Silky er et mærke, der udelukkende specialiserer sig at producere save, og har gjort det siden mærket blev grundlagt i Kishi, Japan, i 1919 af Katsuji Miyawaki. Sidenhen har Silky været kendetegnet ved en kompromisløs tilgang til kvalitet og design, der har resulteret i nogle af de fineste, mest veludførte save til professionel og almen friluftsbrug. 


Always the best – always Silky

Baseret på mangeårig know-how, materialer af ypperste kaliber og gennemtænkte design-løsninger, bestræber Silky sig på at producere save, der er blandt industriens absolutte elite.

I Friluftsland fører vi Silkys foldesave, der er perfekte til at tage med på tur til når der skal saves træ til aftenbålet. Når man arbejder med saven, vil man opleve en kontrolleret og jævn saveoplevelse, hvor man samtidig ikke er bange for at save igennem. Samtidig er de nemme at pakke i rygsækken, hvor det smarte, sammenfoldelige design skåner både sav og ens andre ejendele.

I denne artikel vil vi gå i dybden med hvad det er, der gør Silky’s save så specielle.


Se udvalget fra Silky

.

Se alle foldesavene fra Silky i webshoppen


Kernefunktion #1: Induktionshærdede tænder

Spidsen af tænderne er induktionshærdede, hvilket holder dem skarpe op til tre gange så lang tid som ikke-induktionshærdede tænder, mens resten af bladet er holdt mere fleksibelt, så det ikke så let knækker. Silkys save er fremstillet i japansk stål med et højt carbonindhold. Stålet har været igennem en unik opvarmnings- og nedkølingsproces, der giver bladet en blødere kerne og en hårdere yderside. Det gør bladet fleksibelt, samtidig med at det holder skarpheden længe og er modstandsdygtigt overfor høje temperaturer. 


Kernefunktion #2: Sammenfoldeligt design

Silky’s foldemekanisme er særdeles nem og intuitiv at betjene. Her vil du opleve, at der bliver kræset for detaljerne. Når saven er sammenfoldet, beskyttes tænderne af håndtaget, så du trygt kan pakke saven væk i rygsækken uden bekymring for saven eller andre ejendele.


Kernefunktion #3: Ergonomiske håndtag

De ergonomiske gummihåndtag er designet til at reducere vibration, når der saves, mens overfladen sikrer god kontrol, selv hvis håndtagen er vådt eller betjenes med handsker på. Silkys save er desuden designet til at save i træk-retningen, mens du fjerner savsmuld fra snittet i skub-retningen.  Kombineret med det ergonomiske håndtag, giver det en behagelig, jævn saveoplevelse.Kernefunktion #4: Fire skærende kanter

Den patenterede konstruktion, Mirai-Me, med fire skærende kanter giver et ekstraordinært rent snit, uanset om du saver diagonalt med, langs med eller på tværs af fibrene, og saver godt i både vådt og tørt træ. Tænderne er desuden “non-set”, hvilket vil sige, at de er tykkere mod savens spids og tyndere mod bagenden af saven. Det reducerer modstanden og giver det beskårede træ de bedste forudsætninger for at hele hurtigt og problemfrit.


Kernefunktion #5: Hårdforkroming

Hårdforkromning er en belægning, der beskytter metallet
mod slid og korrosion. Overfladebehandlingen gør det samtidig lettere at rengøre klingen.


Se vores video, hvor indkøber-Lars er ude og teste Bigboy-saven fra Silky:

Produceret af Esben Syberg fra Food Outdoors:

  • https://www.foodoutdoors.dk/
  • https://www.instagram.com/food_outdoors/
  • https://www.facebook.com/FoodOutdoors/

Se udvalget fra Silky

.

Se alle foldesavene fra Silky i webshoppen