Der er noget helt særligt ved at sidde rundt om et knitrende bål i den kølige aftenluft og nyde en middag, der er lavet henover oven ild. Her får du opskriften på en lækker risotto – og en hyggelig aften!
Risotto med svampe over bål
🍽️ Antal: 6 personer
⏱️ Tid: 1 time
Ingredienser
- 50 g smør
- 2 dl hvidvin
- 700 g svampe, f.eks. champignoner eller østershatte
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 500 g risotto ris
- 13 dl grøntsagsbouillon
- 150 g parmesan
- Salt og peber
- Persille
- Brød
- Eventuelt grønsager, f.eks. squash eller aubergine, stegt ved siden af
Sådan gør du
- Rens og skær svampe ud i mindre stykker og finhak løgene.
- Smelt smørret i en gryde, og steg løgene ved kraftig varme over bålet.
- Når løgene er klare og bløde, tilsæt svampene og steg videre ved kraftig varme, indtil svampene har fået farve.
- Tilsæt ris og svits i yderligere 1 min.
- Tilsæt hvidvinen og lad det hele koge op, så alkoholen fordamper.
- Hæld bouillonen i gryden og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 25 min. eller til risene er møre.
- Tilføj efterfølgende parmesan, salt og peber i risottoen, og smag til.
- Steg eventuelt nogle ekstra grøntsager over bålet.
- Anret risottoen på tallerkner og pynt med ekstra parmesan og persille. Servér med brød.