Det er vigtigt at passe på naturen, så vi alle sammen kan få glæde af den fremover. Først og fremmest handler Leave No Trace-princippet ikke kun om at efterlade så få spor som muligt i naturen. Det handler også om at minimere brugen af eksempelvis engangsplast. På tur og i friluftslivet generelt giver det kun god mening at anvende grej, der kan pakkes ned og bruges igen. Både til glæde for miljøet og for at minimere mængden af affald. Se vores forslag til to Leave No Trace-Kits, der gør turlivet mere bæredygtigt.

En tur i skoven eller en tur med telt skulle nødigt gå hen og belaste naturen unødigt. Der kan dog hurtigt ryge en del plast, hvis maden indtages af engangsservice, som desværre tit havner i naturen. Men det er muligt at tage på tur og hygge omkring bålet, uden at det går ud over plastforbruget. Det handler om at finde noget grej, der kan genbruges for at minimere både plastforbruget og mængden af affald.

Byt engangsplast ud med bæredygtige løsninger

Der er mange steder, hvor det er muligt at skære ned på brugen af plast. I længden er det oven i købet billigere at købe produkter, der kan bruges igen og igen. Samtidig giver det rigtig god mening med nogle bæredygtige løsninger, når man befinder sig i naturen.

Skift vandflasken ud med en drikkedunk

Plastflasker er en af de ting, der er superlette at skifte ud med en mere permanent og bæredygtig løsning. En drikkedunk sparer dig for en masse plast, og samtidig er det langt billigere at tappe vand fra vandhanen end at købe det til overpris i supermarkedet.

På rejser kan det dog være fristende at købe vand på flaske. Især hvis drikkevandet indeholder bakterier. Her kan en løsning være at medbringe et vandfilter, der renser vandet. Vandfilteret kan også bruges på vandreturen, hvis du kommer forbi søer, vandløb og kilder. Nogle steder vil vandet fra eksempelvis kilder være så rent, at du blot kan fylde det på drikkedunken uden at rense det først.

Drikkedunkene fra Klean Kanteen er blandt andet fri for skadelige stoffer og er produceret med hensyn til miljøet. Det gør dem til et oplagt valg til både hverdag, og når du skal ud på tur.

Klean Kanteen Reflect bottle
Klean Kanteen Reflect 800 ml. er en drikkeflaske i rustfrit stål – designet med fokus på bæredygtighed.

Termokander og termokopper

Klean Kanteen producerer også et udvalg af termokander og termokopper. Medbring termoflasken på tur til kaffe og te og brug termokoppen, når du køber kaffe to-go. På den måde undgår du engangskaffekopper, som står for en  stor del af den engangsservice, der forbruges.

Se hele vores sortiment af termokander og termokopper i webshoppen.

Spisegrej

Skal du ud og lave mad på bål eller trangia kan du også spare på engangsservicen og i stedet medbringe genanvendeligt service. Der findes et væld af muligheder både når det gælder kopper, tallerkener og bestik.

Noget er lavet i plast eller silikone – andet i stål eller titanium. Der kan være stor forskel på vægten af de forskellige materialer. Hvis du skal på en længere tur med rygsæk og telt, kan det derfor godt betale sig at kigge på produkterne af titanium, der ikke vejer ret meget. Skal det heller ikke fylde så meget i rygsækken, findes der også foldbare tallerkener og kopper lavet i silikone.

For tilhængere af træ-looket er der også nyt på markedet fra finske Kupilka. Her finder du genanvendeligt service med et autentisk hjemmesnittet look – perfekt til f.eks. bushcraft-folket. Produkterne er lavet af Kareline, der er et miljøvenligt komposit-materiale i bæredygtigt træ og polypropylen. Og så vejer det ikke alverden.

Spisegrej fra Kupilka
Produkterne fra Kupilka er lavet af komposit-materiale i bæredygtigt træ pg polypropylen.

Hvis der skal smøres madpakke til turen, er det også en mulighed at købe et mealkit eller lunchkit fra Light My Fire. Her kan en eller flere af delene også bruges på eksempelvis den længere vandretur. Bedst af alt er det produceret i biobaseret plast. Bioplasten er fremstillet af fibre fra majs (ikke-GMO), sukkerrør og træ.

Bæredygtigt alternativ til engangsservice
Mealkit fra Light My Fire i bæredygtigt biomateriale.

Leave No Trace-Kit til tur og friluftsliv

For at gøre det nemmere at tage et grønnere valg på den næste tur, har vi samlet et Leave No Trace-Kit i en luksus- og en letvægtsudgave. Perfekt til både glamping, shelterturen, vandreturen, picnic eller aftenhygge omkring bålet.

Leave No Trace Luksus-Kit

Leave No Trace Luksus-Kit

  • Bestik i rustfrit stål fra Primus (kr. 119): Luksusudgave af turbestikket i rustfrit stål. Sættet med kniv, gaffel og ske kan nemt samles i den medfølgende læderskede.
  • Kop i titanium fra Nordisk (kr. 349): Luksuskop til både kaffe/te eller kolde drikkevarer. Har en dobbeltvægget konstruktion, der giver en praktisk termoeffekt. Er du mere til økonomi-udgaven af luksuskoppen, er emaljekoppen fra Petromax (kr. 75) også et god bud på en god kop til den luksuriøse shelter- eller skovtur.
  • Tallerkener fra Petromax (kr. 149): En robust tallerken til friluftskøkkenet fremstillet i stål og emalje. Her er der tale om en alsidig tallerken, der kan bruges til mangt og meget – måske bortset lige fra vandreturen, hvor vægten skal være lav. Sættet indeholder to tallerkener.
  • Skåle fra Petromax (kr. 149): Skålene er ligesom tallerkenerne fra Petromax fremstillet i stål og emalje. Egner sig fremragende til sammenkogte retter eller morgengrøden. Sættet indeholder to skåle.
  • Sugerør fra Klean Kanteen (kr. 119): Sugerør er måske ikke det første, der står på pakkelisten til shelterturen. Men til picnic, skovtur eller blot til hjemmebrug, er det en super idé at erstatte plastiksugerørene med et bæredygtigt alternativ. Specielt fordi, at der bare i USA bliver brugt 500 mio. sugerør om dagen. Sugerørene fra Klean Kanteen er også til glæde for børnene, og kan bruges til sommerens kølige limonader, smoothies eller iskaffen. Pakken indeholder fire sugerør

Leave no Trace Letvægts-Kit

Leave No Trace Letvægts-kit

  • Spork i titanium fra Nordisk (kr. 129): Skal der virkelig spares på vægten, er denne spork et godt bud. Ikke alene fungerer den både som ske og gaffel, men kan også foldes sammen, så den fylder minimalt i oppakningen. Og så vejer den kun 18 gram. Hvis det alligevel ikke er nok med en spork, kan du også købe det sammenfoldelige bestik fra Nordisk hver for sig – både i kniv, gaffel og ske.
  • Foldekop fra STM Sport (kr. 20): Med en vægt på kun 30 gram, er der både vægt og plads at spare med denne klassiske foldekop, der også tåler varme drikke.
  • Tallerken i Titanium fra Nordisk (kr. 299): Tallerkenen her vejer kun sølle 66 gram, men rummer hele 500 ml. Den er samtidig dyb nok til at rumme gryderetter. Et super kompakt (og billigere) alternativ er den sammenklappelige skål fra Sea to Summit (kr. 99). På ture, hvor den står på frysetørret mad, sammenkogte retter og suppe, skal man ikke bruge meget mere end en lille skål, der fylder minimalt i rygsækken.

Se hele vores sortiment af spisegrej og service i webshoppen.