Ski & Sail i Nordnorge

Af Camilla Hylleberg

Ski & Sail i Nordnorge
Tekst og billeder: Camilla Hylleberg.

En fantastisk mulighed åbnede sig, som et pletskud.
For tre dage siden anede jeg intet om den kommende uges eventyr til søs på de nordnorske fjorde, hvor opgaven lød på at fotografere Ski & Sail. Min deltagelse som fotograf blev mulig i samarbejde med Bjergguiderne.dk, og hvilken glimrende mulighed for at teste Nikon's nyeste arbejdshest af et kamera …

Skipperen styre både små og store både.

Skipperen styrer både små og større både.

Nye skioplevelser
Med et er vi under skyerne, og de dybblå, nærmest sorte, fjorde, hvide fjelde, tykke grå skyer og et lyseblåt hul i skydækket, viser sig så smukt i flyvinduet. Min sidemand er utålmodig, han kan ikke finde ro. Han skal hele tiden kigge ud ad vinduet fra sin midterplads. Bare han ville sidde stille, så lugten fra hans syntetiske undertrøje ikke forpestede omgivelserne. Men det er tydeligt, at han skal på samme skieventyr som jeg. Ja, store dele af flypassagerne udstråler via deres beklædning, at de også skal på Ski & Sail med udgangspunkt fra Tromsø i Nordnorge.

Byvandring på ski.

Byvandring på ski.

Goxsheim, det charmerende sejlskib
Den knagende to-mastede, utrolig charmerende sejlbåd hedder S/Y Goxsheim. Det er eneste norske båd på fjordene i Troms, hvor det er franske og italienske både, som præger Ski & Sail. Gæsterne er franske, italienske, schweiziske og tyske.

Udsigten fejler bestem intet.

Udsigten fejler bestem intet.

Et lille klippedrop.

Et lille klippedrop.

Tung rygsæk og trætte ben betyder intet, når belønningen er faktum!
Hænderne var iskolde. Armsving vandt varmen retur. Der var gang i vinden, og det sneede mere og mere, jo højere vi kommer op. Vi gik igennem den lille by med ski og boards på nakken, indtil vi ramte stien, som førte os helt ud af byen og op i fjeldet. Hvis der havde været mennesker på gaden ville de ikke undre sig. Her kommer sejlbåde med skiløbere hver uge helt indtil maj/juni.

Vi havde en flok på omkring 12 norske bag os. Flere gange spottede vi efter dem, jo højere vi kom op i fjeldet, men vi så dem aldrig, ergo vi havde det hele for os selv! Vinden og sneen tiltog, og det blev mere og mere råt og barskt i vejret. Det er dage som disse, hvor man på en måde føler sig meget priviligeret over, at være netop her, men også ser frem til at være tilbage i dalen, i dette tilfælde på Goxsheim, til friskbrygget kaffe og tørt tøj.

Nu sidder jeg atter i Oslo Lufthavn og venter på connection flight. Denne gang med ægte oplevelser, og ikke kun tanker om hvordan det mon ville blive ... Det føles rart, tilfredsstillende og med smag på mere.

Drømme om nye skioplevelser spirer … Eat. Ski. Sleep. Repeat! Og seføli noget foto 🙂

Ski with a sea view.

Ski with a sea view.

Tørfisk i store mængder.

Tørfisk i store mængder.

Sneen var oftest bedst lavt og i åben skov, hvilket bestemt er super sjovt.

Sneen var oftest bedst lavt og i åben skov, hvilket bestemt er super sjovt.

Udstyrs udpluk
Osprey Kode 30
er min favorit skirygsæk. Den kan snildt indeholde en RAB dunjakke, Black Diamond feller, et drikkesystem, madpakke, extra handsker og hue, og kamera udstyr.
Et par brede planker er et must. Både til puddersne og den tungere sne, som også findes på en forårstur. Derudover merino uldundertøj. Hestra handsker. GORE-TEX jakke og bukser.

Se mere på guide Søren Svinths hjemmeside, hvis Ski & Sail kan friste dig!
www.bjergguiderne.dk