Det er ikke svært at vokse Fjällräven bukser i G-1000, men det kan være godt lige at sætte sig ind i, hvordan det gøres for at opnå den bedste effekt. Vi guider her til, hvordan du vokser G-1000. Dermed opnår du øget slidstyrke samt gør stoffet vandafvisende og mere vindtæt.

Der er en grund til, at Fjällräven er kendt for sit geniale G-1000 materiale. Først og fremmest er det et slidstærkt og åndbart materiale, der passer til mange former for aktivt udeliv. For det andet kan G-1000 også vokses med Greenland Wax. Voksen gør stoffet vandafvisende, mere vindtæt samt sikrer en endnu længere levetid, da Greenland Wax også øger slidstyrken.

Greenland Wax kan bruges på alle G-1000 varianter, pånær G-1000 Air. Uanset om det er et par bukser eller en jakke, kan du påføre et eller flere lag voks afhængig af den ønskede effekt. Det kan også være en fordel at give flere lag de specifikke steder, hvor du ønsker øget slidstyrke eller endnu mere vandafvisning. Det kan på dine Fjällräven bukser være på lår, knæ og bagdel. På din jakke kan det være på skuldrene, hvor rygsækstropperne slider på jakken.

Langt de fleste G-1000 modeller er vokset, når du køber dem. Dog slides voksen af efter nogle vaske og ved jævnlig brug. Det er derfor nemt at gøre G-1000 mere åndbart i de varme sommermåneder. Det kræver blot et par ture i vaskemaskinen. På samme måde er det let at gøre bukser eller jakker mere vindtætte og vandafvisende i den køligere og våde del af året.

Guide til G-1000

Guide til at vokse Fjällräven bukser i G-1000

Vi giver her en step-by-step guide til at vokse Fjällräven bukser (eller jakke) i G-1000, når voksen trænger til at blive frisket op, eller du skal på tur til våde og vindfyldte steder.

Det skal du bruge:

 • Greenland Wax
 • Strygejern
 • Strygebræt eller anden jævn overfade, der kan tåle varme
 • Evt. hårtørrer
 1. Læg bukserne fladt, tag din Greenland Wax og stryg den over bukserne i jævne strøg. Sørg for at komme godt rundt i kanterne. Giv også kun et tyndt lag. Det er langt bedre at give flere tynde lag end ét tykt, såfremt du ønsker bukserne endnu mere vandafvisende og vindtætte. Giv kun voks de steder, hvor materialet er i G-1000. På flere bukser er der også paneler i stretch, og de skal selvfølgelig ikke have voks.

  Vokse Fjällräven bukser i G-1000
  Først stryges voksen over bukserne i jævne strøg.
 2. Sæt strygejernet på lav til medium varme. Voksen smelter ved mellem 55-60 grader, så det er en god idé ikke at sætte temperaturen på strygejernet varmere end det. Bruger du et dampstrygejern, skal du slå dampen fra. Hvis du har et gammelt strygejern uden damphuller eller et rejsestrygejern, kan du med fordel også bruge det. Husk at tørre strygejernet af for voks bagefter, hvis du også bruger strygejernet til anden beklædning.
 3. Stryg over voksen – igen i jævne tag. Det er nemt at se, hvor du er kommet til, da voksen smelter ind i stoffet ved kontakt med strygejernet.

  Vokse Fjällräven bukser
  Voksen smeltes ind i stoffet vha. et strygejern.
 4. Ved lommer, syninger og knapper kan du med fordel bruge en føntørrer til at smelte voksen ind i stoffet på, da det her kan være svært at komme til med et strygejern. Du kan også vælge at bruge en føntørrer over det hele, men dette vil tage længere tid. Har du tålmodigheden, er det dog en ligeså fin løsning som med strygejernet, men det er sværere at kontrollere temperaturen. Voksen må ikke blive så varm, at den bliver for flydende.
 5. Gentag processen om nødvendigt. Det kan også være en fordel at give ekstra lag på de steder, der er mest udsatte for regn og slid.

Se også videoen på vores YouTube-kanal, hvor vi viser, hvordan man vokser et par Fjällräven bukser.

Klar til vind og vejr med Greenland Wax

Nu er dine Fjällräven bukser (eller din jakke) klar til både vind og vejr. Imprægnering med Greenland Wax er en smart og mere bæredygtig metode til at gøre dine bukser eller jakke mere modstandsdygtige overfor vind, vejr og slitage. Men husk på, at voksen gør stoffet vandafvisende – ikke vandtæt.

Oplever du skjolder på dine bukser, kan det være fordi, at du ikke har fået smeltet voksen ordentligt ind i stoffet. Men giver du jævnligt dine beklædningsgenstande i G-1000 en omgang voks, bliver det hurtigt rutine. Med tiden finder du ud af, hvordan du bedst gør det, når du skal vokse Fjällräven bukser eller jakke i G-1000.

Læs mere om G-1000 på Fjällrävens egen hjemmeside.