Nyhed! Fjällräven Singi Down Jacket

Fjällräven har i år lanceret en dunisoleret udgave af den populære Singi Jacket, der er en klassisk skandinavisk friluftsjakke i typisk robust Fjällräven-kvalitet. I det følgende gennemgår vi den nye Singi Down Jacket, der er en varm, robust og stilsikker følgesvend til kolde vinterdage.

Foto: Fjällräven

Foto: Fjällräven

Se Fjällräven Singi Down Jacket til kvinder

Foto: Fjällräven

Foto: Fjällräven

Se Fjällräven Singi Down Jacket til mænd

Materialer

Singi Down Jacket er konstrueret i en blanding af Fjällrävens klassiske G-1000 har forstærkninger i det ekstra kraftige G-1000 Heavy Duty. G-1000 er en blanding af polyester (65%) og bomuld (35 %), hvilket giver en god blanding af bomuldens slidstyrke og komfort og polyesterens lave vægt og hurtigtørrende egenskaber. Materialet er voksbehandlet med en blanding af bivoks og parafin, hvilket gør det kraftigt vandafvisende, giver ekstra slidstyrke og gør det helt vindtæt. G-1000 Heavy Duty er en ekstra kraftig variant af det i forvejen meget slidstærke G-1000, og er tilnærmelsesvis uopslideligt. Materialevalget gør Singi Down Jacket til en meget robust jakke, der vil holde i rigtig, rigtig mange år. Jakken er ikke vandtæt, men voksbehandlingen gør den kraftigt vandafvisende. Desuden er vandtæthed ikke en ubetinget god ting i varme dunjakker. Kroppen afgiver en del fugtig varme, især når vi bevæger os, men også når vi står stille, og når temperaturen udenfor jakken er lav, vil den fugtige varme have tendens til at kondensere på indersiden af ydermaterialet, hvis jakken har et vandtæt yderste lag. En varm dunjakke som Singi Down Jacket vil egne sig klart bedst til temperaturer under frysepunktet, og her er det ofte en fordel, at ydermaterialet ikke er vandtæt, når der er dunfyld i jakken – især når ydermaterialet er så kraftigt vandafvisende som det er tilfældet med G-1000.

Læs mere om G-1000 i udstyrsguiden

Foto: Fjällräven

Foto: Fjällräven

Isoleringen består af gåsedun, med syntetisk isolering i skukdrende og albuerne, der er mere udsatte for slid. Fyldkraften på dunene er 500 cubic inches pr. ounce, hvilket vil sige at en ounce (28,35 g) dun fylder 500 kubik-inches (0,0082 m3). Fyldkraften bestemmer hvor mange gram dun der skal til at lave et lag af en vis tykkelse. Jo højere fyldkraft, jo lettere dun, og jo lettere jakker kan man lave. En fyldkraft på 500 er bestemt ikke i den høje ende, og Singi Down Jacket hører heller ikke til i kategorien letvægtsjakker. Jakken er lavet til at være varm og slidtstærk, hvilket valget af ydermateriale også afspejler. Og når ydermaterialet er kraftigt, er der en vis ræson i at vælge dun med en lavere fyldkraft, fordi de helt lette dun simpelthen er for lette at presse sammen, og ydermaterialets vægt derfor kan være med til at trykke fyldet fladt.

Selvom fyldet altså ikke er det letteste på markedet, er det stadig ligeså let eller lettere end det meste af den syntetiske isolering, der fremstilles, og har desuden alle dunens fordele i forhold til syntetisk isolering: Dun ånder bedre end syntetisk isolering, hvilket gør det oplagt at bruge i en varm jakke, og især i kombination med et åndbart, ikke-vandtæt ydermateriale, der tillader fugten at komme helt ud af jakken. Desuden har dun en helt imponerende lang levetid, hvis man passer det. Kombinationen er G-1000 som ydermateriale og dunisolering gør Singi Down Jacket til en robust og pålidelig jakke, man kan have glæde af i rigtig, rigtig mange år. Fjällräven har lang tradition for at lave gedigne produkter, der kan holde til lidt af hvert i rigtig mange år, og Singi Down Jacket lægger sig i direkte forlængelse af den tradition.

Læs mere om dun i udstyrsguiden

Læs mere om Fjällrävens dunpolitik

Foto: Fjällräven

Foto: Fjällräven

Detaljer

Singi Down Jacket er i et klassisk skandinavisk friluftsdesign. Den store, rummelige hætte har en aftagelig pelskant, der kan foldes frem, så man er fuldstændig beskyttet, hvis man pludselig befinder sig i en mindre snestorm. Pelskanten, der er lavet af syntetisk pels, kan tages af, hvis man foretrækker jakken uden.

Jakken har hele seks rummelige lommer på fronten, to store knaplukkede brystlommer, to lynlåslukkede brystlommer og to store lommer længere nede. der er også en inderlomme og en lynlåslomme på ærmet, så der er masser af mulighde for at holde styr på småting. Hovedlynlåsen kan åbnes begge veje og er beskyttet af en bred klap, der lukker al vind ude.

Jakken har justering i taljen og i bunden og ærmeåbningerne kan justeres med Velcro. Jakken har et klassisk langt snit, der holder dig godt varm i koldt vejr. I det hele taget oser Singi Down Jacket langt væk af at være lavet til barske kolde forhold, og det er i den grad også der, den vil gøre sig bedst.

Foto: Fjällräven

Foto: Fjällräven

Hvad kan den bruges til?

Singi Down Jacket vil være en oplagt vinterjakke til de kolde dage herhjemme, og vil også være velegnet til kolde fjeldture, omend den hurtigt bliver for varm, hvis man får pulsen op. Til en hundeslædeture, på snescooter eller til udendørs arbejde i kolde egne vil den for alvor komme til sin ret. Fordi ydermaterialet er vindtæt og kraftigt vandafvisende, men ikke vandtæt, vil den ikke være egnet til regnvejr, men den vil også hurtigt være for varm, når temperaturen kryber over 0 grader.

Se Fjällräven Singi Down Jacket til kvinder

Se Fjällräven Singi Down Jacket til mænd

Vis alle produkter fra Fjällräven