En god vind- og vandtæt jakke er praktisk, og noget nær uundværlig i et land som Danmark, men vandtætte jakker er ikke nødvendigvis kendt for at være hverken pæne eller behagelige. Det forsøger The North Face at lave om på med den nye Apex Flex GTX Jacket, der er noget så usædvanligt som en blød og behagelig jakke, der er fuldstændig vind- og vandtæt. Du får den komplette vejrbeskyttelse fra en GORE-TEX-membran og tapede syninger, men i en jakke med et strækbart materiale og en blød og behagelig inderside, der føles som en softshell. Og så koster den kun 1899 kr! I det følgende gennemgår vi den nye Apex Flex GTX Jacket fra The North Face.


Se The North Face Apex Flex GTX Jacket i WebshoppenMaterialer og konstruktion

Hemmeligheden bag jakkens bløde og behagelige fornemmelse ligger i de to lag, der udgør hhv. inder- og ydersiden af den vandtætte 3-lags-konstruktion. Indersiden er i et blødt og strækbart nylonmateriale, et såkaldt “circle knit”, der bedst kan sammenlignes med et par kraftige strømpebukser. Ydersiden er en strækbar og slidstærk blanding af nylon og elastan med en afdæmpet, mat overflade. I midten sidder den vandtætte og åndbare GORE-TEX-membran, der sørger for at jakken er fuldstændig vind- og vandtæt, samt at man kan komme af med overskudsvarme når pulsen kommer op. GORE-TEX-membranen er naturligt strækbar, men fordi den oftest kombineres med stive og ikke-strækbare nylonmaterialer, associerer de fleste GORE-TEX-jakker med en stiv, knitrende fornemmelse. I Apex Flex GTX Jacket har The North Face og Gore valgt at kombinere GORE-TEX-membranen med mere softshell-lignende materialer, og derfor føles jakken mere som en kraftig softshell end en hardshell, til trods for at den er fuldstændig vandtæt.

36660001_1_web
The North Face Women’s Apex Flex GTX Jacket. 1899,-. Foto: The North Face
36661016_1_web
The North Face Men’s Apex Flex GTX Jacket. 1899,-. Foto: The North Face

Design og detaljer

The North Face Apex Flex GTX har et enkelt og klassisk design, der i kombination med det matte ydermateriale giver en elegant jakke, der passer lige godt i byen og i skoven eller på fjeldet. Pasformen er slank, men med god bevægelsesfrihed, blandt andet takket være det strækbare materiale. Jakken er bag det pæne ydre og den behagelige fornemmelse, udstyret med alle de detaljer, man kan forvente af en teknisk skaljakke:

  • Hætten kan justeres, så den både giver fuld beskyttelse og følger hovedets bevægelser.
  • Der er ventilationslynlåse under armene, så man kan komme af med overskudsvarme, når pulsen stiger.
  • To håndlommer og en enkelt brystlomme med lynlås holder styr på småting og værdigenstande. På damemodellen er brystlommen skiftet ud med en lille lynlåslomme på venstre ærme.
  • Frontåbningen og brystlommen er udstyret med vandafvisende YKK-lynlåse.
  • Indsnøring i livet og velcrojustering i håndleddet giver mulighed for at lukke helt af for vind og vejr, når uvejret for alvor tager fat.

Kombinationen af et afslappet, klassisk look, et blødt og behageligt materiale og en slidstærk og fuldstændig vind- og vandtæt 3-lagskonstruktion gør Apex Flex GTX Jacket til en ekstremt alsidig jakke, der både vil kunne bruges til hverdag året rundt, på sommervandreturen og på skituren. Med andre ord mere eller mindre hvor som helst, når som helst! Og så koster jakken kun 1899 kr, hvilket nærmest er uhørt lidt for en 3-lags-GORE-TEX-jakke.

2017A_138_web
Foto: The North Face

Hvem kan bruge den?

Apex Flex GTX Jacket er skabt som allround-skaljakke til hverdag og tur. Den vil være oplagt til alle, der leder efter en pæn, holdbar og pålidelig skaljakke til hverdagsbrug, og som også vil kunne bruge jakken på tur de uger om året, hvor det er relevant. Jakken er både stærk nok til, at den kan holde til det meste, let og kompakt nok til, at man kan finde plads til den i rygsækken på de fleste ture, og væsentlig mere komfortabel en stort set alle andre skaljakker, hvis man bare bruger den til hverdag. Man får så at sige imponerende meget jakke for pengene!

Leder man efter en specialiseret jakke til en bestemt type friluftsbrug, vil der i mange tilfælde være jakker, der er mere oplagte – enten fordi de er lettere, stærkere eller har specifikke features, der kan være relevante til nogle aktiviteter. F.eks. vil en hætte, der er stor nok til at gå ud over en hjelm, være en fordel, hvis man kigger efter en klatre- eller skispecifik skaljakke, mens man kan få lettere skaljakker, hvis man er gram counter, og leder efter en skaljakke, der fylder og vejer minimalt og er villig til at gå på kompromis med komfort og slidstyrke.

Som det næsten altid er tilfældet med allround-produkter, er The North Face Apex Flex GTX Jacket ikke den ultimative jakke til det hele, men når det er sagt, er det en meget alsidig jakke, der vil gøre det rigtig godt til langt det meste. Til hverdags- og fritidsbrug i det uforudsigelige danske vejr, sommerens vandretur på fjeldet og den årlige skitur, er det svært at finde en jakke, der kan matche Apex Flex GTX Jacket på komfort og pris, og det gør  den til et meget stærkt bud på en moderne skaljakke til lidt af det hele.


Se The North Face Apex Flex GTX Jacket i Webshoppen


2017A_132_web
Foto: The North Face