Nyhed! Amok Draumr 3.0 hængekøje

Vi har til foråret 2017 udvidet vores sortiment af hængekøjer ganske gevaldigt. Den måske mest spændende nyhed er Draumr 3.0 fra det lille norske firma Amok. Amok Draumr 3.0 har et utraditionelt design, der giver imponerende komfort, utrolig let opsætning og i det hele taget gør Amok Draumr 3.0 til en af de mest spændende hængekøjer på markedet lige nu. I det følgende gennemgår vi den nyskabende norske hængekøje.paaske_ny_5

Se Amok Draumr 3.0 i webshoppen


Design

Det mest iøjnefaldende ved Amok Draumr 3.0 er designet. Hængekøjen er nærmest lavet "omvendt" af en almindelig hængekøje, således at ophænget er i siderne. Selve hængekøjen er i grundplanet mere eller mindre trapezformet. Ophænget i den ene diagonal giver god stabilitet, mens man kan ligge fladt og komfortabelt i den anden diagonal. Den store fordel ved Amok Draumr 3.0's design er, at man kan ligge helt fladt, hvilket f.eks. giver mulighed for at sove på maven. Hovedenden af hængekøjen kan desuden rejses op ved hjælp af et letbetjent spændesystem, så hængekøjen kan laves om til en komfortabel lænestol, mens man ligger i den. Det samme system bruges også til at justere hvordan man ligger i hængekøjen, så man kan komme til at ligge præcis som man foretrækker. Designet har yderligere den fordel, at man har ganske god opbevaringsplads i siderne af hængekøjen, hvor der også er nogle små, praktiske lommer.

Myggenettet er gemt væk i den ene side af ophænget, og findes hurtigt frem og lynes på. Der er justeringsmuligheder i myggenettet, så man ikke får det i hovedet, hverken når man ligger i køjen eller når man har rejst den op og bruger den som stol.
I bunden af køjen er der lavet en lomme til liggeunderlag, så man kan isolere bunden af hængekøjen. Bemærk at Amok Draumr 3.0 kræver, at man bruger et liggeunderlag! Fordi Amok Draumr 3.0 er designet så man ligger fladt, er det desuden langt mere komfortabelt at bruge liggeunderlag som isolering end i andre hængekøjer, hvor en underquilt vil være en mere oplagt isoleringsmulighed.

Det integrerede ophængssystem gør det let og hurtigt at sætte hængekøjen op og justere den, så man får det rigtige hæng. Der følger også en tarp med, der giver mulighed for fuld beskyttelse mod vind og vejr.

Amok Draumr 3.0's specielle design er udtænkt med henblik på at gøre hængekøjen så brugervenlig og komfortabel som muligt, og det er lykkedes imponerende godt. Det er ikke mange andre hængekøjer hvor det er så enkelt og intuitivt at sætte hængekøje, myggenet og tarp op, og hvor det er så let at justere hvordan man ligger i hængekøjen. Desuden gør den ekstra opbevaringsplads og siddefunktionen, at man har alle de nødvendige ting lige ved hånden, hvilket gør lejrlivet væsentligt mere komfortabelt.

Materialer og specifikationer

Amok Draumr er lavet i et robust 70 denier ripstop nylon. Myggenettet er et fintmasket mesh, der holder både myg og knot ude. Tarpen er lavet i et let, men stærkt 40 denier nylon, der både er udstyret med en PU-coating og en silikonisering, hvilket giver langtidsholdbar og pålidelig vandtæthed. Alle syninger på tarpen er selvfølgelig tapede.

Hængekøjen er dimensioneret til at kunne bære op til 150 kg og sovearealet er 70 x 190 cm. Tarpen er i et asymmetrisk design, der måler 270 cm på tværs og mellem 260 og 330 cm på langs.

Ophænget er kraftige 2,5 mm polyesterslynger, der tørrer hurtigt hvis de bliver våde, og er brede nok til at være skånsomme mod træernes bark.


Se Amok Draumr 3.0 i webshoppen


Vores venner på www.outsite.org har lavet en fin genemgang af Amok Draumr 3.0:

Læs hele anmeldelsen på outsite.org


"I think this hammock is definitely worth the price. The construction and craftsmanship alone are top-tier, but the design and sleep style really make this a stand-out product." - Derek Hansen, The Ultimate Hang

Læs også den amerikanske hængekøje-entusiast Derek Hansens anmeldelse på "The Ultimate Hang"