Der er noget helt særligt ved at sidde rundt om et knitrende bål i den kølige aftenluft og nyde en middag, der er lavet henover oven ild. Her får du opskriften på en lækker risotto – og en hyggelig aften!

Risotto med svampe over bål

🍽️ Antal: 6 personer
⏱️ Tid: 1 time

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 2 dl hvidvin
  • 700 g svampe, f.eks. champignoner eller østershatte
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g risotto ris
  • 13 dl grøntsagsbouillon
  • 150 g parmesan
  • Salt og peber
  • Persille
  • Brød
  • Eventuelt grønsager, f.eks. squash eller aubergine, stegt ved siden af

Sådan gør du

  1. Rens og skær svampe ud i mindre stykker og finhak løgene.
  2. Smelt smørret i en gryde, og steg løgene ved kraftig varme over bålet.
  3. Når løgene er klare og bløde, tilsæt svampene og steg videre ved kraftig varme, indtil svampene har fået farve.
  4. Tilsæt ris og svits i yderligere 1 min.
  5. Tilsæt hvidvinen og lad det hele koge op, så alkoholen fordamper.
  6. Hæld bouillonen i gryden og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 25 min. eller til risene er møre.
  7. Tilføj efterfølgende parmesan, salt og peber i risottoen, og smag til.
  8. Steg eventuelt nogle ekstra grøntsager over bålet.
  9. Anret risottoen på tallerkner og pynt med ekstra parmesan og persille. Servér med brød.