Nyhed! Smartwool Intraknit – merinould og moderne teknologi i skøn forening!

Et godt inderste lag, der regulerer temperatur og fugt, og ubesværet følger kroppens mindste bevægelser er guld værd til aktiv brug i koldt vejr. Der findes allerede rigtig mange gode og funktionelle materialer og produkter, men jagten på det ultimative inderlag fortsætter ufortrødent. Til efteråret lancerer Smartwool deres bud fremtidens inderlag: Intraknit. I det følgende gennemgår vi den spændende nyhed fra de amerikanske merinould-eksperter.

Smartwool Intraknit - avancerede, tekniske inderlag til aktiv brug i koldt vejr

Intraknit er Smartwools mest avancerede baselayer-kollektion til dato, og er resultatet af 10 års produktudvikling. Ideen med Intraknit var fra starten at skabe det bedst mulige inderlag til aktiv brug i koldt vejr - og for at nå det mål, har Smartwools designere måttet trække på al den erfaring, firmaet har opbygget i løbet af de sidste 25 år, samt den nyeste teknologi. Og resultatet er ganske enkelt imponerende.

Se Smartwool Intraknit i webshoppen

Se hele vores udvalg af merinould fra Smartwool

Materiale

Intraknit-kollektionen består af inderlag i to tykkelser - 200 g/m2 og 250 g/m2. Det to tykkelser er skabt med lidt forskellig brug for øje, og derfor er materialerne også forskellige.

De tynde version (Intraknit 200) er tiltænkt højintens brug, så her er svedtransport og kort tørretid i højsædet. Derfor har Smartwool valgt at bruge en kombination af merinould, polyester og elastan (hhv. 53 %, 45 % og 2 %). Kombinationen af merinould og polyester giver en god blanding af de to materialers egenskaber: Ulden sikrer varme og god fugtregulering, mens polyesteren sikrer bedre svedtransport og kort tørretid. Elastanen giver ekstra god strækbarhed, hvilket sikrer optimal pasform og bevægelsesfrihed.

Den tykke version (250 g/m2) er skabt til at give maksimal varme og komfort i koldt vejr, og er  i 100 % merinould. Den vil ikke være helt så svedtransporterende og hurtigtørrende som den tyndere version, men vil til gengæld håndtere fugt helt suverænt, og give maksimal varme og minimale lugtgener. Det gør den oplagt til lange dage med lidt mere moderat intensitet i kolde, barske omgivelser.

Intraknit - avanceret 3D-strikketeknik

Det mest spændende ved Intraknit-serien er den nyskabende 3D-strikketeknik, der er benyttet. Teknikken giver Smartwool mulighed for at variere tykkelsen, tætheden og teksturen under strikkeprocessen. Det giver designerne helt frie tøjler til at lave forstærkninger, ventilationszoner og områder med ekstra isolering, uden at skulle klippe og sy i forskellige metervarer. Det minder på mange måder om den måde Smartwools uldsokker er lavet, men det er første gang den teknologi er blevet skaleret op til bukse- og trøjeniveau.

Færre syninger = mindre slid

Muligheden for at lave sømløse overgange mellem forskellige materialer har to klare fordele: For det første minimerer det antallet af syninger, hvilket giver blødere, lettere og smidigere beklædning. Syninger er også altid en slidzone og et potentielt  svagt punkt i konstruktionen, så færre syninger betyder også mindre slid og potentielt længere produktlevetid.

Bedre materialeudnyttelse = mere bæredygtig produktion

For det andet giver det markant mindre restmateriale i produktionen, da de stykker, de færdige trøjer og bukser sammensættes af, skabes i strikkemaskinen, og ikke skal klippes ud af store ruller ensartet metervare. Det gør en kæmpe forskel, set fra et bæredygtighedsperspektiv, at reducere mængden af restmateriale i produktionen.

Gennemtænkt design, der optimerer komfort, slidstyrke og bevægelsesfrihed

Den avancerede strikketeknik har givet designerne muligheder for at sammensætte Intraknit, så de enkelte kropsdeles funktion og behov bliver tilgodeset. det har de gjort på følgenden måde:

  • Ventilationszoner i et mere åbent mesh-materiale på de steder, hvor vi har tendens til at svede mest (f.eks. under armene og på ryggen) sørger for maksimal temperaturregulering og udluftning når pulsen er høj. Ventilationszonerne er placeret lidt forskelligt på dame- og herremodellerne, for at tilgodese de biologiske forskelle på mænd og kvinder.
  • Ribstrik omkring leddene og i afslutningerne sikrer maksimal bevægelsesfrihed og optimal pasform, uden at tøjet kommer til at "pose" efter længere tids brug. Ribstrikzonerne give desuden ekstra slidstyrke. De er placeret i ærme- og benafslutnignerne, samt på knæ og albuer.
  • Ekstra isolering på udsatte steder giver ekstra varme. Den tykke version (Intraknit 250) har "loop-strikkede" områder på de steder, der har brug for ekstra varme - f.eks. over brystet. De loop-strikkede områder er tykkere og binder mere varm luft, men vægten på metervaren er den samme - 250 g/m2.

Hvem kan bruge Smartwool Intraknit

Smartwool Intraknit er skabt til at være alsidigt og multifunktionelt. Det er tiltænkt al slags aktiv brug, og vil være lige velegnet til vandreture på fjeldet, vinterløbeture i skoven, alpinklatring og bjergbestigning, skitouring, langrend, alpint skiløb, isklatring, havkajak... Kort sagt: al udendørs aktivitet, der kræver et godt base layer, praktisk talt hele året.

Den tykke version - Intraknit 250 - vil være bedst egnet til koldt vejr, og er oplagt som inderste lag i vinterhalvåret, men vil også kunne bruges som mellemlag uden på en T-shirt i sommerhalvåret. Fordi materialet er 100 % uld, vil det især være velegnet til alnge dage med middelhøj intensitet, hvor du vil få det optimale ud af uldens gode temperaturregulerende egenskaber og suveræne komfort.

Den tynde version vil være oplagt som inderste lag på alt andet end de helt varme sommerture - og polyesterindholdet gør det særligt oplagt til højintense aktiviteter, hvor du ikke kan undgå at komme til at svede.

Se Smartwool Intraknit i webshoppen

Se hele vores udvalg af merinould fra Smartwool