Nyhed! The North Face Apex Flex GTX 2.0 – opdatering af den geniale allroundskaljakke

The North Face lancerede sidste år Apex Flex GTX, der er en blød og komfortabel skaljakke, der er lige velegnet til grå dag med heldagsregn herhjemme som til en pludselig skylle på en vandretur. Formålet med Apex Flex GTX var at skabe en slidstærk og åndbar 3-lags skaljakke, der føltes lige så blød og behagelig som en softshell, og ikke kostede en formue. Det lykkedes sådan set rigtig godt, men The North Face var alligevel ikke helt tilfredse. I år har de derfor opdateret Apex Flex, der er blevet lettere, blødere og endnu mere komfortabel. I det følgende gennemgår vi den nye Apex Flex GTX 2.0.


Se The North Face Apex Flex GTX 2.0 Jacket i Webshoppen


Se hele vores store udvalg af vandtætte jakker til kvinder


Se hele vores store udvalg af vandtætte jakker til mænd


 

Materialer og konstruktion

Det, der for alvor adskiller Apex Flex GTX 2.0 fra andre skaljakker, er materialets bløde og behagelige fornemmelse.  Og hemmeligheden bag den bløde fornemmelse ligger i de to lag, der udgør hhv. inder- og ydersiden af den vandtætte 3-lags-konstruktion. Indersiden af jakken er i et blødt og strækbart nylonmateriale, et såkaldt "circle knit", der bedst kan sammenlignes med et par kraftige strømpebukser. Ydersiden er en strækbar og slidstærk blanding af nylon og elastan med en afdæmpet, mat overflade. Mellem de to bløde, strækbare lag sidder den vandtætte og åndbare GORE-TEX-membran, der sørger for at jakken er tæt i al slags vejr, samt at man kan komme af med overskudsvarme når pulsen kommer op. GORE-TEX-membranen er blød, let og enormt strækbar, men fordi den oftest kombineres med stive og ikke-strækbare nylonmaterialer, associerer de fleste GORE-TEX-jakker med en stiv, knitrende fornemmelse. Det er altså det, The North Face Apex Flex GTX 2.0 gør op med, ved at kombinere GORE-TEX-membranen med bløde, softshell-lignende materialer. Slutresultatet er en jakke, der føles mere som en kraftig softshell end en hardshell, men som samtidig er fuldstændig vind- og vandtæt. Det nye, i forhold til første generation af Appex Flex, er at ydermaterialet er blevet lettere og blødere, hvilket gør Apex Flex GTX 2.0 endnu mere behagelig end sin forgænger.

 

Design og detaljer

The North Face Apex Flex GTX har et enkelt og klassisk design, der i kombination med det matte ydermateriale giver en elegant jakke, der passer lige godt i byen og i skoven eller på fjeldet. Jakken kommer både i en iøjnefaldende to-farvet version og en afdæmpet ensfarvet. Pasformen er slank, men med god bevægelsesfrihed, blandt andet takket være det strækbare materiale. Bag det pæne ydre og den behagelige fornemmelse, gemmer der sig desuden en jakke, der er udstyret med alle de detaljer, man kan forvente af en teknisk skaljakke:

  • Hætten kan justeres, så den både giver fuld beskyttelse og følger hovedets bevægelser.
  • Der er ventilationslynlåse under armene, så man kan komme af med overskudsvarme, når pulsen stiger.
  • To håndlommer og en enkelt brystlomme med lynlås holder styr på småting og værdigenstande.
  • Frontåbningen og brystlommen er udstyret med vandafvisende YKK-lynlåse.
  • Indsnøring i livet og velcrojustering i håndleddet giver mulighed for at lukke helt af for vind og vejr, når uvejret for alvor tager fat.

Kombinationen af et afslappet, klassisk look, et blødt og behageligt materiale og en slidstærk og fuldstændig vind- og vandtæt 3-lagskonstruktion gør Apex Flex GTX 2.0 Jacket til en ekstremt alsidig jakke, der både vil kunne bruges til hverdag året rundt, på sommervandreturen og på skituren. Med andre ord mere eller mindre hvor som helst, når som helst! Og så koster jakken kun 2299 kr. Jakken er blevet et par hundrede kroner dyrere i forhold til første generation, men man får altså også en både blødere og lettere jakke - og prisen er stadig imponerende lav for en alsidig 3-lags GORE-TEX-jakke.

Foto: The North Face

Hvem kan bruge den?

Apex Flex GTX 2.0 Jacket er skabt som allround-skaljakke til hverdag og tur. Den vil være oplagt til alle, der leder efter en pæn, holdbar og pålidelig skaljakke til hverdagsbrug, og som også vil kunne bruge jakken på tur de uger om året, hvor det er relevant. Jakken er både stærk nok til, at den kan holde til det meste, og let og kompakt nok til, at man kan finde plads til den i rygsækken på de fleste ture.  Og så vil den være væsentlig mere komfortabel en stort set alle andre skaljakker, hvis man bare bruger den til hverdag. Man får med andre ord imponerende meget jakke for pengene!

Leder man efter en specialiseret jakke til en bestemt type friluftsbrug, vil der i mange tilfælde være jakker, der er mere oplagte – enten fordi de er lettere, stærkere eller har specifikke features, der kan være relevante til nogle aktiviteter. F.eks. vil en hætte, der er stor nok til at gå ud over en hjelm, være en fordel, hvis man kigger efter en klatre- eller skispecifik skaljakke. Og man kan også få lettere skaljakker, hvis man er gram counter, og leder efter en skaljakke, der fylder og vejer minimalt og er villig til at gå på kompromis med komfort og slidstyrke.

Som det næsten altid er tilfældet med allround-produkter, er The North Face Apex Flex GTX 2.0 Jacket ikke den ultimative jakke til det hele. Den er til gengæld en ekstremt meget alsidig jakke, der vil gøre det rigtig godt til langt det meste. Til hverdags- og fritidsbrug i det uforudsigelige danske vejr er den nærmest uovertruffent komfortabel, og den vil også være et rigtig godt valg på f.eks. sommerens vandretur på fjeldet eller den årlige skitur. Det er i det hele taget svært at finde en jakke, der kan matche Apex Flex GTX Jacket på komfort, alsidighed og pris, og det gør  den til et meget stærkt bud på en moderne skaljakke til lidt af det hele.

Foto: The North Face


Se The North Face Apex Flex GTX 2.0 Jacket i Webshoppen


Se hele vores store udvalg af vandtætte jakker til kvinder


Se hele vores store udvalg af vandtætte jakker til mænd