Nyhed! Nyt udvalg af turmad i Friluftsland.

Til foråret har vi valgt at opgradere vores udvalg af turmad. Vi har desværre måtte sige farvel til Mountain House, men har til gengæld valgt at erstatte det med indtil flere meget fine alternativer! For det første har vi fået et udvalg af frysetørret turmad fra svenske Blå Band, der ligesom Mountain House laver meget velsmagende frysetørrede turretter. Desuden har vi fået to madvarianter fra spanske Forestia: En serie af”self heater”-retter, der varmer sig selv op, og ikke kræver andet end lidt vand til at starte processen, og en serie af færdigretter, der bare kræver opvarmning. Endelig har vi fået fire varianter af ”beef jerky” fra estiske Linnamäe. I det følgende kan du læse mere om nyhederne på Friluftslands menukort. Velbekomme!

  • Blå Band: Frysetørret turmad som vi kender det, fra svenske Blå Band. Velsmagende mad, fornuftige portioner, og kommer i mindre poser, der har åbningen på den lange led, så de er lettere at spise af med en almindelig ske. 5 varianter: Vildmarksgryde med ris, gullasch, pasta bolognese, Skinnarmos pasta carbonara, indisk kyllingegryde
  • Forestia turmad: Vakuumpakkede og langtidsholdbare færdigretter fra spanske Forestia. Kræver bare opvarmning. Tænk på det som gourmet-udgaven af dåsemad, i en indpakning, der er noget lettere at bære omkring. 4 varianter: Minty Lamb Casserole, Chili Con Carne, Chicken Madras og Beef Stroganoff.
  • Forestia ”self heater”-turmad: Samme smagsvarianter og samme koncept som de ”almindelige” Forestia-retter, men i en smart pakke, der opvarmer sig selv, så man ikke behøver medbringe kogegrej. Praktisk som hurtigt, velsmagende måltid på kortere ture – f.eks. som varm frokost på jagt eller fisketur.
  • Beeflink Wild Jerky: Fire smagsvarianter af tørret kød fra estiske Linnamäe: Elg, vildsvin, hjort og okse. 100 g tørret kød svarer energimæssigt til 350 g frisk kød. Geniale som proteinrige snacks på turen, eller som supplement til aftensmaden.

Se al mad og drikke i webshoppen

Du kan læse mere om de nye madvarianter i det følgende:


Blå Band: Svenske Blå Band startede i 50’erne med at lave færdigretter som supper og saucer, og er siden blevet allemandseje i hjemlandet. Deres ”Outdoor”-serie tager den erfaring, de har med at putte supper og saucer på pulverform, med sig til turmads-markedet. Blå Bands turmad hører til i den velsmagende ende af turmad-skalaen, og har i vores sortiment taget over fra Mountain House. Blå Bands turretter koster 69 kr og indeholder ca. 650 kcal pr. portion færdig mad, hvilket er en ganske rimelig pris for en fin portion til en voksen efter en dag på tur. Hører man til de sultne kan det, som det stort set altid er tilfældet, anbefales at spæde til med lidt ekstra ris, pasta eller kartoffelmos, eller bare sørge for at have lidt snacks til efter hovedmåltidet. Blå Bands færdigretter kan tilberedes direkte i posen, der er lavet med åbningen på den lange led, så den er lettere at spise af med en almindelig ske eller spork. Det sidste må siges at være en ekstremt simpel løsning på et klassisk problem: Bøvlet med at sidde og rode rundt med fingrene halvt nede i retten for at få de sidste skefulde op af posen.

Bla-Band

Se alle produkter fra Blå Band i webshoppen


Forestia: Forestia er startet af spanske Jomipsa Group, der har mange års erfaring med at levere madrationer og -løsninger til nødhjælpsarbejde overalt i verden. Den erfaring har de taget med sig over i deres lille outdoor-projekt Forestia, der skiller sig noget ud fra den turmad, vi normalt sælger i Friluftsland, idet maden ikke er frysetørret, men blot vakuumpakket. Det betyder at Forestias mad har noget kortere holdbarhed end de frysetørrede retter, og vejer noget mere i forhold til energiindholdet, da der er væske i. Men det betyder også, at man får rigtig mad, og ikke behøver tilsætte vand. Retten skal bare varmes op i en gryde, og så er den klar. Som det er skrevet tidligere, kan man betragte Forestia-retterne som "gourmet-dåsemad" i en indpakning, der er noget mere praktisk på tur. Forestias retter koster 89 kr, og indeholder mellem 350 og 470 kcal. pr. portion. De er lavet uden konserveringsmidler og kunstige farvestoffer, men kan alligevel holde sig i 18 måneder efter produktion. Skal man på en kortere tur, f.eks. en weekendtur, kan Forestias retter være et godt bud på en luksushovedret lørdag aften – evt. sammen med et glas vin! På rigtig lange vandreture, vil det være mere hensigtsmæssigt at medbringe frysetørret mad, da det vejer noget mindre.

Forestia

Forestia Self Heater: Self heater-varianterne fra Forestia koster 89 kr. I videoen herunder kan du se, hvordan self heater-konceptet fungerer:

Se alle produkter fra Forestia i webshoppen


Beeflink Wild Jerky: Beeflink Wild Jerky er fremstillet af Linnamäe, der er Estlands største producent og distributør af vildtkød. 3 af deres 4 beef jerky-varianter er vildtkød, der er købt af lokale estiske jægere og skudt i estiske skove. Det betyder selvfølgelig at kødet er 100 % naturligt. Undtagelsen fra vildtkødet er oksekøds-varianten, men også her kommer kødet fra lokale bønder. Kødet i ”Wild Jerky”-produkterne er tørret ind til ca. 30 % af den oprindelige masse. Til hver 100 g jerky er der brugt ca. 350 g kød, og energien fra dette er bevaret. Det giver et produkt med et lavt fedtindhold og praktisk talt uden kulhydrater, men til gengæld med et meget højt proteinindhold. Dette gør Beeflink Wild Jerky til et oplagt supplement til tur-kosten – enten som snack eller tilsat aftensmaden. Prisen er på 39 eller 49 kr (efter variant) for en pose Wild Jerky (40 g).

Wild-Jerky

Se alle Wild Jerky-produkter i webshoppen