minimere brugen af eksempelvis engangsplast – både i vores hverdag og fritid. Særligt på tur og i friluftslivet generelt, er det bedst at bruge ting, der holder lang tid og kan genbruges. Det minimerer mængden af affald og er bedre for miljøet i det hele taget. 

Byt engangsservicen ud med bedre løsninger

En skovtur, vandretur eller turen til og fra arbejde, bør ikke belaste naturen unødigt. I forbindelse med brug af engangsservice havner meget plast dog desværre i naturen – det gælder særligt når vi bruger engangsservice til måltiderne på tur. Heldigvis kan det sagtens lade sig gøre at tage på tur og nyde madpakken, uden at skulle bekymre sig om plastforureningen i lige så høj grad. Med godt grej, der er ordentligt fremstillet og kan genbruges, minimeres både plastforbruget og mængden af affald. 

Der er mange områder, hvor det er nødvendigt, men også nemt, at skære ned på brugen af engangsplast. I længden er det oven i købet billigere at købe produkter, der kan bruges igen og igen! Det giver også rigtig god mening at bruge genanvendeligt udstyr – særligt i naturen. Engangsplast er billigt og skrøbeligt, så det er noget vi ofte ikke knytter os til eller gør os umage for at passe på. Ved at investere lidt mere i en spork der er slidstærk, fremstillet af ordentlige materialer og har en flot farve, tildeles den en affektionsværdi. En værdi der vokser i takt med at den fyldes med minder fra alle de ture, den har været med på. 

Investér i en ordentlig drikkedunk

Ved at investere i en solid drikkedunk sparer du både engangsplast og penge samtidigt med, at du udsætter dig selv for færre potentielt skadelige kemikalier der kan forekomme i visse typer blød plast, hvis det bruges gentagne gange. Det er også langt billigere at tappe vand fra vandhanen end at købe det plastflasker i supermarkedet på vejen.

På rejser kan det dog være fristende at købe vand på flaske, da det er nemt og belejligt – især hvis drikkevandet indeholder bakterier. Her kan en løsning være at medbringe et vandfilter, der renser vandet. Vandfilteret kan også bruges på vandreturen, hvis du kommer forbi søer, vandløb og kilder med rindende vand. Nogle steder vil vandet fra eksempelvis kilder desuden være så rent, at du bare kan fylde det på drikkedunken uden at rense det først.

Se vandfiltre i webshoppen

Hav en termokande eller termokop med i tasken

Der findes efterhånden også et stort udvalg af fornuftigt producerede termokander og termokopper på markedet. Medbring termoflasken på tur til kaffe og te og brug termokoppen, når du køber kaffe to-go. På den måde undgår du engangskaffekopper, som står for en enorm del af den engangsservice, der forbruges dagligt. 

Se alle termokander og -kopper i webshoppen

Spisegrej der kan bruges igen og igen og igen…

Skal du ud og lave mad i naturen, enten på bål eller brænder, kan du droppe engangsservicen og i stedet medbringe genanvendeligt service. Der er masser af muligheder både når det gælder kopper, tallerkener og bestik. Vælg dine favoritter, og brug dem igen og igen de næste mange år!

Noget er lavet i plast eller silikone, andet i stål eller titanium. Der kan være stor forskel på vægten af de forskellige materialer. Hvis du skal på en længere tur med rygsæk og telt, kan det derfor godt betale sig at kigge på produkterne af titanium, der ikke vejer ret meget. Skal det heller ikke fylde så meget i rygsækken, findes der også foldbare tallerkener og kopper lavet i silikone.

Se al spisegrej i webshoppen

Indholdsoversigt

Relaterede artikler