Arcane og Archeon er to produktserier fra Osprey, med bæredygtighed, genbrugsmaterialer og lang produktlevetid i højsædet. Arcane-serien består af praktiske hverdagsrygsække og -tasker henvendt til en aktiv livsstil, hvor funktionalitet, stil og bæredygtighed er vigtige parametre. Archeon-serien er de amerikanske rygsæk-eksperters seneste tilføjelse til deres i forvejen imponerende kollektion af velkonstruerede vandrerygsække. Fælles for begge serier er, at der er særlig fokus på essentialisme. Vi kigger nærmere på de spændende nyheder, der forhandles eksklusivt i Friluftsland i Danmark!


Når bæredygtighed og essentialisme går hånd i hånd

Bæredygtig produktion og essentialistisk design er de primære drivkræfter bag Ospreys nye Archeon- og Arcane-rygsække. Osprey har sat sig for at nogle producere robuste, velsiddende tasker- og rygsække med et minimalt miljøaftryk og en lang levetid. Designet er enkelt og afdæmpet med fokus på de essentielle funktioner, bæredygtige materialer og langtidsholdbare løsninger.

Med Arcane og Archeon, har Osprey haft særlig fokus på brug af slidstærke, genanvendte materialer, fluorcarbonfri imprægnering og langtidsholdbare, robuste metalkomponenter, der reducerer brugen af plastik, samt minimerer behovet for at skulle reparere eller erstatte udsatte dele som spænder og lynlåse.

Se Osprey Arcane & Archeon-serierne i webshoppen

Osprey Arcane Tote Pack
Osprey Arcane Tote Pack

Bæredygtighed

Bæredygtighedsaspektet kommer tydeligst til udtryk i materialevalget: I Arcane-serien, der består af robuste, alsidige hverdagstasker, har Osprey brugt et slidstærkt, 100 % genbrugt 550-denier polyester-materiale, der er “up-cycled” fra forbrugsaffald. I Archeon-serien er der blevet anvendt et endnu stærkere 100 % genbrugt 1880-denier (!) nylon-kanvas, der er skabt til at holde til praktisk talt hvad som helst! Fælles for begge serier er, at den DWR-behandling, der sørger for at gøre taskerne og rygsækkene endnu mere vandresistente, er fuldstændig fluorcarbon-fri.

Et andet vigtigt aspekt af bæredygtig produktion, der er tænkt ind i både design og materialer er levetid. De sædvanlige plastik-spænder er blevet skiftet ud med slidstærke, aluminiumsspænder, der godt nok vejer mere, men til gengæld kan holde til hårdere brug uden at knække. Det reducerer nødvendigheden for reparation eller udskiftning af spænderne – samtidig med at det giver taskerne et råt, rustikt look, der går godt i spænd med det klassiske design og de robuste materialer. Der er også blevet brugt større og stærkere YKK-lynlåse end sædvanligt, hvilket er særligt positivt, da det er en af de mest udsatte dele af rygsækken og en af de hyppigste årsager til reparationer.

I Arcane & Archeon er der fokus på de essentielle og allervigtigste detaljer
I Arcane & Archeon er der fokus på de essentielle detaljer

Essentialistisk design

Osprey er et af verdens førende outdoor-brands og det er næsten umuligt ikke at støde på en rygsæk med den karakterisktiske, stiliserede fiskeørn – uanset hvilket verdenshjørne, du opsøger. Dette skyldes den gode pasform og bærekomfort, samt det praktiske, funktionelle design, der har været Ospreys kendetegn siden opstarten i 1974. De har til gengæld aldrig været kendt for udpræget minimalistisk design, hvilket hurtigt kan ses på de mange remme, løkker og andre tekniske firnurligheder, der er så karakteristiske for Ospreys rygsække. Det gør Arcane- og Archeon-rygsækkene op med!

I stedet for at gå efter rendyrket “minimalisme”, går Osprey efter den mere rundhåndede “essentialisme”. Det indebærer, at de har skåret designet ind til benet og strippet taskerne og rygsækkene for alt andet, end hvad Osprey mener er de allermest essentielle funktioner. Det giver Arcane og Archeon har et enkelt, overskueligt og afdæmpet design, der stadig er pakket med alle de nødvendige detaljer og funktioner.


Archeon

Archeon-serien er henvendt til vandrere, der sørger en robust, støttende og velsiddende rygsæk, der bærer godt selvom læsset er i den tungere ende af skalaen – og som kan holde til hård brug. Selvom der er fokus på de essentielle designelementer, og udseendet er enelt og klassisk, er Archeon-rygsækkene fuldblods vandrerygsække. Bæresystemet er Ospreys justerbare Airscape-system, der sidder tæt på ryggen og giver en god vægtfordeling, mens det tillader luftgennemstrømning og giver en god ventilation. Udover det, finder du en række velkendte funktioner, som fæster til isøkser og vandrestave, loops til liggeunderlag (kun på 70 L-modellen), hoftebæltelommer, sidelommer og kompressionsremme i sidderne. Det enkle design ledsages af afdæmpede farvetoner, der giver rygsækkene et roligt udtryk og en tidløs æstetik.

Mens de større størrelser (70/65 og 45 liter) er rendyrkede vandrerygsække, afviger 25 liter-versionen en smule i type og design. Bæresystemet er stadig Airscape, men hoftebæltet er lettere og mindre, mens åbningen er en rulletop-åbning, der gør det lettere at komme ud og ind af rygsækken. 25-liter versionen bevæger sig mere i retning af hverdags- og rejserygsæk, men vil stadig være oplagt til spontane dagsture og vandreture med mindre, lettere oppakning.

Se Osprey Arcane & Archeon-serierne i webshoppen


Arcane

Arcane-serien henvender sig til dem, der lever en aktiv livsstil og søger enkle, brugbare løsninger i hverdagen. Med Arcane har Osprey forsøgt at designe efter hvad der er praktisk i hverdagen. Taskerne er bl.a. udstyret med beskyttende rum til computer og tablets, flere små rum til at organisere dine ejendele og udvendige lommer til ekstra obevaring.

Arcane-serien består af forskellie typer tasker: Arcane Day (small og large), Arcane Brief og Arcane Tote Pack. Arcane Day er en klassisk hverdagsrygsæk til studie- og arbejdsbrug, der også sagtens kan bruges til en dagstur i skoven eller på stranden. Arcane Tote Pack er lidt i stil med Arcane Day, udover, at den også kan bæres som net. Arcane Brief er en dedikeret studie- og arbejdstaske, der både kan bæres i hånden og over skulderen.

Udtrykket er enkelt, farverne er afdæmpede og æstetik og funktionalitet går hånd i hånd.

Se Osprey Arcane & Archeon-serierne i webshoppen